Ultra Inspirativno

Zašto je glavni grad Danske jedno od najboljih mjesta na kojima možeš jesti?

Gotovo svi koji se zanimaju za hranu čuli su za Noma, gotovo mitski restoran u Kopenhagenu chefa Renea Redzepija, čija je „nova nordijska“ kuhinja pomogla da se probudi interesovanje svijeta koliko ukusne hrane ima u Skandinaviji. Ali ne morate ići na obrok od 20 jela u Nomu da biste jeli vrlo dobro u glavnom gradu Danske.

COPENHAGEN COOKING & FOOD FESTIVAL (CCFF)

Ako imaš želju da posjetiš Kopenhagen, razmisli o festivalu kuhanja i hrane, koji se ove godine održava od 28. avgusta do 1. septembra. To je petodnevno slavlje koje predstavlja najbolje od restoranske scene u Kopenhagenu i kulturu hrane, i sve to pretvara u veliku zabavu. Slavlje uključuje „uživanje u jelu, razgovore, podkastove uživo, muziku i još mnogo toga“.

COPENHAGEN COOKING & FOOD FESTIVAL (CCFF)

Neki od intrigantnijih planiranih događaja su sesije „Kuhanje X“, na kojima možete, kako navode organizatori, „otkriti i istražiti sve aspekte svijeta hrane kroz film, zvuk i predstave“. Sesije uključuju “Jutarnju jogu i kašu” i “Stvorite svoj vlastiti danski hot dog”. Mnogi događaji festivala održavaju se na engleskom jeziku, a svaki od festivalskih dana ove godine posvećen je jednom od globalnih ciljeva UN-a. Kako možete reći ne svemu tome?

 

Izvor: forbes.com

Slični članci

Šta nas o samopoštovanju može naučiti film “Kralj lavova”?

Ultra magazin

Treba ti dodatna motivacija za biznis? Evo savjeta uspješnih i poznatih preduzetnica!

Ultra magazin

Treba ti predah od svega, balans i mir? Probaj ovo!

Ultra magazin