Ultra Zanimljivo

“Velikom konjukcijom” Jupitera i Saturna počinje doba Vodolije

Da li ste čuli za doba Vodolije? Mnogo je tumačenja o tome šta zapravo označava doba Vodolije, ali mnogi astrolozi vjeruju da se to odnosi na rijetko poravnanje Jupitera i Saturna 2020. godine, zvano Velika konjukcija. Ovaj monumentalni kosmički događaj odvija se u znaku Vodolije, 21. decembra 2020. godine – i to je prvi put nakon skoro 400 godina da ćemo doživjeti ovo posebno poravnanje. 

Getty Images / Allure: Clara Hendler

Jupiter i Saturn su dvije najveće planete u Sunčevom sistemu, koje predstavljaju širenje horizonta, odnosno stroge granice. Saturn će prvi put nakon više decenija ući u Vodoliju, 17. decembra, a Jupiter će uslijediti dva dana kasnije – tako da će 21. decembra, kada se poravnaju na nula stepeni Vodolije, formirati Veliku konjunkciju 2020. Velike konjukcije događaju se svakih 19-20 godina, pa će to biti prvi put da se ove dvije planete poravnaju od 2000. godine. Međutim, ovo će biti prvi put da se ova dva kosmička diva usko sastaju od 1623. godine u inovativnom, otvorenom, vazdušnom znaku Vodolije – i ta će veza podstaknuti pobunu, nekonvencionalno razmišljanje i svjetlije vizije za kolektiv.

Vazdušni znakovi predstavljaju intelekt i ideje, a Vodolija je znak inovacija, tehnologije i revolucije. Iako će ovo poravnanje nesumnjivo biti intenzivno, Vodolije se fokusiraju na kolektivnu dobrobit, logičnu misao i inovativan rast. Poput daška svježeg vazduha ovo bi nam moglo pružiti prijeko potrebnu nadu za bolju budućnost. Velika konjukcija će podstaknuti početak novih dostignuća u tehnologiji, medicini i idejama – a vidjećemo i više humanitarnih akcija, jer je Vodolija znak humanosti.

Tokom cijele 2020. godine bavili smo se intenzitetom boravka Saturna i Jupitera u Jarcu, uz bok moćnoj planeti Plutonu – koji je donosio mnogo Jarčeve energije usmjerene na vladavinu, strukturu i autoritet. Ali kako se ove planete sele u Vodoliju, donijeće u novo doba više slobode. Ovo je vrijeme u kojem se mogu dogoditi veliki pomaci u našem životu, iako bismo mogli biti zbunjeni oko toga kako ići naprijed. Lekcija je vjerovati sebi i osloniti se na svoje snove.

@seamlessoo

Jupiter je velikodušan vođa koji je povezan sa zdravljem, bogatstvom i dobrom zabavom, dok se Saturn zalaže za strogu odgovornost i postavljanje granica. Kada moraju sarađivati, možete očekivati borbu za vlast oko najboljeg načina “vladavine”. Na makro nivou će vjerojatno stvoriti kulturološki trenutak kada se stvari nepovratno mijenjaju, bili mi spremni ili ne. Politika se kreće prema progresivnom i udaljava se od ideja koje su nadživjele svoju korisnost. To je takoreći promjena straže.

Velika konjunkcija se događa na 0 stepeni Vodolije, što znači potpuno novi početak. To znači da kao društvo moramo krenuti od nule i preispitati svoj pristup slobodi, jednakosti i onome što znači briga za opšte dobro.

Još bolje, to se događa tokom zimskog solsticija na sjevernoj hemisferi. Sa sinhronizacijom Velike konjukcije i zimskog solsticija, efekti oba se pojačavaju, što ovo čini savršenim trenutkom za planiranje onoga što većina želi pokazati u narednoj godini.

@seamlessoo

Velika konjunkcija predstavlja vrijeme da se oslobodite starih navika kako biste napravili mjesta za nove načine rada. Ako niste otvoreni za promjene, možete se osjećati nelagodno. Ali ako jeste, možete nevjerovatno napredovati prema ostvarenju snova koje ste dugo sanjali. Ekspanzivna priroda Jupitera i struktura Saturna udružuju se kako bi vam pomogli da postignete nešto što se možda ranije činilo kao nemoguće, ali sada vam je potpuno nadohvat ruke.

Za najbolje rezultate odaberite veliki cilj koji vas već neko vrijeme zove i provedite što više vremena radeći na tome. Budući da su i Jupiter i Saturn povezani sa profesionalnim dostignućima, ovo je sjajna energija za usmjeravanje ka uspjehu u karijeri. 21. decembra, moći ćete da iskoristite sve mogućnosti koje vam mogu ponuditi Jupiter i Saturn.

Kao i kod svega u astrologiji, i vi morate obaviti posao da biste iz njega izvukli maksimum, ali ako se potrudite, rezultati su zaista sjajni.

Slični članci

Sanjin Hamidović: “Zbog velike potražnje, sedmične usluge čarter letova iz Kine za Evropu smo produžili do kraja godine”

Ultra magazin

Ovi horoskopski znakovi najviše uživaju u samoći i vole vlastito društvo

Ultra magazin

Kako spriječiti suhoću grla nakon buđenja?

Ultra magazin