Ultra Ukusno

Voćno osvježavajuće vino za vrele dane

IuteCredit
IuteCredit

Ovaj osvježavajući ljetnji napitak možeš lako napraviti kod kuće. Možeš odabrati vino koje najviše voliš, i u kombinaciji sa omiljenim bobičastim voćem dobićeš ukusan napitak. Crvena vina su odlična u kombinaciji sa kupinama, malinama i jagodama. Dobro se slažu i sa bijelim vinom, ali možda ćeš poželjeti u bijelo dodati borovnice. Šampanjac i roze vina fantastična su sa jagodama i malinama! Med je dobar prirodni zaslađivač, pogotovo uz suva vina. Uz slatka vina je dobro zaobići ga. 

osvježavajuće vino
Foto: thespruceeats.com

Sastojci:

  • 2 čaše crvenog / bijelog / roze vina
  • 3 kockice leda
  • 1/4 čaše malina
  • 1/4 čaše kupina
  • 1/4 čaše narezanih, smrznutih jagoda
  • 1 supena kašika meda (po želji)
  • svježe ili smrznuto bobičasto voće za dekoraciju
osvježavajuće vino
Foto: unsplash
Priprema:

Posudu za led napuni odabranim vinom i zaledi najmanje na 6 sati, a najbolje preko noći. Za jedan veliki napitak ubaci 3 kockice leda i 6 kockica smrznutog vina sa bobičastim voćem i medom u blender. Dobro izblendaj, a zatim sipaj u rashlađenu čašu. Ukrasi napitak bobičastim voćem i uživaj!

IuteCredit
IuteCredit

Ako koristiš smrznuto voće tekstura će biti sličnija smoothiju. Ako pak uzmeš voće u svježem obliku dobićeš napitak sličan ledenom koktelu. Za najbolju opciju koristi, prema receptu, svježe kupine i maline, a smrznute jagode.

Ovaj vinski napitak se može i gotov zamrznuti. Nakon što ga izvadiš iz zamrzivača možeš viljuškom da ga sastružeš. Ovo je moguće, jer vino zbog sadržaja alkohola, ne može da se stegne tako jako kao voda.

 

Izvor: thespruceeats.com

Slični članci

Ukusni jesenji desert od jabuka

Ultra magazin

5 najboljih namirnica za ubrzavanje metabolizma i zdravu probavu

Ultra magazin

Kremasti rižoto sa tikvicama i sirom

Ultra magazin