Ultra Zanimljivo

Veliki horoskop za mart!

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

Mjesec počinje vatrenom energijom, jer planeta ratnika Mars u srijedu, 03. marta, ulazi u harizmatične Blizance. Svi, bez obzira na svoj znak, trebali bi se pripremiti za uzbudljiv početak mjeseca.

Instagram / @morysetta

Mladi mjesec u Ribama u subotu, 13. marta, traži da stupite u kontakt sa svojom intuicijom. Mladi mjesec predstavlja novi ciklus u životu. Duboke želje i neiskorištene emocije izaćiće na vidjelo, a ako ih poslušate, vjerojatno ćete vidjeti pozitivne promjene u svojim ličnim i profesionalnim naporima. Kada planeta za komunikaciju Merkur takođe uđe u kreativne Ribe u ponedjeljak, 15. marta, možda ćete lakše podijeliti ove potrebe sa najbližima.

Sezona hrabrih Ovnova počinje u subotu, 20. marta, donoseći proljeće. Ovan je prvi znak zodijaka, pa bez obzira na svoj znak, preuzmite energiju Ovna i pokušajte se zalagati za sebe ovog mjeseca. Sljedećeg dana, u nedelju, 21. marta, ljubavna planeta Venera takođe ulazi u ovaj samouvjereni znak. Sada je vrijeme da svojoj simpatiji ili partneru kažete tačno ono što vam treba.

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

Mart završava sjajnim punim mjesecom u senzualnoj Vagi u nedjelju, 28. marta. Sada je vrijeme za ostvarivanje poruka koje su vam se pojavile tokom mladog mjeseca. Pun mjesec znači manifestaciju, pa ako vam je intuicija rekla da je vrijeme da prekinete vezu, sada je vrijeme da to i učinite. Međutim, uzimajući u obzir svu pozitivnu romantičnu energiju tokom marta, vjerovatnije je da ćete nekome priznati ljubav.

Ovan

Ovan
Ultra magazin

Mjesec mart počeo je po uticajem punog mjeseca, 27. februara u Djevici. To je znak detalja i perfekcionizma, pa ste se vjerojatno morali skoncentrisati detaljno na neki projekat s jakim osjećajem svrhe i dati sve od sebe. Možda započinjete s novim projektom od početka marta. Čini se da je u ovom projektu nešto neobično i posebno, možda će vam pomoći da steknete bolji status u svojoj kompaniji, industriji ili svijetu. Jedna riječ opreza: Ovaj vam zadatak puno uzima i truda i vremena, zato budite sigurni da se dovoljno naspavate i hranite se zdravo, kad ga budete dalje realizovali.

Čini se da ste prošli snažan period potrošnje u kojem ste imali mnogo troškova i izdataka. Taj će se period završiti 03. marta kada će se Mars, vaš vladar, preseliti iz zemljanog znaka Bika, u daleko kompatibilniji vazdušni znak, Blizance.

Mars u Blizancima pomoći će vam na kratkim putovanjima, pa odaberite sunčanu lokaciju na kojoj ćete moći biti s prijateljem kojeg dobro poznajete ili postoje naznake da biste mogli posjetiti svoju sestru ili rođake. Pronaći ćete načine za uživanje.

Migriranje planeta i mladog mjeseca 13. marta u vašu dvanaestu kuću privatnosti i samoće, pokrenuće važan trend. Ovo je vrijeme za refleksiju, koje vam daje mogućnost da odlučite kako želite iskoristiti nadolazeću rođendansku godinu, koja je ispred vas. Drevni astrolozi povremeno su pisali o mudrosti razmišljanja o toku svog života, barem jednom godišnje. Astrologiju je najbolje koristiti za planiranje, pa iskoristite ovaj smireni uticaj mladog mjeseca, koji će biti aktuelan najmanje dvije sedmice, nakon što se pojavi 13. marta. Odaberite cilj na kojem ćete raditi u narednim mjesecima. To može učiniti mjesece pred vama uzbudljivim i zanimljivim!

Pun mjesec u Vagi 28. marta biće pozitivan. Kulminiraće važan odnos u ljubavi ili poslu. Poseban dio ovog punog mjeseca su sjajni aspekti sa Saturnom, koji će dati dugotrajne efekte bilo kojem obećanju ili planu, koji s partnerom zaključite na kraju mjeseca. Taj pun mjesec takođe će biti u dobrom položaju s Marsom, koji će dati energiju i motivaciju vašoj vezi. Neki Ovnovi zaručiće se ili vjenčati, drugi će angažovati novog poslovnog partnera, agenta, advokata, računovođu ili PR-a. Jupiter će dodati svoje blagoslove budućeg prosperiteta, uvijek lijep poklon u poslu ili ljubavi.

Venera će se useliti u Ovna od 21. marta do 14. aprila, što će vas učiniti Venerinim miljenikom ovog mjeseca. Osjećaćete se lakše, sretnije i seksipilnije. Mars će podržati Veneru, što je velika pozitivna energija za vaš ljubavni život. Druženja sa prijateljima sada su naglašena.

Merkur više nije retrogradan, tako da možete krenuti u shopping po nove stvari koje vam trebaju u kući ili ako želite da obnovite garderobu. Vaš će šarm biti vrlo vidljiv, a komplimenti će stizati stalno!

Bik

horoskopski znak bik
Ultra magazin

Prošli mjesec, februar, bio je za vas veliki mjesec u karijeri, jer je 6 planeta bilo u vašoj desetoj kući karijere, nagrada i dostignuća. Možda ste dobili neko priznanje u karijeri. Ako ste tražili posao, možda vas je kontaktirala važna osoba iz prošlosti kako bi ponovo sarađivali. Ako se to nije dogodilo, ne brinite, veći dio 2021. godine će biti pozitivno za karijeru, koja će vam omogućiti da napravite dubok trag. Aktivirajte se i tražite mogućnosti, koje su vam sigurno na raspolaganju.

Imate pomoć Jupitera, planete poklona i sreće, koji pojačava vaš napredak u karijeri i ovo je prvi put nakon 12 godina, da imate Jupiterovu pomoć u polju karijere. Zapravo, to znači da snage prirode djeluju u vašu korist, kada je profesionalni uspjeh u pitanju, a kada je u pitanju takmičenje, imaćete popriličnu prednost u odnosu na ostale kandidate.

