Ultra Zanimljivo

Veliki horoskop za maj!

IuteCredit
IuteCredit

Maj će biti mjesec pun dešavanja! Merkur ulazi u Blizance 3. maja, nakon čega slijedi retrogradno putovanje brze planete, koje traje od 29. maja do 22. juna. Povedite računa o lošoj komunikaciji i tehnološkim kvarovima i završite sve važne poslove do 14. maja.

Ultra magazin

Romantična Venera se 8. maja useljava u dualističke Blizance, nudeći više mogućnosti kada je u pitanju način na koji postupamo u vezama i ljubavi. Tada nam 11. maja mladi mjesec u Biku daje priliku da se vodimo srcem u svim pitanjima svog života. Ubrzo nakon toga, 13. maja, ekspanzivni Jupiter ulazi u Ribe i biće u mističnom znaku do 28. jula (zatim ponovo krajem decembra, pa sve do 2022.). Jupiterovo sporo putovanje kroz transcendentalni vodeni znak biće vrijeme za evoluciju naših snova i iscjeljenje.

Sunce ulazi u Blizance 20. maja, što znači da ćemo biti razgovorljiviji i željni druženja s drugima više nego ikad. Tada Saturn započinje svoje retrogradno putovanje 23. maja u Vodoliji. Ovaj period, koji će trajati do 11. oktobra, vrijeme je produbljivanja obaveza, usporavanja u životu i ljubaznijeg odnosa prema sebi.

IuteCredit
IuteCredit

Potpuno pomračenje mjeseca u Strijelcu 26. maja završava viziju koju smo gajili za vrijeme mladog mjeseca 26. novembra 2019. Sada je vrijeme da se zapitamo: Šta smo naučili? Kako smo rasli? Pomračenje mjeseca predstavlja buđenje koje je trebalo da nas uskladi s našim najiskrenijim životnim putem.

Ovan

Ultra magazin

Dom i porodica sada će vam biti glavni fokus, jer je Mars, vaš vladar, trenutno  u Raku, što je savršeno vrijeme za akciju ili odlučivanje šta želite učiniti kako biste svoj dom učinili elegantnijim, ljepšim i privlačnijim. U posljednje ste vrijeme često kod kuće i bez sumnje znate na šta treba obratiti pažnju. Trebate li uraditi proljetno čišćenje? Trebate novu posteljinu, krevet ili neki drugi namještaj? Sada je pravo vrijeme za kupovinu.

Merkur će biti retrogradan krajem ovog mjeseca, od 29. maja do 22. juna, pa bi bilo najbolje naručiti sve predmete koji će vam zatrebati, posebno elektroničke proizvode (uključujući uređaje za kuću). Najbolje bi bilo da kupovinu obavite početkom maja. Ako ne uređujete svoj dom, možda umjesto toga pomažete nekom od roditelja.

Prošli mjesec počeli ste razmišljati o uštedi novca ili ulaganjima – pun mjesec 26. aprila bio je vrlo težak i možda vam je donio trošak ili porez veći od očekivanog. Možda ste zaključili da bi bilo pametno imati pri ruci nešto novca za plaćanje računa.

Način da povećate zarađeni prihod sada je moguć zahvaljujući rijetkom i posebnom mladom mjesecu u Biku. Neposredno prije ovog madog mjeseca, Venera će biti u Biku, vašoj drugoj kući zarađenog novca, ako želite, zatražite povišicu nakon što se pojavi mladi mjesec, odnosno dan ili dva nakon 11. maja. Tog istog dana Mars u Raku uspostaviće prijateljsku vezu s Uranom u Biku, vašem sektoru plate, tako da ćete možda dobiti neočekivanu povišicu ili bonus.

