Ultra Inspirativno

Zašto je solo putovanje dobar izbor?

IuteCredit
IuteCredit

Ponekad vjerovatno želiš da pobjegneš od svega – pa i od bliskih osoba. Potreban ti je odmor, mir i sloboda da sam/a odlučuješ u koliko sati ćeš ustati, kuda ćeš ići i šta ćeš obići. U slučaju da ti treba podsticaj za solo putovanje ovo su neki razlozi, zašto takva vrsta putovanja može da ti donese korist.

putovati solo
Foto: freepik.com
Možeš stvarno da se odmoriš

Tvoje putovanje ne mora biti prepuno aktivnosti. Ponekad je tvom tijelu samo potreban odmor. Iako ti se može činiti uzaludnim da platiš hotelsku sobu samo za spavanje i opuštanje, to je cijela poenta putovanja – opuštanje. Putovanje ne mora uvijek biti daleko, ali barem iz svog grada na nekoliko noći, kako bi se izbjegli svakodnevni zadaci i buka.

Podiže samopouzdanje

Samopouzdanje je ukorijenjeno u samoefikasnosti. Kad izvršavaš zadatke, koji su ti se u početku činili teškim i zastrašujućim, tvoje samopouzdanje raste kako raste i tvoja kompetencija. Solo putovanje nas tjera da izađemo iz komfort zone, tjera nas na nova iskustva koja rezultuju većom sigurnošću i samopuzdanjem.

zašto putovati solo
Foto; freepik.com
Suočava te sa strahovima
IuteCredit
IuteCredit

Ne samo da samostalno putovanje povećava tvoje samopouzdanje, već ti može pomoći i u suočavanju sa strahovima. Mnoge se žene boje putovati same iz različitih razloga, ali jednom kad to učine, shvate da mogu učiniti teške stvari! Često solo putovanje znači i oslobađanje u komunikaciji na stranom jeziku. Pored toga, to je način da se smanji ksenofobija.

Možeš uživati u sopstvenom društvu

Prečesto se odvraćamo od svojih istinskih misli, osjećaja i boli trudeći se ili brinući o drugima. Kad putuješ solo, tu si samo ti, i ne možeš pobjeći. od sebe. Ova vrsta putovanja ti ostavlja vrijeme da misliš o sebi i svom životu. I da ugađaš samo sebi!

Ponovo otkrivaš sebe

Solo putovanje ti pomaže da (ponovo) otkriješ svoje pravo “ja”. Možda se prisjetiš da voliš zabavne parkove, i da godinama nisi posjetio/la neki. Putovanje na kojem radiš upravo ono što želiš, onako kako želiš može te podsjetiti na to ko si i dalje, bez obzira na životne okolnosti.

Izvor: scarymommy.com

Slični članci

Simona Joksimović: Jesen je omiljeni period za vježbanje svim rekreativcima

Ultra magazin

Kako da se riješiš negativne energije u svom domu?

Ultra magazin

5 razloga zašto ne ostavljaš partnera koji te ne voli

Ultra magazin