Ultra Zanimljivo

Video poruke premijerke Novog Zelanda ohrabruju ljude u kućnoj izolaciji

Nakon što je Novi Zeland uveo mjere kućne izolacije i zabrane kretanja, kako bi spriječio širenje pandemije korona virusa, premijerka Jacinda Ardern, uživo na Facebooku se često javlja građanima od kuće, kako bi ih obavijestila o najnovijim informacijama.
Foto: ABC news

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern, obraća se putem live streaminga i video poruka na Facebooku, novozelanđanima i poručuje im da ostanu kod kuće. Njena obraćanja ne traju dugo, to je uglavnom kratki brifing o trenutnom stanju, ali i ohrabrujuća poruka za građane. Stanovnici Novog Zelanda pohvalno i pozitivno komentarišu njena live video uključenja i video poruke.

Novi Zeland trenutno ima 589 zaraženih i 1 smrtni slučaj, što je daleko manje od nekih drugih svjetskih zemalja. Jasna i konkretna česta video komunikacija od kuće slavne premijerke, dobila je pohvale, čak i od najžešćih kritičara. “Mislim da ona komunicira vrlo jasno i veoma dobro”, rekao je John Key, bivši premijer.

Dok je nagovarala novozelanđane da ostanu kod kuće, kako bi spasili svoje i tuđe živote, Jacinda Ardern je takođe govorila o radu iz svoje kancelarije od kuće i kvalitetnom provođenju vremena sa porodicom.

Prisjetimo se, Jacinda Ardern je preuzla kormilo vlade Novog Zelanda u oktobru 2017. godine, kao najmlađa premijerka u to vrijeme, i rodila je bebu dok je obavljala funkciju premijerke.

 

Izvor: reuters.com

Slični članci

Samo 20 sekundi vježbanja ili kretanja će spriječiti efekte sjedenja opasnog po zdravlje

Ultra magazin

Kako da organizuješ sedmicu prema planetama

Ultra magazin

Naučnici pozivaju vlade zemalja svijeta da limitiraju upotrebu mesa i mliječnih proizvoda

Ultra magazin