Ultra Moderno

Zašto treba da koristiš piling od kafe?

IuteCredit
IuteCredit

Kafa nudi mnogo više od sjajnog ukusa, mirisa i mogućnosti da te razbudi rano ujutro. Ispostavilo se da kafa čini čuda za tvoju kožu, posebno ako je koristiš kao piling. Donosimo ti trikove i savjete, kako da koristiš kafu za još ljepšu kožu. 

Shutterstock

Erika Geraerts, suosnivačica linije za njegu kože na bazi kafe Frank Body, rekla je u intervjuu za Vogue: “Kafa je sjajan prirodni piling, koji uklanja suhe i mrtve ćelije kože i pospješuje podmlađivanje kože. Mljevena kafa je grublja od većine pilinga u gelu ili onih od šećera, što znači da će ukloniti mrtve ćelije kože čim uđeš pod tuš”.

Još bolje, kofein u pilinzima od kafe poboljšava cirkulaciju i uspješno se bori protiv celulita. Kofein stimuliše dilataciju, dok pokreti trljanja povećavaju cirkulaciju, a celulit čine manje očiglednim na tijelu.

Shutterstock

Još jedan razlog da probaš piling od kafe, je taj što je antioksidans. Dermatolozi se slažu da je to dobro, jer pomaže u zaštiti kože protiv oštećenja, koje izaziva UV zračenje i usporava proces starenja izazvan izlaganjem suncu. Iako neće ukloniti bore, može da pomogne u sprečavanju nastanka novih, tako da je definitvno preporučljiva upotreba pilinga od kafe, kako na licu tako i na tijelu.

IuteCredit
IuteCredit

Dermatolozi takođe preporučuju pilinge od kafe, jer je dokazano da posjeduju protivupalna svojstva, što znači da možeš da se pozdraviš da dosadnim tamnim krugovima oko očiju. Kofein djeluje ublažavajuće, protivupalno i sužava krvne sudove, što smanjuje crvenilo i natečenost kože.

Dakle uživanje u mirisnim čarima kafe, iskoristi i za svoje lice i tijelo!

Slični članci

Bezvremenski komadi odjeće koje trebaš imati u svom ormaru

Ultra magazin

Vrijeme je za povratak u djetinjstvo uz DISNEY PRINCESS Sisterlove kolekciju essence & CATRICE

Ultra magazin

Praznična čarolija u novoj essence kolekciji

Ultra magazin