Mars vam sada daje potrebu za putovanjem na kratke udaljenosti sa koje se otprilike možete u istom danu vratiti autom. Sredinom maja možda ćete neočekivano putovati zbog posla ili zadovoljstva. Venera će se od 8. maja do 2. juna useliti u Blizance, vašu kuću putovanja, pa je tada dobro za putovanja. Možda vam treba odmor i vrijeme za razmišljanje daleko od svakodnevnog života. Ovo bi bilo idealno vrijeme za mir, sunce i prirodno okruženje na otvorenom daleko od svoje uobičajene svakodnevice. S druge strane, ovaj mladi mjesec može vam dati čežnju da vidite brata, sestru ili rođaka, kojeg dugo niste vidjeli.

Pomračenje punog mjeseca stiže 26. maja u Strijelcu, vatrenom znaku koji se dobro stapa s vašim vatrenim znakom. Osvijetliće vašu devetu kuću putovanja. Ova pomračenje može vam poslati nekog izdaleka ili da se vi uputite na dalji put. Moguće i da ćete sarađivati sa strancima, koji će vas dobro platiti.

Romantično je da je Venera u idealnom znaku za vas u znaku Blizanci, tako da iskoristite vikende za putovanje sa dragom osobom, partnerom ili supružnikom. Ako ste slobodni, možda ćete upoznati nekog novog. Nadalje, bez obzira na vaš status, Saturn će ojačati Veneru, pružiti trajno iskustvo i sretna sjećanja – posebno dobre vijesti za one koji nisu u vezi. Ako upoznate nekoga novog, ta bi osoba mogla biti dugo u vašem životu.

Bik

Bik
Ultra magazin

Prošli ste mjesec brinuli o ljudima koji su vam dragi ili ste bili fokusirani na partnera, pa je sada pravo vrijeme da razmislite o vašim potrebama i željama. Ovomjesečni mladi mjesec imaće moć odvesti vas u novom smjeru. Mladi mjesec 11. maja biće u Biku, vaš godišnji poklon za rođendan koji ćete koristiti kako želite. Zapravo, energiju ovog mladog mjeseca možete usmjeriti na bilo koji način.

Mars u Raku biće lijepo orijentisan prema Uranu u Biku, pa ćete 11. maja ili blizu tog datuma možda dobiti sretno iznenađenje. Šta biste voljeli da se ove godine dogodi, dragi Bikovi? Jeste li odlučni zaraditi više novca? Želite li putovati ili se želite vratiti na univerzitet da biste stekli diplomu? Možda želite pokrenuti vlastiti posao ili se proslaviti radeći u kompaniji u kojoj trenutno radite. Sanjajte veliko i planirajte, čak i ako je prerano djelovati na bilo koju od vaših ideja. Bolji dio akcije uvijek je u planiranju.

Imamo i pomračenje punog mjeseca u Strijelcu, koje će uslijediti 26. maja. Ovo najavljuje promjenu u načinu i iznosu prihoda, ulaganja, štednje ili pristupanja novcu, kupovini kuće ili stana. Ako ste samozaposleni, možete dobiti novog klijenta ili ako radite za druge, možete promijeniti posao i dobiti nove beneficije, poput zdravstvene zaštite. Za sada, na pomračenje 26. maja, trebate sagledati svoja ulaganja i odnos prema novcu, životnom osiguranju.

U okviru nekoliko dana od pomračenja mjeseca dobićete neki bonus, povišicu ili unpređenje. Venera, vaša vladajuća planeta, dobiće blistavi snop od Saturna u vrijeme pomračenja, povezujući vašu reputaciju i karijeru, napredak u vašoj zaradi – ovo je sjajno, jer će ovo pomračenje uspostaviti vezu između vašeg rastućeg uspjeha u karijeri i većeg prihoda i financijske sigurnosti. Ako pažljivo planirate poteze, možda ćete maj završiti mnogo bogatiji nego ikad prije.

Jupiter će nakratko napustiti vaš sektor karijere od 13. maja do 28. jula i ispuniti vašu jedanaestu kuću nada i želja. Ovo je vrlo posebno mjesto u vašem horoskopu, gdje je Jupiter sposoban pružiti pomoć za cilj na kojem ste dugo radili. Ovo će vam razdoblje biti prilično važno, iako će Merkur biti retrogradan od 29. maja do 22. juna u Blizancima, što nije vrijeme za sklapanje obvezujućih sporazuma, ugovora, kupovinu elektroničkih uređaja. Međutim, možda bi bilo dobro vrijeme da ponovno osvježite ideju koja je prethodno bila ostavljena po strani. Ovaj period Jupitera u Ribama, donijeće vam izvanrednu pomoć i preko prijatelja.