Međutim, život nije samo unapređivanje vašeg statusa u karijeri. Krajem prošlog mjeseca, pri punom mjesecu 27. februara u Djevici, bili ste spremni na trenutak osloboditi se od briga za karijeru i uživati u romantičnom događaju kao iz filma. Taj pun mjesec bio je savršen za vas i biće jak i u prvih nekoliko dana marta.

Ako krajem februara niste doživjeli romantično iskustvo, možda ste uspješno završili kreativni projekat, s ponosom ćete reći da ste ga kreirali. A mogli ste doživjeti i ljubav i poseban kreativni projekat, istovremeno. Kao što možda znate, svi puni mjeseci vas guraju naprijed još nekoliko dana, tako da bi vam prvi dani marta mogli biti vrlo sretni dani.

Ako imate važan sastanak, iskoristite prve dane marta u svoju korist. Mars će se kretati kroz Blizance od 03. marta do 23. aprila, pa se tokom tih sedmica pažljivo fokusirajte na upravljanje novcem. Mars će vas motivisati da pronađete nove izvore prihoda, a ako vam se ponudi ugovor, Mars će vas ohrabriti da pregovarate za sebe. Vaši će se troškovi sada povećati, jer ste možda planirali rasporediti značajna sredstva za željeni cilj ili kupovinu nečeg što želite. Vaša reputacija u karijeri doseže još veće visine, a s Marsom u sektoru zarade i u moćnom dogovoru sa Saturnom u vašem polju karijere i  posla, vaši izgledi za zarađivanje više novca ovog mjeseca su izvrsni. Ne brinite ako se mart i april pokažu skupim mjesecima sa mnogo troškova – stiže vam više novca.

Vaša želja za druženjem biće jaka nakon dolaska mladog mjeseca 13. marta. Ovaj mladi mjesec imaće zabavan i živahan uticaj, tako da ćete uživati u druženju sa prijateljima, koje već neko vrijeme niste vidjeli. Postoji još jedan način na koji bi vas ovaj mladi mjesec mogao inspirisati, a to je da se uključite u humanitarne, dobrotvorne ili društvene aktivnosti, kako biste pomogli onima kojima trebaju sredstva i pomoć. Možete izdvojiti dio svog vremena za volontiranje ili prikupljanje garderoebe i hrane, ili možete uplatiti novac za pomoć i podršku. Ovaj će vam mladi mjesec dirnuti srce, a vi ćete biti srećniji da učinite svijet malo boljim mjestom.

Romantična, ležerna čarolija mladog mjeseca počeće lagano nestajati kako se približavate punom mjesecu u Vagi, 28. marta. Posao će postati zahtjevniji i možda ćete morati raditi u rokovima i pod pritiscima. I ovaj projekat na kojem ćete raditi trebao bi se dobro isplatiti – budite sigurni u sebe i hrabri i zatražite izdašnu naknadu. Ovaj pun mjesec od 28. marta biće vrlo prijateljski raspoložen prema Marsu i Saturnu u vašem prestižnom sektoru reputacije, čineći zlatni trougao harmonije na nebu. Iako će vas ovaj pun mjesec odvratiti od vašeg očaravajućeg mjeseca ljubavi i zabave, donijeće vam ogromno zadovoljstvo i možda uzrokovati da vam i nekoliko sjajnih prilika padne u ruke. Sve u svemu mart je dobar mjesec, dragi Bikovi!

Blizanci

Horoskopski znak blizanci
Ultra magazin

Kako mjesec mart počinje, možda ćete se fokusirati na zabavan događaj, koji je vjerovatno okupio sve članove porodice. To je možda bio rođendan ili proslava godišnjice ili rođenje nove bebe u porodici. Ako ovaj pun mjesec od 27. februara, nije donio dobre vijesti o nekom članu porodice, možda vas je fokusirao na dom ili drugu imovinu, koju biste mogli posjedovati, iznajmiti, naslijediti, čuvati, dobiti ili nadgledati. Možda ste se preselili u novi prostor i kupovali novi namještaj tokom prvih dana marta. Dom i porodica zasigurno su ugrijali vaše srce i pojačali entuzijazam.

Migrirajuće planete u Ribama, okupljaju se na samom vrhuncu vašeg horoskopa u martu i otvoriće barem jednu divnu profesionalnu priliku. Ribe su dvostruki znak (dvije ribe), tako da ćete vjerojatno dobiti dvije ponude ili dva prestižna nova klijenta ili dvije poslovne mogućnosti. Dobijete samo jedan mladi mjesec godišnje u svojoj desetoj kući počasti, nagrada i dostignuća, tako da morate pronaći način da ovaj, koji treba nastupiti 13. marta, funkcioniše za vas.

Pripazite ako se nešto pojavi nakon 13. marta i istražite sve mogućnosti. Pluton u vašoj financijskoj kući, pod prijateljskim uglom prema Mjesecu, sugeriše da ćete dobro zaraditi. Ako radite samostalno, zarada koju trenutno ostvarujete vjerojatno će biti velika. Istovremeno, Merkur, vaš vladar, kružiće s Jupiterom, planetom poklona i sreće, što je još jedan spektakularni pokazatelj uspjeha, posebno u pogledu vaše sposobnosti da iznesete svoju poruku, ideju, projekat. Izuzetno je što će Venera blistati na samom vrhu vaše karte, stvaljajući vas u centar pažnje, sreće i uspjeha.

Istovremeno dolazak Marsa u Blizance, od 03. marta do 23. aprila, prvi put nakon dvije godine, će vam osigurati blistav period i olakšaće preuzimanje vođstva u bilo kojem projektu u koji ste sada uključeni. Ako ste samozaposleni i planirate pokrenuti promociju nekog projekta, društvene mreže ili reklamnu kampanju, započnite svoje planove sredinom marta.

Sretni ste što Merkur, vaš vladar, više nije retrogradan, a na dan mladog mjeseca kružiće unutar samo tri stepena od Jupitera, planete poklona i sreće. Vaš će rad biti sjajan i cijenjen. Ozbiljno shvatite projekte koji dolaze ili će biti pokrenuti u martu, jer bi ti projekti lako mogli postati dragulji u vašoj karijeri. Često je teško pronaći idealan projekat, kojim ćete pokazati svoje talente. Ovog mjeseca će upravo takvi projekti doći do vas. Svi će vas željeti u svom društvu, a vi ćete lakše nego ikada prije dobiti odobrenje šefova, kolega, klijenata, donatora.

