Ultra Kreativno

YouTube kreativna radionica za djecu kod kuće

Trenutno, oko 300 miliona djece širom svijeta ne može ići u školu zbog epidemije korona virusa. Tako se mnogi roditelji suočavaju sa borbom da svoju djecu zadrže u kući, a vrijeme u našem regionu još više otežava ovu borbu. Kao što već znaš, obrazovanje u kući nije tako lako kao što se čini, zbog toga se na internetu dijele različiti obrazovni resursi, što olakšava život hiljadama roditelja.
Foto:The Kennedy Center

Zato je Mo Willems⁠ autor mnogih dječijih bestselera i ilustrator⁠ – najavio da će svakoga dana na YouTube-u držati časove crtanja za djecu koja su kod kuće. Mo će održavati časove na kojima će okupirati mališane, tako što će zajedno s njima praviti prava mala umjetnička djela.

Brojni roditelji još pokušavaju da se priviknu na aktuelnu situaciju, balansiraju između svojih poslovnih obaveza i vremena posvećenom djeci, zato svim roditeljima preporučujemo kreativne radionice poput ove, koju će Mo držati online za mališane širom svijeta.

Ovaj illustrator i autor dječijih bestselera je najavio da će svakog dana uživo u 18 časova po srednjeevropskom vremenu, držati radionicu “Lunch Doodles” iz svog doma. Video sadržaj će dijeliti na Youtube kanalu Keneddy Center.

“Znamo da mnogi od vas nisu u školi”, rekao je Willems u uvodnom videu. „Trenutno ste kod kuće zbog svih stvari koje se događaju. Pa, pogodite šta? I ja sam kod kuće. Zbog toga ćemo se družiti.”

Njegovi časovi već imaju milione pregleda na Youtube-u, djeca širom planete uz njega kreativno provode svoje vrijeme, a mi svim roditeljima preporučujemo da već danas svojim mališanima upale ovaj sadržaj.

 

Izvor: boredpanda.com

Slični članci

Ulična umjetnost inspirisana pandemijom korona virusa

Ultra magazin

Disney pokazao šta sve možeš, čak i ako radiš od kuće

Ultra magazin

Duhovite reprodukcije umjetničkih djela nastale u izolaciji

Ultra magazin