Ultra Moderno

Vrijeme je da izvučeš ovu jaknu iz ormara

IuteCredit
IuteCredit

U Milanu (i Šangaju, istovremeno), posjetioci su sjedili očarani revijom Prada na proljetnoj sedmici mode ’22. Dizajneri Raf Simons i Miuccia Prada redefinisali su prikaz “seksi” izgleda u kolekciji nazvanoj “Seduction, Stripped Down”. Iako su mikro suknjice privukle veliku pažnju, kožne jakne su možda ukrale predstavu.

Prada

Iako nikada nisu istinski izašle iz mode, kožne “biker” jakne često su se kombinovale s cvjetnim haljinama i denimom tokom 2000-ih i ranih 2010-ih i to kratki modeli do struka. Ove sezone dizajneri su se okrenuli u drugom smjeru, jer su u kolekcijama dominirale “oversize” siluete. Nasuprot mikro suknjica, gornji dijelovi inspirisani su muškom odjećom. Prada i Simons odabrali su strukturirane, elegantno ženstvene siluete jakni.

Nekoliko dana kasnije, Maria Grazia Chiuri u Christian Dior -u pokazala je slične modele, ali ovaj put u kombinaciji s odgovarajućom suknjom. Jakne su imale slične robusne ideale koje smo vidjeli u Pradi. S malo agresivnijim dizajnom, Richard Quinn se odlučio za ukrašavanje bodljama i nitnama na biker kožnim jaknama. Zatim je u Londonu Simone Rocha, stalna zagovornica ovog stila, pokazala svoju s balon rukavima preko košulja i čipkanih suknji.

Zara

Odlična stvar u ovom trendu je što mnogi od nas imaju jednu od ovih jakni (ili barem nešto slično), okačenu u ormaru.  A što se stila tiče, imaj na umu da, prema riječima benda Cake, “želimo djevojku u kratkoj suknji i dugoj jakni”.

Zara

Slični članci

10 vrsta džempera koje treba da imaš u ormaru

Ultra magazin

Modni trendovi koji će obilježiti vjenčanja 2022.

Ultra magazin

Karirani blejzer će upotpuniti svaku kombinaciju ove jeseni

Ultra magazin