Pun mjesec u Vagi, 28. marta, će obasjati vašu petu kuću ljubavi, djece, zabave, kreativnosti, razonode – sve će dobiti veliko pojačanje, jer je mart sigurno vaš mjesec za dobijanje nagrada, priznanja na mnogim nivoima. Spektakularni dio ovog punog mjeseca je njegov izuzetno skladan, odnos sa Marsom u Blizancima, smješten u vašoj prvoj kući ličnosti. Mars će osigurati da blistate u punom sjaju. Ovaj pun mjesec doprijeće i do Saturna, u jednako dobrom odnosu, donoseći stabilnost obećanjima, lekcijama ili odlukama, koje donosite u ovom trenutku.

S Marsom u Blizancima i Saturnom u Vodoliji, ovaj pun mjesec u Vagi stvoriće zlatni trigon na nebu – rijedak i vrlo poseban koji donosi veliku sreću, harmoniju, balans i uspjeh. Možda biste željeli putovati, ali budite oprezni, jer pandemija još nije gotova. Procijenite rizike – ako odlučite ostati kod kuće i dalje se možete zabavljati, jer je ovaj pun mjesec izvanredan ili iskoristite prilike za kraća putovanja u okruženju. Najljepši dio ljubavi i romantike je taj što ona ne zahtijeva promjenu mjesta – ljubav može procvjetati pod najjednostavnijim i najslučajnijim okolnostima. Ako niste izlazili i nemate nikoga sada, ipak se potrudite – ljubav bi mogla biti iza ugla.

Rak

horoskopski znak Rak
Ultra magazin

Otkako su Jupiter i Saturn ušli u vašu osmu kuću tuđeg novca, pozajmica, kredita i nasljedstva u decembru 2020. godine, imali ste više dešavanja na ovim poljima. Bilo je više prilika za dobre uslove za kredite u bankama, prilika za kupovinu zemlje, vikendice, stana, neke nekretnine, namještaja, uređenja doma, renoviranja, uz dobre uslove i niske kamatne stope.

Ako radite na osnovu provizije ili naknade, sada ćete dobiti dobre ponude. Posijali ste mnogo dobrog sjemena, ideja, kreativnih projekata, a sada je vrijeme za ubiranje plodova vašeg rada. Već od 04. marta ili tokom marta, vrijeme je za ubiranje plodova rada i zaradu. Venera od 21. marta do 14. aprila, donosi dobre prilike, dobre klijente, poslovne saradnike, prilike i dobre ugovore.

Vaša želja za predah, odmor, druženje i putovanje biće izuzetno jaka u martu. Trend je počeo s punim mjesecom, 27. februara, koji je još uvijek snažan u prvim danima marta. Mladi mjesec, 13. marta, dodatno će motivisati i pogurati vaše želje i snove o tome da otputujete negdje blizu vode i da se fino odmorite i uživate. Putovanje automobilom u neke bliže krajeve može biti opcija, pa se možete uputiti na privatno, udaljeno mjesto, možda sa svojom djecom, ili prijateljima i porodicom.

Mlad mjesec poput ovog, 13. marta, otvoriće nove prilike, a ovaj mladi mjesec, koji će obasjati vašu devetu kuću, možete koristiti i na druge načine, osim putovanja. Na primjer, možete sarađivati s ljudima sa sjedištem u stranim zemljama, a da nikada ne napuštate dom, da sve radite putem interneta. Projekti u vezi medija, izdavaštva, kreativne industrije, blogova, društvenih mreža, podcasta blistaju, kao i projekti koji uključuju pravne oblasti i autorska prava. Ukoliko trebate promovisati, lansirati, brendirati, reklamirati neku ideju, projekat, uslugu, proizvod, tokom marta je pravo vrijeme za to.

Što se tiče romantike, vaš najbolji period biće dok se Venera kreće kroz Ribe tokom prve tri nedjelje marta. Ovo bi bilo savršeno vrijeme da odaberete nešto novo i lijepo – odjeću, nakit, parfem za nadolazeću proljetnu sezonu. Venera će vas učiniti harizmatičnom osobom, pa ako budete imali priliku za druženje i zabavu, prihvatite!

Pažnja će se usmjeriti na vaš dom i porodicu na pun mjesec, 28. marta. Ako vam trebaju pozamašna sredstva za početak rada na uređenju doma, kupovinu namještaja ili novih kućanskih aparata, čini se da ćete imati dovoljno ušteđenog novca ili novca koji možete povoljnije pozajmiti ili dobiti dobre uslove za kredit. Ovo je izvanredan mjesec – iskoristite ga u potpunosti!

Još jedan podsjetnik – 13. mart bi trebao biti prilično romantičan, zato planirajte nešto kod kuće ili idite u restoran, na kratko putovanje, produženi wellness vikend, itd. Ako nemate romantičnog partnera, izađite s prijateljima. Kad ostanete kod kuće, ništa se ne dešava, ali kad se odvažite da izađete iz kuće, dogodi se čarolija.

Lav

horoskopski znak lav
Ultra magazin

Finansije su vam u posljednje vrijeme na pameti, posebno zato što smo krajem prošlog mjeseca imali pun mjesec 27. februara, pa se uticaj osjeti i tokom prvih dana marta. Čini se da samo plaćate račune i šaljete opomene onima koji vam duguju novac. Očekujte novčane prilive oko 04. marta. Jupiter, planeta sreće, poklona i dobiti, donosi vam prilike za nagrade, povišice, unapređenje, nove prilike za zaradu.

Imajte na umu da će vam mladi mjesec 13. marta, pomoći da na ovaj ili onaj način generišete više novca. Ovaj mladi mjesec biće lijepo aspektovan prema Plutonu, planeti moćnika povezanoj sa financijskom dobiti. Provjerite sve važne ugovore sa advokatom ili računovođom.

Januar i februar bili su važni mjeseci u karijeri, ali sada kada Mars napušta vašu desetu kuću prestiža, statusa, počasti, nagrada, dostignuća i karijere 03. marta, a vaš će život postati društveniji, zabavniji i profesionalno manje zahtjevan. Povezaćete se s prijateljima, koje niste imali vremena vidjeti. Imaćete malo više vremena da prodišete i za igru sa svojom djecom, druženje sa porodicom i prijateljima.

