Ultra Inspirativno

Volimo životinje: Looney i Dušanka u društvu postaju dva razdragana “divljaka”

Znaš li šta je jedino veća sreća od jednog kućnog ljubimca? Imati dva kućna ljubimca. Tom logikom se vodila pjevačica Aleksandra Janković, poznatija kao Sashka Janx, kada je usvojila dva psa, koje ćemo ti danas predstaviti u rubrici “Volimo životinje”.

Instagram: sashkajanx

“Imam trenutno dva divna, usvojena psa. Kroz godine sam imala razne ljubimce, ali njih dvoje su još uvijek tu. Mješanci su, mužjak Looney koji ima 8 godina i 2-godišnja ženka Dušanka, koja ima jedno plavo oko, drugo braon. Oboje su izuzetno pametni – to osim toga što su dobri, vuče i to da imaju opasne fore i finte. Sva sreća, starija sam ja od njih.”

Redovne dnevne aktivnosti ispunjavaju dan ovog dvojca, s tim što je stariji među njima pravi putoholičar.

Instagram: sashkajanx

“Dani su klasika, kao i kod svih kućnih ljubimaca – klopa, šetnje, spavanje, s tim što je Looney proputovao za sad fino, a Duja još nije išla van Srbije. Maze su, ali kada imaju društvo, dva su razdragana “divljaka”. Duja voli da spava kao balerina, neopterećeno i samo široko, a Ludjoni je, kažu svi koji ga znaju, čovjekolik. Nekad pomislim da bar mogu do prodavnice da ga pošaljem, jer ide sam, a kada se i zagubi, on dođe kući.”

Tandem koji je osvojio Aleksandrino srce se odlično slaže, što posebno raduje njihovu vlasnicu.

“Unijeli su mi mnogo radosti i ljubavi, prije svega. Mnogo obaveza pored svojih, ali to mi je ništa naspram ljubavi, tako da sam uvijek uspijevala uz pomoć divnih prijatelja, da se organizujem.”

Instagram: sashkajanx

Zbog toga, obaveze oko njih uvijek padaju u drugi plan, dok ostaje samo ono bitno – svakodnevna ljubav, koju dobija od njih.

“Prednosti života sa kućnim ljubimcima su definitivno svijest o tome da nismo sami i najbitniji, nego da ima još bića, koja nam pružaju ljubav i kojima treba isto ljubav, pažnja, društvo i briga. Život mi se promijenio, ali ne bi bio ovako bogat i ispunjen, da nije njih dvoje. Kada se umorna vratim sa posla, a dočeka me toliko radovanje što sam uopšte tu. Osjete i kada sam loše, pa mi se umiljavaju da me smire.”

Slični članci

Četiri dnevne prakse kojima jačaš emocionalnu otpornost

Ultra magazin

Volimo životinje: Upoznaj neobičnog mačka Blackie-ja, fotografkinje Maje Topčagić

Ultra magazin

Kolumna: Učini nešto lijepo za sebe!

Ultra magazin