• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Zalutali mačak je u vatrogasnoj stanici pronašao svoj dom i svi ga obožavaju!
Ultra Zanimljivo

Zalutali mačak je u vatrogasnoj stanici pronašao svoj dom i svi ga obožavaju!

Ovaj mačak divnog karaktera, želi da bude dio akcije. Čak i one koji su u početku govorili „Nisam baš osoba za mačke”, mačak Flame je potpuno osvojio i raznježio.

„On je jednoglasno voljen od strane svih momaka u vatrogasnoj stanici. Prostor gdje držimo sve kamione je njegovo područje. I on samo prati momke okolo, tako da se konstantno mazi oko naših nogu. Želi da bude oko nas sve vrijeme, u centru pažnje. Želi da bude tamo gdje smo mi. On će samo jednostavno stati sa strane, leći i posmatrati nas. On zapravo kao neki šef vodi naše odjeljenje i glavna je zvijezda. On nas je odabrao i obožavamo ga!”, poručuje Jordan, vatrogasac, Greenville, SC.

Foto: unsplash

„Flame se samo pojavio jedan dan na vratima. Imamo dosta mačaka koje su zalutale, ali većina njih pobjegne, čim pokušamo da im priđemo. Prvi put kada je došao, posvetio sam mu vrijeme i polako mu prilazio. On se samo umirio i počeo da mjauče. Moglo se vidjeti da nije dugo jeo. Bio je neuhranjen. Čim sam ga pomazio prvi put, sve je bilo gotovo, predao se. Od tada je tu svaki dan. Kada smo počeli da ga hranimo, on je stvarno počeo da dolazi stalno. Prvo smo bili nervozni zbog šefa, šta će biti kada on sazna. Došao je jedno jutro, čučnuo pored Flamea i mazio ga, pomislili smo da smo spašeni i biće sve u redu”, kaže Jordan.

Vatrogasna stanica se ne čini kao idealno mjesto za mačke, ali Flame voli taj haos, frku i akciju.

„Imamo dosta slobodnog vremena. Vozimo kamione u garažu. Koristimo motorne testere i ventilatore i ništa od toga mu ne smeta. On bukvalno samo sjedi i uživa. Znali smo da mu je suđeno da bude tu s nama. Voli da ulazi u naše stvari. Voli da se mazi od izduvne cijevi kamiona, da bi se sam počešao. Nekad kada izađe lice mu bude potpuno crno”.

“Prvi put kada smo trebali da ga okupamo, bili smo veoma nervozni, ali on je uživao. To je bilo veoma umirujuće za njega. On samo sjedi, dok ga mi polijevamo vodom. U tom pogledu, ne ponaša se kao većina mačaka. Radimo 24-satne smjene, ovdje smo daleko od svojih porodica, dobijamo teške pozive, nije nam lako. Ne znamo šta da očekujemo svakog dana i pravi je psihički odmor i relaksacija poput terapije, da se on druži sa s nama”.

“On je nešto čemu se najviše radujemo. Svaki put kada dolazimo u smjenu, znamo da će Flame biti tamo.  Kada se vratimo sa terena, on je uvijek tu, čeka nas da se mazimo. On je srećan mačak, to je sigurno. Ali i mi smo srećni, takođe. Bio je u veoma teškoj situaciji i mi smo mu pomogli, a zauzvrat, on nama sada pomaže.  On je drugačiji, on je kao pas, čini se“.

Pogledaj video o ovom neodoljivom mačku i njegovim prijateljima, hrabrim vatrogascima! Bravo momci!

https://www.facebook.com/thedodosite/videos/2059103247557673/?v=2059103247557673

Izvor: facebook/TheDodo

Slični članci

Poznate statue širom svijeta nose maske

Ultra magazin

Veganska ishrana može da pomogne u sprečavanju pandemija

Ultra magazin

Kako pozirati pred kamerom zna ovaj popularni psić

Ultra magazin