Do punog mjeseca, 28. marta, doći ćete u iskušenje da krenete na kraći put da vidite prijatelja. Postoje i drugi načini na koje možete iskoristiti energiju ovog prekrasnog punog mjeseca, donijećete važnu odluku sa svojim bratom ili sestrom. Možete iskorititi i dane oko punog mjeseca da odete negdje na lijepo mjesto u vašem okruženju na produženi vikend sa voljenom osobom.

Ako radite u oblasti medija, izdavaštva, kreativnosti, umjetnosti, kreativne industije, bloga ili podcasta, možda ćete imati ključni događaj, projekat koji će se uspješno završiti u roku od tri do četiri dana oko 28. marta. Ovaj pun mjesec poseban je i biće pun slatkih i lijepih prilika. Sa tako jakim i podržavajućim Saturnom, ako sklopite pakt, ugovor, zajedništvo, trajaće dugo i pružiće vam osjećaj sigurnosti. Uz to, s Marsom u vašoj jedanaestoj kući druženja, zabave, prijatelja, nada i želja, vaša odlučnost odvešće vas do uspjeha.

Iako će pun mjesec 28. marta, dati posebne poklone onima koji su u vezi, ovog mjeseca svaki Lav može pronaći pravu osobu i uživati u ljubavi. Venera će vam se nasmiješiti s nove pozicije u kompatibilnom Ovnu, počevši od 21. marta do 14. aprila. Sad, kad Merkur više nije retrogradan, možete birati nove lijepe stvari, odjeću, nakit, parfem, koje ćete nositi u novoj proljetnoj sezoni, promijeniti frizuru, šminku, modni stil…

Jupiter i Saturn zauzeće vašu partnersku/bračnu kuću 2021. godine i pokazati vam kako izgraditi snažnu vezu. Saturn će od vas zahtijevati napor, trud, predanost, posvećenost, disciplinu, lekcije, ali Jupiter će vas nagraditi radošću, srećom, poklonima i pokazati koliko brak/veza može biti lijepa, kada ga oba partnera žele učiniti snažnim, toplim i punim ljubavi. Partnerstvo s drugom osobom u ljubavi ili u poslu, biće područje vašeg najvećeg ličnog rasta u ovoj 2021. godini.

Djevica

horoskopski znak djevica
Ultra magazin

Ovo će biti važan trenutak da vidite kako se vaše lične želje ostvaruju, a to se možda već dogodilo pri punom mjesecu u Djevici 27. februara ili će se dogoditi prvih dana marta, jer će taj uticaj punog mjeseca u Djevici i dalje biti jak. Cilj koji ste dugo priželjkivali, možda je ostvaren – zapravo, taj san se sada može ostvariti. Jednom godišnje imate pun mjesec u svom znaku, tako da je ovaj pun mjesec trebao za vas označiti važan trenutak 2021. godine.

Kako se približavate mladom mjesecu 13. marta, razmišljaćete u terminima “mi” umjesto “ja”. Vidite radosti i prednosti udruživanja s drugom osobom, poslovno, prijateljski ili ljubavno, kako biste postigli više svojih životnih ciljeva, koji možda neće biti mogući bez sklapanja važnih saveza, paktova, partnerstava, ugovora. Čini se da postoji jedna posebna osoba, koja će igrati važnu ulogu u vašem životu. Ova osoba može biti vaš sadašnji ili budući bračni partner ili osoba koju ste angažovali ili upoznali na poslu, poput poslovnog partnera, PR-a, agenta ili drugog stručnjaka, da bi vašem timu dodala stručnost i pomogla da postanete uspješniji.

Vaša veza u ljubavi ili poslu biće posebno lijepa, jer će Venera obogatiti vaš partnerski sektor (sedmu kuću) gotovo tokom cijelog mjeseca, sve do 21. marta. Vi i vaš ljubavni ili poslovni partner, bićete na istoj talasnoj dužini i oboje ćete biti željni zajedničkog ostvarivanja novih ciljeva.

Mars vam donosi kontinuirano profesionalno dostignuće, posebno u periodu od 03. marta do 23. aprila. Sada biste mogli postaviti temelje za veliku priliku, koja se može pojaviti tokom pomračenja Sunca 10. juna, najvjerovatnije uz pomoć važne, uticajne osobe, klijenta s kojim ste uspješno sarađivali u prošlosti. Ako je to osoba iz vaše prošlosti, uskoro će vas nazvati da vam ponudi nevjerovatnu priliku za saradnju. Ovaj poziv shvatite ozbiljno!

Mnoge Djevice djeluju u kreativnoj industriji, društvenim mrežama, izdavaštvu, medijima, umjetnosti kao pisci, urednici, marketing stručnjaci, IT stručnjaci, programeri, tako da ukoliko radite u tim oblastima, bićete u izvrsnoj poziciji da iskoristite impresivne mogućnosti za karijeru. Međutim, u kojoj god oblasti da radite iskoristite spektakularan mladi mjesec, 13. marta i dane oko mladog mjeseca.

Saturn će vam pružiti veliku podršku u radu. To podrazumijeva da ćete izvrsno raditi na projektu koji će  privući pažnju, pozitivne komentare i pohvale. Pluton će podariti i dobre ideje, kreativnost, pa ćete i vi možda imati priliku dati svoj pečat autentičnosti nekom projektu. U procesu ste izgradnje čvrstih temelja za budućnost.

Pun mjesec 28. marta, biće šlag na torti – svi benefiti opet će biti povezani s vašom karijerom. Ovo je jedan od najboljih i najkorisnijih punih mjeseca 2021. godine, biće u Vagi i povezuje posao koji ste obavili, koji vam je zadat kao izazov, te donosi pohvale, nagrade, dobre komentare. Ovaj pun mjesec donijeće vam dobru svotu novca za posao koji ste sjajno odradili. Zasijaćete na ovaj pun mjesec i znaćete da ste cijenjeni, te da imate prilično lijepu poslovnu budućnost.

Vaga

horoskopski znak vaga
Ultra magazin

Kako osvane mart, možda ćete biti nestrpljivi da izađete iz grada i putujete po svojoj zemlji. Nemojte misliti da ćete propustiti priliku za putovanje ako malo pričekate, jer će Mars biti u dobrom aspektu prema vašem Suncu u Vagi, od 03. marta do 23. aprila. Mars će stimulisati vašu želju za istraživanjem i putovanjem i pružiti vam sjajne mogućnosti za putovanja tokom marta i aprila. Sljedećeg mjeseca, 17. aprila, biće jedan od vaših najsretnijih trenutaka za putovanje.

