• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Zanima te ekologija i želiš da istražuješ divlje životinje? Postani dio tima!
Ultra Zanimljivo

Zanima te ekologija i želiš da istražuješ divlje životinje? Postani dio tima!

Ukoliko te zanima ekologija i želiš da istražuješ divlje životinje u prirodi, postani dio tima, prijavi se na obuku „Izgradnja kapaciteta stručnjaka za velike zvijeri u Bosni i Hercegovini”. 

Cilj obuke je da okupi mlade stručnjake, studente i studentkinje iz oblasti bioloških, šumarskih i drugih prirodnih nauka ili studijskih programa. Sedmodnevna ljetnja škola na terenu u prirodi upoznaće te sa biologijom i ekologijom velikih zvijeri (vuk, medvjed, ris). Obuku će voditi renomirani stručnjaci iz ovih oblasti, a sve troškove za primljenih 15 kandidata snosi organizator „Centar za životnu sredinu“ Banja Luka, pod pokroviteljstvom „EuroNatura“ i „Bernd Thies” fondacije. Nakon završene obuke postoji mogućnost uključivanja najboljih kandidata i kandidatkinja u rad na projektima, koji se bave temom velikih divljih životinja!

Foto: Unsplash

Ovaj program je baš za tebe, ukoliko se pronalaziš u sljedećem:
– Zanima te ekologija divljih životinja?
– Želiš saznati kako izgleda radni dan istraživača koji se bavi velikim zvjerima?
– Želiš saznati više o ovoj temi i njenoj multidisciplinarnosti kroz ekologiju i biologiju životinja, veterinu, šumarstvo i zaštitu prirode.
– Želiš da se povežeš sa iskusnijim stručnjacima iz navedenih oblasti?
– Mlada si osoba ili se tako osjećaš i želiš steći nova znanja i iskustava?

Foto: Unsplah

Važne informacije:
Kada: Obuka će se realizovati u drugoj polovini 2019. godine na odabranoj lokaciji u BiH (tačan datum i mjesto će biti naknadno definisani).
Kako: Obuka je višednevna, a troškove puta, smještaja i hrane za sve primljene candidate I kandidatkinje (15 odabranih) snosi organizator obuke.
Ko: Predavči su sa internacionalnim iskustvom iz navedenih oblasti, a obuka će pored teorijskog sadržavati terenski i praktični dio.
Uslovi: Obuka je primarno namijenjena mladima (studentima/studentkinjama) ili mladim diplomiranim stručnjacima, uz napomenu da godine nisu presudni faktor. Neophodno je obrazovanje iz prirodnih nauka i osnovno poznavanje engleskog jezika. Za prijavu je potrebno na poslati CV i motivaciono pismo (prednost imaju kandidati koji prijave dostave na engleskom jeziku).

 

Sve dodatne informacije i prijave možeš slati na e-mail: anja.dragomirovic@czzs.org ili na broj telefona 051/433-141, Centar za životnu sredinu Banja Luka.
Poziv je otvoren do 01.07.2019.godine.

Srećno!

Slični članci

Ženama u Japanu zabranjeno nošenje naočala na poslu!

Ultra magazin

11.11.2019 – najmoćniji dan u godini da ostvariš više

Ultra magazin

“Jaja od leda” prekrila plažu u Finskoj

Ultra magazin