Ultra Moderno

Vrijeme je da napadneš celulit! Evo kako.

IuteCredit
IuteCredit

U ovo doba godine sve žene razmišljaju o svom ljutom neprijatelju – celulitu. Postoje mnoge tehnike kako se riješiti tzv. pomorandžine kore, a mi ti donosimo neke koje su se pokazale vrlo efikasnim.

anticelulit
Foto: pexels.com
Maderoterapija

Šta je maderoterapija? Maderoterapija je tehnika anticelulit masaže drvenim instrumentima. Ova tehnika potiče iz Kolumbije, potpuno je prirodna, i nema kontraindikacija. Postoji 20-ak vrsta drvenih alata kojima se izvodi masaža, a efekti su sljedeći: podstiče limfnu drenažu, uništava celulit, uklanja toksine, podstiče cirkulaciju, topi masti i zateže kožu.

Maderoterapija ne boli i ne ostavlja modrice ukoliko je radi stručno lice, zato oprez pri izboru masera! Ova tehnika ne čini čuda, ali daje dobre rezultate.

Kupka
IuteCredit
IuteCredit

Kupka je odličan način da se opustiš kod kuće i zadaš udarac celulitu. Pripremi kupku na sljedeći način: napuni kadu toplom vodom, skoro vrućom, i u nju nakapaj neka od eteričnih ulja, npr. ruzmarina, limuna, grejpfruta, cimeta, narandže. Eterična ulja su čist koncentrat i dovoljno je nekoliko kapi izabranog ulja. Mogu se i kombinovati 2-3 vrste ulja.

Druga opcija je kupka sa morskom solju. Ubaci u kadu 2 šolje morske soli. So izvlači vodu iz tkiva, razgrađuje masti i zateže kožu.

Ulje ili krema

Odaberi neku anticelulit kremu ili ulje i nanosi ih redovno na čistu kožu. Sama krema ili ulje nemaju velikog efekta, ali u kombinaciji sa drugim metodama su korisni.

borba protiv celulita
Foto: freepik.com
Piling kafom

Dobar način da poboljšaš cirkulaciju krvi u ugroženom dijelu tijela je i piling. Kofein je poznat kao sredstvo u borbi protiv celulita, pa se često nalazi i u kozmetičkim preparatima koji imaju ovu namjenu.

Piling možeš lako napraviti i sama. Pomiješaj talog kafe sa svojom uobičajenom kupkom ili sa maslinovim uljem. Osim što izvlači višak vode iz kože, podstiče i prizvodnju kolagena.

Vježbanje

Vježbanje je uvijek neizostavan savjet kada je izgled u pitanju. Ukoliko praktikuješ i neki trening uz sve ove savjete, rezultati svakako neće izostati. I ne zaboravi da piješ mnogo tečnosti! Najbolje vode.

Slični članci

Nicolas Ghesquière još jednom pokazao ljubav prema arhitekturi na reviji Luis Vuitton

Ultra magazin

Kako zaštiti kožu lica i tijela tokom ljeta

Ultra magazin

Kako da nosiš svoj omiljeni teksas šorc?

Ultra magazin