Ultra Zanimljivo

Venera je u Ribama: Vrijeme je za ljubav!

Imamo još mjesec dana do Valentinova, ali astrološki je vrijeme za romantiku već stiglo. 13. januara, Venera, planeta ljubavi, ušla je u Ribe, gdje će boraviti do 07. februara. Ovo je posebno vrijeme: u astrološkom smislu, kažemo da je Venera “uzvišena” u Ribama, što znači da je planeta u dobrom položaju u ovom znaku. To ima smisla, jer nježna, umjetnička, emocionalna energija Riba je savršena za romantiku.
Instagram/@mickces

Venerin tranzit kroz Ribe “je jedno od najnježnijih doba godine”, objašnjava astrologinja Lisa Stardust. „Kad Venera uđe u osjetljive i sanjive Ribe, sve će nas zapljusnuti rastući talasi ljubavi. Položaj Venere u znaku Riba je njeno omiljeno mjesto!”

Za to vrijeme, prigrlite romantiku u svim oblicima. Provedite vrijeme sa svojim partnerom ako ga imate, zakažite neke izlaske ako ste sami, budite velikodušni prema prijateljima i napravite prostor u životu za umjetnost. „Davanje drugima dolazi lako, jer srce ima beskonačnu dubinu“, kaže Stardust. „Muzika, umjetnost, stvaranje i emocije postaju veoma fluidni u ovom položaju, kao i mašta.“

Stephanie Powell dodaje: „Kada Venera uđe u Ribe, kolektivna energija će se prebaciti u ljubavnim stvarima – spremni smo da se fokusiramo na dublje, smislene veze. Što se tiče ljubavi i ljepote, Venera će djelovati u svojoj najvišoj oktavi.”

Uživajte u svemu što ovo vrijeme donosi, ali imajte na umu da je to slično nošenju naočala ružičaste boje: Vidimo da su stvari malo bolje nego što zapravo jesu. „Energija je prijemčiva, iscjeljujuća i saosećajna, što nas takođe može dovesti u ignorisanje znakova upozorenja“, kaže Powell. “To će razdoblje moći da nam zamagli granice, pa će biti važno da budemo čvrsti u održavanju i pojašnjavanju svojih želja i potreba.”

Sve dok ne zaboravite oprez, nastavite i budite romantični. “Venera u Ribama nam u konačnici nudi šansu da se ponovo povežemo i prigrlimo intimnost”, kaže Powell.

Tokom ovog tranzita možete doslovno da se zaljubite na prvi pogled, posebno 15. januara kada se Venera udruži s Uranom, planetom iznenađenja, i 23. januara, kada se Venera povezuje s Jupiterom, planetom obilja i sreće .

Stardust dodaje da ćemo vidjeti još veći podstrek u našim ljubavnim životima 26. i 27. januara. 26. januara Venera formira vezu sa Marsom, što znači da oni čine određeni ugao koji postavlja energije planeta u sukob. Ali s obzirom da Venera vlada ljubavlju i Mars željom, “ovo će biti najvatreniji dan Venere u tranzitu Riba”, kaže Stardust. “Očekujte da ćete 26. osjećati senzualnost i magnetnu privlačnost.” Zatim je 27. „najbolji ljubavni dan u cijeloj godini“, kaže ona. „Neptun dodaje lepršavost i koketiranje Venerinoj predivnoj mašti.“

Ribe su najosetljiviji, univerzalno saosećajni znak zodijaka. Venera vam ovdje pomaže da uspostavite veze sa drugima koje prevazilaze materijalno. Riječi i fizički dodir sada su manje važni – sve je u tome kako se osjećate.

Generalno, Venera u Ribama je zaista sjajno razdoblje za veze i odnose. Energija je nježna, otvorena i ljubavna, a prema kraju puta Venere u Ribama, događaju se neke izvanredne astro prilike koje obećavaju jačanje ljubavnog života. 02. februara, Venera i Pluton, planeta transformacije, međusobno formiraju sekstil, a 03. februara Venera dijeli još jedan konstruktivan aspekt sa Saturnom, planetom strukture, tako da ste definitivno u mogućnosti da napravite produktivne promjene koje će vam pomoći da odnos procvjeta u nešto bolje nego ikad.

Venera je u Ribama samo do 07. februara, pa šta čekate? Ljubav je u zraku i čeka vas, izađite i pronađite je!

Slični članci

Sanjin Hamidović: “Zbog velike potražnje, sedmične usluge čarter letova iz Kine za Evropu smo produžili do kraja godine”

Ultra magazin

Ovi horoskopski znakovi najviše uživaju u samoći i vole vlastito društvo

Ultra magazin

Kako spriječiti suhoću grla nakon buđenja?

Ultra magazin