Ultra Popularno

Viralni uspjeh pјesme grupe Fleetwood Mac

Zahvaljujući uspјehu viralnog TikTok videa, singl „Dreams“ grupe Fleetwood Mac, ušao је među prvih deset na Billboard listi pjesama sa najvećim brojem strimova.

Video na kom vozi skejtbord slušajući pjesmu „Dreams“ i ispija sok „Ocean Spray Cran – Raspberry“ snimio je Nathan Apodaca. Broj pregleda koje je sakupio ovaj video je rezultirao nevjerovatnim uspjehom pjesme na TikTok mreži.

Ubrzo su i članovi benda Fleetwood Mac podržali ovu neočekivanu akciju i sami snimili sličan video što je doprinijelo potpunoj eksploziji interesovanja za pjesmu na svim društvenim mrežama i striming platformama.

Mascom

Singl „Dreams“ originalno je objavljen 1977. godine na čuvenom albumu „Rumours“ grupe Fleetwood Mac (bend su činili: Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Christine McVie, John McVie i Mick Fleetwood). Riječ je o jednom od važnih albuma u istoriji rokenrola i pjesmi koja redovno uspijeva da premosti generacijski jaz. Početkom dvijehiljaditih desila se slična situacija sa pomenutim singlom, tada su je obradili članovi DJ dua Deep Dish.

Petnaest godina kasnije svjedoci smo ponovne popularnosti pjesme „Dreams“, sa Stevie Nicks koja u svom TikTok videu, pjevušeći pjesmu, obuva stari par rolšua.

Gostujući u programu kanala NBC Stevie Nicks je izjavila: „Cijela ova TikTok stvar me raspametila! Pravo je zadovoljstvo vidjeti da pjesma „Dreams“ ponovo čini mnoge ljude srećnim.“

Sedamdesetdvogodišnja pevačica grupe Fleetwood Mac, Stevie Nicks, trenutno je na mestu broj jedan Billboardove liste „Hot 100 Songwriters“.

Slični članci

John Travolta i Samuel L. Jackson ponovo zajedno u reklami ispunjenoj referencama ‘Pulp Fiction’

Ultra magazin

5 novih serija koje dolaze na Netflix u decembru

Ultra magazin

Glumica Kristen Stewart se priprema za ulogu princeze Diane u novom filmu Spencer

Ultra magazin