Ultra Kreativno

Zašto je makro život u mikro kućama novi trend življenja?

Sve više ljudi teži jednostavnom življenju i praktičnom dizajnu životnog prostora. Konzumerizam, mahnita kupovina stvari, skladištenje stvari, koje nam ne trebaju je stvarno nepotrebno i nepoželjno. Pogledaj primjere mikro kućica, koje pružaju makro uživanje i poručuju da je ljepota života u jednostavnim i malim stvarima…

Foto: yankodesign.com

Pacifička luka je malena kuća sagrađena na prikolici sa trostrukim osovinama “Iron Eagle”, dimenzija 30 x 8,5. Kompaktna, praktična, zgodna i elegantna. Interijeri se održavaju lako i jednostavno.

Foto: yankodesign.com

Laëtitia Dupé je kućica dizajnirana za francuski par i njihovo novo prebivalište nalazi se u francuskim Alpama, pružajući odličan pogled i dovoljno prostora za život.

Foto: yankodesign.com

Solo 01 bio je inspirisan velikim snom o putovanju svijetom i posjedovanju kuće, koja može da putuje, odnosno da je mobilna. To je kompaktan prostor, koji uključuje sve potrepštine, koje osoba mora imati za udoban život. Savršen je moderan dom na točkovima za nove avanture.

Foto: yankodesign.com

Talijanski arhitekti Massimo Gnocchi i Paolo Danesi, takođe žele uživati u putovanjima i novim avanturama. Ova kućica je dizajnirana kao „utočište za um“ i zrači toplinom i udobnošću. Vizuelna estetika i interijeri, pažljivo su izrađeni od prirodnih materijala. Mnogo sunčeve svjetlosti i kompaktan praktičan namještaj, koji ne zauzima mnogo prostora je pun pogodak za uživanje u prirodi, koja okružuje kućicu.

Foto: yankodesign.com

Z-Triton stvoren je kao vozilo, koje može poslužiti kao alternativa tradicionalnom kamperu. Dovoljno je ugodno za smještaj dvije odrasle osobe za vikend, s njim možeš uvijek da kreneš u nove avanture. Za fleksibilan život, izlete, putovanja i nove avanture.

Foto: yankodesign.com

Projekt A45 predstavlja tradicionalnu kolibu u obliku slova A, jednostavno, praktično i bezvremenskog dizajna.

Foto: yankodesign.com

Paradise Tiny Homes dizajn smještena je na Havajima, usred prašume, sa prekrasnom prednjom terasom i dvorištem!

Foto: yankodesign.com

CargoHome je smislio način da izgradi svoj maleni dom iz snova, od brodskog kontejnera, pružajući eko održivu i jeftinu opciju. Dakle, stari kontejneri mogu da se pretvore u elegantne i efikasne životne prostore.

Foto: yankodesign.com

Izvor: yankodesign.com

Slični članci

Umjetnik sarađivao sa 60.000 pčela na stvaranju skulpture egipatske kraljice Nefertiti

Ultra magazin

Pronađena stara egipatska slikarska paleta stara 3.400 godina

Ultra magazin

Fotograf podiže svijest o očuvanju lavova prekrasnim fotografijama

Ultra magazin