U isto vrijeme Mars u Blizancima će vam donijeti i druge bonuse. Ako ste pisac, urednik, bloger, predavač ili govornik, mogućnosti za sakupljanje benefita, nagrada i povišica biće mnogo. Regionalno i strano tržište će zasjati samo za vas, a vi ćete možda moći razviti uspješne veze sa kompanijama ili ljudima iz inostranstva, posao bi mogao biti uzbudljiv i dobro plaćen. Najbolje je što ćete moći raditi bez da ste ikada napustili svoju zemlju, sve od kuće ili iz kancelarije uz pomoć interneta. Naglašena su vam pravna pitanja, kao i pitanja vezana za imigraciju, pasoše, zelenu kartu i državljanstvo. Kao što vidite, imaćete mnoštvo zanimljivih mogućnosti u koje možete uroniti, ako odlučite ne riskirati putovanje početkom marta.

Još jedna stvar koju biste možda trebali razmotriti prije nego što “pobjegnete” iz grada, je ta da će vaši radni zadaci vjerovatno postati prilično obimni, nakon pojave mladog mjeseca 13. marta u Ribama. Neptun će biti blizu Sunca i mladog mjeseca, tako da će projekti vjerojatno biti kreativni i ponuditi mnogo načina da im dodate svoj stilski pečat autentičnosti – ovo zvuči zabavno. Sretno, Jupiter je u vašoj petoj kući kreativnosti i pojačaće vjerovatnoću više projekata, koji će osloboditi vašu umjetničku stranu. Ako ste samozaposleni, telefon će stalno zazvoniti, pa budite spremni za dodatnu akciju nakon 13. marta i narednih sedmica.

Ovaj isti mladi mjesec motivisaće vas na razmišljanje o tome, kako bolje voditi računa o svom zdravlju. Započnite sa zakazivanjem ljekarskih pregleda i godišnjim pregledom kod zubara. Prilika je i za odlazak u teretanu, šetnju, trčanje ili vježbanje kod kuće. Učinite to nakon mladog mjeseca 13. marta i u kratkom ćete roku izgledati i osjećati se bolje.

Vaš najupečatljiviji i najuzbudljiviji trenutak nastupiće u roku od nekoliko dana oko punog mjeseca u Vagi, 28. marta, kada će nešto vama drago biti uspješno i sretno. Mjesec u Vagi primiće energične zrake od Marsa u Blizancima i stabilizujućeg Saturna u Vodoliji, čineći zlatni trougao ogromne harmonije na nebu. Sve što dolazi do kulminacije, trebalo bi biti nešto što će vas oduševiti.

Pored poslovnih mogućnosti, ovaj pun mjesec u Vagi, može imati veze sa romansom – možda se zaručite, zaljubite, vjenčate, upoznate srodnu dušu, zatrudnite ili dobijete bebu. Ako imate djecu i partnera, imaćete više vremena za igru, zabavu i druženje s njima tokom ovog perioda. Svaka Vaga u znaku ili podznaku imaće se oko čega razveseliti i radovati, jer ovaj pun mjesec u vašem znaku je jedan od najslavnijih u godini.

Škorpija

horoskopski znak škorpija
Ultra magazin

Kako ulazite u mart, od lošeg prelazite u veselo raspoloženje. Poznati ste po svoj fokusiranosti na posao i izvrsnosti u rješavanju radnih obaveza i zadataka. Ipak, čak i vama treba vremena za zabavu, odmor, druženje, a pun mjesec, 27. februara, i dalje će imnati jak uticaj. Predstavlja vam mogućnosti da se konačno družite sa prijateljima i porodicom. Kao rezultat tog punog mjeseca, 27. februara, možda ste proveli proteklo vrijeme s bliskim rođacima da biste proslavili rođendan ili godišnjicu ili obilježili trenutak nekog slavlja za sebe.

Pun mjesec u Djevici 27. februara, trebao je biti sretan za vas, a dao je ton i ovom mjesecu martu, dovodeći vas u opušteno, društveno, zabavno raspoloženje. Taj pun mjesec podržao je Uran, donoseći neočekivanu radost  od vaših bližnjih, moguće prijatelja ili vašeg supružnika, partnera. Ako još niste doživjeli veselo iznenađenje, ono bi moglo stići u prvih nekoliko dana marta.

Od 13. marta u vašem polju ljubavi ćete imati mladi mjesec, a ovaj divan mladi mjesec stići će sa pratnjom sretnih planeta u Ribama – Sunce, Venera i Neptun – svi božanski usklađeni sa vašim znakom Škorpije. Inače, ovaj mladi mjesec može donijeti vijesti o bebi, začeću, rođenju ili usvajanju bebe, a vi ćete možda biti uzbuđeni zbog te vijesti. Ako već imate djecu, ovo je posebno dobar period za igru, zabavu, druženje sa djecom. Ovo je tako radostan, topao uticaj na vaš privatni romantični i porodični život i vašu interakciju s djecom, bez obzira na njihovu dob.

Ako ste slobodni, prijatelji će vas možda htjeti predstaviti nekoj interesantnoj osobi u okruženju. Ne gubite nadu – budite strpljivi. Kao što trava raste između najsitnijih dijelova betona, tako je i ljubav odlučna da raste na najnevjerovatnijim mjestima. S Venerom u društvu koja će vam pomoći, bićete u vašem šarmantnom, harizmatičnom najboljem izdanju. Razvoj događaja svakako bi vas trebao usrećiti. Napokon ćete moći sebi pripremiti emocionalno i društveno bogat život, zato uživajte sada u vremenu za sebe i ne osjećajte se nimalo krivim zbog privremenog skretanja pogleda s posla. Osjećate se dobro, skloni ste ostvarenju želja svog srca, drage Škorpije.

Mlad mjesec 13. marta, pokrenuće vaš ljubavni život u narednim sedmicama. Ako ste u vezi ili braku, možda ćete partneru nadoknaditi vrijeme kada ste bili okupirani poslom i konačno mu posvetiti više vremena i pažnje. Sada kada je Mars prešao u Blizance, lakše ćete se snalaziti u vašoj vezi, stvari će ići na bolje. Ako je vaš partner prošao kroz teške probleme, kao što je suočavanje s gubitkom posla ili bolešću, i ta bi se situacija trebala popraviti. Vaš dom postaje sve veći fokus za vas. Čini se da ste spremni preduzeti veliki prvi korak, poput iznajmljivanja prvog stana ili kupovine prve kuće, stana ili vikendice. Ako već posjedujete nekretninu, možda ste spremni za prvu adaptaciju, renoviranje, dekorisanje ili kupovinu novog namještaja. Ako vam treba novac za uređenje ili kupovinu doma, zatražite pomoć roditelja, prijatelja ili rodbine i možda ćete biti iznenađeni toplim odgovorom.

