Ultra Moderno

Vodič za muškarce – pet modnih trendova za jesen 2020. godine

Niže temperature dozvoljavaju veće eksperimentisanje sa modom, s obzirom na to da je jesen period za slojevito oblačenje. A moda već dugo nije samo ženska aktivnost, jer muškarci na obostrano zadovoljstvo posvećuju sve više pažnje aktuelnim modnim trendovima. Kako bi slojevito oblačenje imalo smisla, neophodno je prvo izgraditi kvalitetnu osnovu, zbog čega donosimo pet ključnih komada odjeće oko kojih će se graditi jesenji modni trendovi za muškarce. 

Foto: stylesofman

Parka

Muška parka jakna se vratila na velika vrata ove sezone. Već pedeset godina se nalazi na modnoj sceni, nekada kao apsolutni hit, nekada iz prikrajka, ali od trenutka kada se sedamdesetih godina pojavila na ulicama Londona, do danas, uspijeva da preživi. U osnovi ista – jakna sa kapuljačom, prilagođava se trenutnim trendovima i pomoću malih izmjena u izgledu, lako postaje moderan i aktuelan komad odjeće. Sjajan statement komad, koji je u isto vrijeme funkcionalan i vizuelno privlačan.

Pinterest

Flanel

Suprotno uvriježenom mišljenju da je flanel karirani uzorak, riječ je u stvari o vrsti mekane vunene ili pamučne tkanine. Iako najčešće dolazi u kariranom obliku, ne mora nužno biti karo dezen. Sa dolaskom hladnijih dana, flanel se tradicionalno vraća u modu, jer služi za izradu toplih odjevnih komada. Kariran ili ne, i ovu jesen će biti popularan i moderan.

Mango

Hoodie

Budući da svi imamo dane kada prednost dajemo udobnosti ispred estetike, duks sa kapuljačom je još jedan od trendova koji će se nositi ove jeseni. To ne znači da će biti nemoguće izgledati elegantno, ali se istovremeno osjećati udobno. Iako je uobičajena zabluda da garderoba sa kapiljačom nije moderna, to nije nužno tako. Isticanje kapuljače ispod jakne ili kaputa može igledati sjajno, posebno u ležernom okruženju.

Pinterest

Kožna jakna

Kožna jakna, uz pravilnu njegu, doslovno može trajati nekoliko decenija. Ako su kvalitet, originalnost i dugovječnost prioritet muškarcu, treba razmisliti o ulaganju novca u pravu kožnu jaknu, a ne u jeftine i nekvalitetne jakne napravljene od skaja. Ipak, ukoliko budžet ne dozvoljava ili želiš samo isprobati stoji li ti uopšte kožna jakna, izbor jakne od vještačke kože može biti pametan,  prije kupovine skuplje i kvalitetnije verzije.

Foto: stylesofman

Vunene hlače

U krajevima gdje temperatura u jesenjim i zimskim danima ide daleko ispod nule, vunene hlače se čine kao logičan izbor, bez obzira na trenutnu modu. Ali, ove jeseni će se nositi i u krajevima gdje temperatura ne izlazi iz plusa. Vunene hlače u jesenjim bojama i sa različitim motivima odlično izgledaju u minimalističkim kombinacijama sa jednobojnim džemperima i košuljama. Mekoća i tekstura su još jedan veliki plus ovog odjevnog komada.

Pinterest

Izvor: stylesofman.com

Slični članci

Ultra webshop predstavlja “10 veličanstvenih”, “Betty” i “Ramonu”

Ultra magazin

“Ledeni” makeup za oči koji slavi zimu i odlično izgleda

Ultra magazin

BIGSEE nagrada za modni dizajn zasluženo otišla na adresu Milana Senića

Ultra magazin