• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Zašto astrolozi kvadrat Saturna i Urana nazivaju najvažnijim aspektom 2021. godine
Ultra Zanimljivo

Zašto astrolozi kvadrat Saturna i Urana nazivaju najvažnijim aspektom 2021. godine

Nismo prošli ni prvu četvrtinu 2021. godine, ali već smo doživjeli planetarni aspekt koji mijenja život: 17. februara se formirao kvadrat između Saturna i Urana, događaj koji se dešava samo jednom u 22 godine.

Instagram/morysetta

Astrološki “kvadrati” poznati su po stvaranju napetosti između dvije tačke – a s ovom koja uključuje Saturn, planetu pravila i granica i Uran, planetu slobode i pobune, možete se kladiti da će stvari uskoro postati prilično intenzivne.

Ove dvije planete se uveliko razlikuju. “Iako tradicionalni Saturn voli graditi i čuvati, Uran voli mijenjati i uništavati,” kaže astrologinja Narayana Montúfar. “Ovaj aspekt je u osnovi staro naspram novog, sukob između pobune i tradicije.” Možemo očekivati ​​da će ova vjekovna borba definisati ovu godinu, kaže Montúfar, jer će se isti kvadrat dogoditi čak tri puta 2021. godine – 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Generalno, dvije planete će biti blizu u narednih 12 mjeseci.

Kada Saturn (koji je trenutno u Vodoliji) i Uran (u Biku) čine kvadrat, često vidimo pukotine u temeljima društva. Problemi s političkim, financijskim i socijalnim institucijama postaju izloženi, a zatim se urušavaju, kaže Montúfar. Na neki način, ovo smo već vidjeli. “Astrologija 2020. godine otkrila je sjenu našeg društva, a 2021. svjedočićemo propadanju mnogih strukturnih temelja kako bismo ih mogli obnoviti na temelju koncepta slobode, inkluzivnosti i individualnosti”, kaže ona. Iako ovaj tranzit može djelovati pomalo grubo, upravo je to ono što nam treba za stvaranje značajnih promjena u budućnosti.

Instagram/morysetta

Na ličnom nivou, svi ćemo imati zadatak da pronađemo vlastiti balans između krute energije Saturna i slobode Urana, kaže astrologinja Lisa Stardust. “Ovaj kvadrat će nam donijeti izazove koji će nas prisiliti da razmislimo o onome što želimo postići”, kaže ona. Ako se osjećate frustrirano ili sputano, zapitajte se: Postoji li nešto što me koči?

Montúfar naglašava da ovo nije vrijeme da se tvrdoglavo držimo svoje prošlosti. “Unutar našeg života strukture će se takođe mijenjati i urušavati se, a što se više držimo za njih, to ćemo više patiti”, upozorava ona. “Najbolji način za rukovanje energijom ovog intenzivnog kvadrata je predavanje i kretanje – i težnja ka autentičnosti na istinski uranski način.”

Godina je evolucije, a iako ponekad oslobađanje nečega što ste prerasli – od hobija do načina komuniciranja u vezama – u ovom trenutku može biti zastrašujuće, gledajte na duže staze ​​kako biste smogli hrabrosti da pregurate. “Najbolji način za nošenje sa ovom energijom je usmjeravanje ka pozitivnim promjenama u budućnosti nasuprot negativnim”, kaže astrologinja Leslie Hale. “Ako se u vašem ličnom životu dogodi prekid veze, veza je, po svoj prilici, nadživjela svoju svrhu. Pregledajte negativno i pozitivno i fokusirajte se na poboljšanje sebe ili onoga što biste mogli učiniti kako biste pronašli trajniju i prikladniju vezu u budućnosti.”

Ovisno o tome kojim kućama vladaju Vodolija i Bik u vašoj karti rođenja, ovaj tranzit može uticati na vas na različite načine. “Neke od manifestacija ovog tranzita mogu uključivati: iznenadne promjene posla, prekide veza koje nisu stabilne i želja za većom slobodom od svega što smatrate represivnim”, kaže Hale.

Iako sve ovo može zvučati strašno, od presudne je važnosti da se stvari odvijaju polako i stabilno. Treći i posljednji Saturn-Uran kvadrat biće najjači, a to se događa tek u decembru, ističe Montúfar. “Iako bismo mogli početi primjećivati ​​kako će nam se ovaj aspekt sada manifestovati, potpunu sliku ćemo dobiti tek u decembru”, napominje ona. Dakle, počnite s tim malim koracima prema promjenama i pripremite se za rast – biće ovo velika godina.

Slični članci

4 horoskopska znaka koji imaju najbolji smisao za humor

Ultra magazin

Budi osoba kakva si u očima svog psa

Ultra magazin

4 horoskopska znaka koji vole trening, vježbanje, fitness i sport

Ultra magazin