Suprotno tome, ako vašem roditelju treba financijska pomoć, umjesto toga možete svoju pažnju usmjeriti na pomoć roditelju. Planovi vezani za kuću i imovinu često zahtijevaju finansiranje, pa ako vam treba financijska pomoć, imate sreće jer će Mars biti u dobrim aspektima sa Saturnom i Jupiterom od 21. marta do 17. aprila i donijeti nove mogućnosti i dobre prilike. Ozbiljno shvatite svoje snove, želje i ciljeve u vezi doma i porodice, jer ih možete pretvoriti u stvarnost.

Dok se približite kraju mjeseca, vjerojatno ćete zaželjeti malo privatnosti i odmora. Pun mjesec 28. marta je sladak i lijep i donosi nešto što ste jako željeli. Ovaj pun mjesec privući će pažnju i podršku Marsa i Saturna, pa bi vam se trebalo svidjeti ono što se bude dešavalo. Vaši postupci će vjerojatno biti iskreni, lični i vaše odluke će biti snažne u želji za ljepšim i sigurnijim životom. Nastavite hrabro, jer izgleda da ste na dobrom putu, drage Škorpije.

Strijelac

horoskopski znak strijelac
Ultra magazin

Mjesec se otvara uzbudljivim razvojem u vašoj karijeri – nešto na čemu ste radili već neko vrijeme, kulminiralo je za vrijeme punog meseca 27. februara, ili će se desiti u prva tri ili četiri dana marta. Biće to zadovoljavajući trenutak i potpuno neočekivan, jer će Uran biti odlično orijentisan na taj puni mjesec, dodajući veliki element iznenađenja.

Bićete spremni da se pozabavite kućnim i porodičnim potrebama koje dolaze 13.marta, za vrijeme mladog mjeseca. Ovaj mladi mjesec će biti u Ribama, znaku koji vlada vodom, a ako ste imali poteškoća sa vodom u vašem domu, ovaj mladi mjesec će vam dati motivaciju da pozovete stručnjake da riješe taj problem. Neptun, planeta koja vlada morem i svim vodenim tijelima nalazi se u vašem polju doma, pa će mnogi pripadnici znaka dijeliti ovu brigu.

Neptun će dugo ostati na ovom području, sve do 2026. godine, tako da će bilo koji problem koji imate imate vezan za vodu biti vrijedno sada riješiti, bez obzira na troškove. Problemi vezani za kuću mogu da uključe poplave, nedostatak vode, zagađenu pitku vodu, loše cijevi… Neptun se nalazi već deset godina u vašoj zoni doma, tako da ste vjerovatno već iskusili probleme sa vodom, ali zabrinutost je još uvijek tu. Mars će poslati podršku Saturnu, sedmicu nakon punog mjeseca, 21. marta, što označava promjene, velike i male, u strukturi ili u sistemu navodnjavanja u vašoj kući i jednom kada se riješi ovaj problem, rezultati će biti dugoročni.

Ako nemate problema sa vodom, onda ćete vjerovatno započeti veliki projekat uređivanja kuće ili stana. Dok mislite o vašem domu, provjerite dušek na krevetu – ako ga niste promijenili godinama, sada je vrijeme za to. Ovaj mladi mjeseć će otvortiti vrata, dajući vam energiju da istražite najbolju opciju za kupovinu. Harmoničan dom je veoma važan za kvalitetan život, tako da ćete uživati u promjenama koje ćete napraviti nakon 13. marta.

Zatim stižete do jednog od najboljih punih mjeseca ove godine u Vagi, 28. marta, koji će osvijetliti vašu 11 kuću nade i želja. Nešto što ste željeli dugo vremena će se ispunitii može biti materijalne, emocionalne ili duhovne prirode. Ovaj pun mjesec će primiti sjajne vibracije od Marsa, planete akcije, koja se nalazi u vašoj sedmoj kući partnerstva, tako da bi vaš partner mogao da igra ulogu u tom događaju. Ako sređujete kuću, horoskop kaže da ćete imati punu podršku ljudi sa kojima dijelite životni prostor.

Saturn takođe donosti blagoslov za vrijeme ovog punog mjeseca 28. marta (plus, minus 4 dana), što će biti idealno vrijeme za potpisivanje ugovora, kupovinu kuće ili potpisivanje poslovnog dogovora. Takođe je moguće da ćete raditi nešto posebno sa vašom sestrom, bratom ili rođakom, obzirom da treća kuća vlada vašim porodičnim vezama.

Zajedno sa punim mjesecom, Mars i Saturn će kreirati zlatni troguao na nebu, koji se smatra najsretnijom i najharmoničnijom mogućom konfiguracijom.

Sve u svemu, pun mjesec 28. marta trebao bi da označi sretno vrijeme koje će vam pokazati da snovi mogu da postanu stvarnost. Dobićete dvostruko uživanje od ovog punog mjeseca ako ste rano rođeni Strijelac sa rođendanom u novembru. U totalu, mart je mjesec napretka, produktivnosti i dobrodošlih vijesti.

Kada Venera 21. marta uđe u kompatibilnog Ovna i ostane do 14. aprila, i vaš ljubavni život će pokazati znake života. Pred vama je solidno dobar mjesec.

Jarac

horoskopski znak jarac
Ultra magazin

Pun mjesec 27. februara, nagovorio vas je na putovanje, ali vi kao smiren, hladan i sabran Jarac, uvijek se bavite onim “što jeste” radije nego da trošite vrijeme želeći i sanjajući o onom što bi “moglo biti”. Putovanja u ovom trenutku možda i nisu najmudrija odluka obzirom da pandemija još uvijek nije pod kontrolom. Vi znate da kada su jedna vrata zatvorena, vi nađete druga koja mogu da se otvore. U slučaju tog punog mjeseca, možda vam je ponuđen medijski projekat koji treba da završite, pravne radnje (kao što su patenti, autorska prava, između ostalih mogućnosti), ili da planovi za usavršavanje. Alternativno, možda ste zaključili vezu sa kompanijiom ili rukovodiocem iz inostranstva. Putovanja će doći, ali možda ne sada.

Vaša treća kuća ugovornih sporazuma biće puna aktivnosti nakon mladog mjeseca 13. marta. Ako se pojavi kretaivan projekat, ovaj mladi mjesec može vam pomoći da podstaknete maštu. Ako se ne radi o umjetničkom projektu, u tom slučaju trebate biti pažljivi. Neptun bi mogao da pomuti neke detalje i donese zabunu. Pozovite advokata da vam pomogne ako potpisujete ugovor za posao koji ćete raditi – dvije osobe koje razmišljaju i razgovaraju o stvarima će biti puno bolje od jedne. Ako ovo nije ozbiljan projekat koji treba ugovor, u tom slučaju rezimirajte sa klijentom šta planirate da uradite kako biste bili sigurni da ste svi na istoj stranici.

Ove godine imaćete priliku da zaradite priličnu sumu novca od sjemena koje ste posadili prošle godine. Tokom cijele 2021. godine vidjećete kako finansijski napredujete. Budite vrijedni! Imaćete pažnju uticajnih ljudi koji će se potruditi da dobijete kompenzaciju koju zaslužujete.

Osim užurbane treće kuće, kao rezultat mladog mjeseca 13. marta, imaćete mnogo informacija, zadataka i detalja sa kojima ćete se morati baviti. Ako ste zbog pandemije ostali bez posla (ili iz nekog drugog razloga) Mars u vašoj šestoj kući pokzuje da će biti više potražnje za vašim uslugama. Ako ne možete da nađete stalni posao, vaš horoskop sugeriše da je moguće da ćete naći nekoliko nezavisih projekata, koji će biti dovoljni da počnete da razmišljate da pokrenete sopstveni biznis.

Najbolje od svega, dok Mars prolazi kroz Blizance od 03. marta do 23. aprila, crvena planeta će prvo kontaktirati Saturn, 21. marta, a 17. aprila Jupiter, planetu dobre sreće. Obe se nalaze u vašoj kući zarađenog novca. Ovo je sjajna vijest, jer pokazuje da ćete naći posao koji će biti odlično plaćen.

Mnogi Jarčevi se sjajno snalaze u velikim kompanijama, jer vole da znaju koja je sljedeća planina na koju treba da se popnu, a kompleksna hijerarhija velikih kompanija daje vam mnogo mogućnosti za napredak. Svakako, smatra se da je Jarac odličan vođa, tako da vas vijesti o uspjehu u karijeri uvijek čine sretnim. Iz tog razloga obratite pažnju na 28. mart kada će se na vrhu vašeg horoskopa u Vagi pojaviti jedan od najharmoničnijih punih mjeseca ove godine. Ta tačka na kojoj će se pojaviti pun mjesec naziva se sredinom neba i ona aktivira prestižnu desetu kuću počasti, nagrada i dostignuća. Ova kuća odražava vaš doprinos kompaniji, zajednici ili svijetu uopšte, tako da će ovaj pun mjesec obilježiti vrlo poseban trenutak u vašem životu.

Ovaj pun mjesec, 28. marta, biće jedni koji ćete dobiti 2021. godine u ovom prestižnom dijelu vašeg horoskopa, tako da izgleda da se nešto veliko ostvaruje u vašoj karijeri. Ako vodite razgovore o unapređenju ili imate razgovore za novi posao, ovaj pun mjesec će vam donjeti pozitivan odgovor. Ako ste samozaposleni, moguće je da ćete dobiti publicitet koji će vašoj karijeri dati veliki podsticaj.

Da li ćete imati vremena za ljubav? Svakako! Najbolje vrijeme za romansu biće dok Venera bude u Ribama do 21. marta. Moguće je da čete dobiti priliku za kratko putovanje. Mladi mjesec će vam dati tu priliku, ali bilo bi pametno da procijenite rizik. Ako je mguće putovanje na relativno zabačeno mjesto blizu vode (ili snijega) sigurno ćete uživati. Putovanje može biti rizično, ali ljubav i romansa mogu da procvijetaju i kod kuće.

Venera će naglasiti vaš magnetizam, bez obzira gdje se nalazite. Koji je najbolji vikend za ljubav? 13-14. mart kada će se Venera i Neptun spojiti, u jednom od najsjajnijih mogućih aspekata za ljubav.

Vodolija

horoskopski znak vodolija
Ultra magazin

Otkrili ste da sada živite svoju Smaragdnu godinu, jer ste nebeski miljenici i prvi put poslije 12 godina imate Jupiter, planetu sreće u Vodoliji. Bićete u prilici da osigurate mogućnosti (čak i tokom pandemije) o kojima ste nekad samo sanjali. Na vama će biti da pokažete svemiru vaš nagon i namjeru. Ako znate šta želite, to je već polovina procesa – i to je jedini način da vam univerzum da ono što želite. Provedite vrijeme razmišljajući o onome što biste željeli da se sljedeće dogodi.

U martu ste spremni za neko pametno finansijsko ulaganje. Ovo je počelo sa punim mjesecom, 27. februara, koji je osvijetlio vašu osmu kuću tuđeg novca. Ako ste, na primjer, popunili zahtjev za finansijsku pomoć,  vjerovatno ćete odgovor dobiti u toku prve sedmice marta. Ako se bavite pregovorima vezanim za nekretnine, veoma je vjerovatno da će ishod biti pozitivan.

Dvije sedmice kasnije, 13. marta, mladi mjesec u Ribama će obasjati vašu drugu kuću zarade i prihoda. Ovaj mladi mjesec će biti vaša prilika da zasadite sjeme za sigurnu finansijsku budućnost, a rezultati bi mogli biti vidljivi već u drugoj polovini maja, juna ili jula ove godie. Ako to nije slučaj, 2022. će vam donijeti značajnu količinu novca – naredna godina će biti jedna od vaših najboljih finansijskih godina u zadnjih deset godina. Kao što vidite, kako god da okrenete moguće je da ćete završiti sa koferom punim novca. Jupiter će se potruditi da se nađete na pravom mjestu u pravo vrijeme kako biste iskoristili priliku za pozitivne finansije, a Saturn, koji se trenutno kreće kroz Vodoliju, daće vam disciplinu kako biste novac trošili mudro.

Na drugom mjestu u vašoj natalnoj karti, imate Mars, koji sada ulazi u Blizance prvi put nakon dvije godine i koji će obasjati vašu petu kuću prave ljubavi od 03. marta do 23. aprila. Ovo je zaista sjajna vijest. Mars u Blizancima savršeno se stapa sa vašim vazdušnim znakom. Podrška od Marsa može da bude posebno slatka. Bilo da ste u braku ili sami, vaš ljubavni život će prštati od energije. Ako ste u vezi, vaš partner će vam posvetiti više pažnje. Ako niste u vezi moguće je da će vas prijatelj upoznati sa osobom koja će biti vezana za vaš poslovni projekat, ali vaša veza će prerasti u nešto više. Ljubav se pronalazi na najneobičnijim mjestima.

Pun mjesec 28. marta u Vagi, jedan je od najboljih ove godine, jer formira zlatni trougao na nebu sa Marsom u vašoj kući ljubavi i kreativnosti i Saturnom u vašoj prvoj kući ličnosti. Mnogo je mogućnosti kako se ovo može odigrati, ako se nadate bebi, ovaj pun mjesec vam može donijeti lijepe vijesti o trudnoći.

Ovaj pun mjesec će osvijetliti vašu devetu kuću putovanja, međunarodnih odnosa, medijskih projekata, pravnih pitanja i vašu potrebu za višim obrazovanjem. Moguće je da ćete završiti veliki kretivni projekat koji će biti primljen sa oduševljenjem. Možda ćete biti pozvani da pohađate fakultet vaših snova. Za vrijeme punog  mjeseca 28. marta, ako možete da pronađete način da putujete u svojoj zemlji, izbjegavajući gužve, pune restorane i barove, onda krenite, jer bi moglo da bude putovanje vašeg života.

Ribe

horoskopski znak ribe
Ultra magazin

Mart počinje u pozitivnom tonu. Upravo ste izašli iz perioda punog mjeseca, 27. februara koji se desio u Djevici – vašem opozitu. Neko vama blizak sa kim ste u predanoj vezi, ljubavni partner, poslovni partner ili klijent je bio centar vaše pažnje. Ova osoba koja igra tu ulogu u vašem životu i vjeruje u vas, izgleda da vas je oduševila iznenađujućim vijestima. Vijesti su ili fiansijske prirode, a u slučaju da ste romantično vezani sa tom osobom moguće je da ste dobili veoma vrijedan poklon. O čemu god da se radilo (moguće je da se desi i u prva četiri dana marta), a bićete veoma sretni.

Međutim, treba da budete oprezni: Neptun, vaš vladar, 27. februara bio je u konjukciji sa Suncem i u opoziciji sa punim mjesecom u vašoj kući partnerstva i obećanja. Ako je rezultat ovog punog mjeseca vjeridba, potrudite se da dobro upoznate vašeg partnera, jer postoji mogućnost da se zbog naglašenog Neptuna zanesete idejom o vječnoj ljubavi. Ako ste sa partnerom duže vrijeme i dobro ga poznajete, a prijatelji i porodica slave vašu zajednicu, onda je prisustvo Neptuna, znak inspiracije i bezuslovne ljubavi.

Ovo je veoma pozitivan mjesec za vas i sljedeće na šta treba da obratite pažnju su vijesti koje ćete primiti nakon mladog mjeseca 13. marta, koji će biti u Ribama. Većina mladih mjeseca otvara veoma specifičnu zonu prilika, ali ovaj će vam dopustiit da usmjerite njegovu energiju u bilo koju zonu vašeg života koju izaberete. To je zato što je u vašem znaku, vašoj prvoj kući ličnosti i identiteta. Veoma je  moguće da ćete sada iskristalisati ciljeve za godinu pred vama.

Ovog mjeseca, Mars će biti u vašoj kući porodice i doma, pa ćete imati motivacije i vremena da unaprijedite vaš dom i porodične odnose. Mogući su planovi o preseljenju, kupovini ili prodaji nekretnine, kupovini novog namještaja ili popravkama u kući. Mars će davati podršku Saturnu za vrijeme mladog mjeseca u Ribama, tako da ako donesete odluku koja se tiče doma ili porodice za vrijeme mladog mjeseca, izgleda da ćete u rezultatima uživati u narednim godinama.

Mars će vam naročito biti od pomoći 21. marta, kada će biti u dobrom aspektu sa Saturnom, pa ako potpisujete najam ili kupujete kuću ili stan, ostaćete tamo dugo vremena i bićete veoma sretni.

Venera će biti u Ribama od početka mjeseca do 21. marta što je još jedan veliki plus. Sijaćete posebnim sjajem što će drugi smatrati neodoljivim. Mnogi će biti privučeni vašom harizmom, u nadi da će “uhvatiti” malo vašeg sjaja. Ovo je sjajan period da izaberete novu odjeću i da unaprijedite svoj izgled, a Venera će se pobrinuti da izbori koje napravite budu laskavi.

Što se tiče ljubavi i romanse, biće veoma teško podudarati se sa očaravajućim susretom Venere i Neptuna, glamuroznog dvojca, kako biste doživjeli nezaboravnu ljubavnu epizodu 13. marta .Sasvim je sigurno da će biti sjajan dan za ljubav. Naravno, tokom pandemije nije lako naći ljubav, ali ako prijatelj želi da upoznate određenu osobu koju je izabrao za vas, prihvatite bez oklijevanja. Ako ste već zaljubljeni ili u braku, označite ovaj dan u kalendaru i napravite nešto posebno za voljenu osobu.

Mart će završiti u uzbudljivom tonu, jer donosi jedan od naljepših punih mjeseca, 28. marta u Vagi. Ovaj pun mjesec će vam donijeti veliki priliv novca, ali vjerovatno da će se raditi o jednokratnoj isplati. Može da bude u vidu kamate, bonusa ili da se radi o novcu od naslijeđa, kao i odobrenom kreditu. Mnogo je mogućih izvora, ali rezultat će svakako biti veoma uzbudljiv – novac koji ćete primiti će povećati vašu finansijsku sigurnost. Zaista sjajan način da završite mjesec.

Izvor: astrologyzone.com

Slični članci

10 uobičajenih mitova o psima: tačno ili netačno?

Ultra magazin

Kako znamo kad se nekome dopadamo?

Ultra magazin

Pet razloga da nabaviš srećni bambus

Ultra magazin