Mars će se uskoro useliti u vaše polje doma i čini se da ćete razmišljati o tome da napravite promjene kod kuće ili čak da preselite na novu adresu. Prije nego što se to dogodi, imaćete lijepu priliku za putovanje automobilom, možda za vikend odmor. Mars je sada u Raku i obilazi vašu treću kuću brzih putovanja na kratke udaljenosti, tako da ćete možda imati priliku provesti malo vremena u novom okruženju, daleko od svoje rutine, u nekom prirodnom okruženju u blizini mora, rijeka, jezera…

Blizanci

blizanac
Ultra magazin

Maj će biti naporan mjesec. Čini se da ste završili veliki projekat krajem aprila ili ste možda odlučili nekog novog zaposliti. Početak maja će biti tih i miran. Trebaće vam odmor nakon napornog aprila. Mladi mjesec, 11. maja, bilo bi sretno vrijeme da se pobrinete za svoje godišnje preglede kod doktora i zubara.  Takođe je moguće da ćete raditi na tajnom projektu, koji još ne možete sasvim podijeliti s drugima. Držite stvari u tajnosti. Možda ste u fazi vizualizacije, zamišljajući kako će se oblikovati projekat, proizvod ili usluga na koju ste fokusirani. Mladi mjesec u dvanaestoj kući odličan je za duboko razmišljanje o strategiji za koju ste odlučili da ćete je koristiti. Vaša će intuicija sada biti jaka – slušajte je.

Mars je sada u Raku i kreće se kroz vašu drugu kuću prihoda. Vaši troškovi mogu rasti, ali samo na kratko, do 11. juna. Možete obaviti skupu kupovinu, poput automobila, ili možete uložiti u svoje obrazovanje ili obrazovanje djeteta. Na mladi mjesec, 11. maja, Mars će od Urana primiti snažnu, svjetlucavu zraku koja bi za vas mogla dovesti do neočekivanog iznenađenja, koje će vam dobro doći.

Velika vijest mjeseca biće ulazak Jupitera u Ribe, prvi put nakon 12 godina. Jupiter daje poklone i sreću i samo će nakratko boraviti u Ribama, od 13. maja do 28. jula. Ipak vam je ovogodišnja kratka posjeta izuzetno važna, jer kad je Jupiter u Ribama, Jupiter će ući u vašu desetu kuću počasti, nagrada i postignuća. Imaćete prilike koje će vam omogućiti da dostignete velike profesionalne visine 2022. godine. Narednih sedmica jednostavno će vas pripremiti i uzbuditi za sve što tek dolazi u vašoj karijeri.

Pomračenje punog mjeseca dogodiće se u vašem suprotnom znaku Strijelca, 26. maja. Može označiti ili početak ozbiljne, obavezujuće ljubavne ili poslovne veze ili kraj neke veze. Pomračenja su donosioci promjene, ali često su promjene nužne. Kako će se stvari odvijati ovisiće o smjeru u kojem se vaša veza kretala proteklih sedmica, mjeseci, pa čak i godina – poznato je da pomračenja otkrivaju istinu.

Ako ste spremni posvetiti se braku, vezi ili poslovnom saradniku, stvari će se sada brzo pomjeriti prema naprijed. Svemir nema strpljenja ni sa stagnacijom ni sa statusom quo – pomračenja se šalju da vas prisile na odluku. Čini se vjerojatnijim da će vam se svidjeti vijesti, koje vam sada dolaze od vašeg partnera, jer Jupiter, sjajno blistajući u vašem sektoru prestižnog profesionalnog priznanja, signaliziraće vašem vladajućem planetu Merkuru u Blizancima izvan znaka “trigon”, označavajući veliku harmoniju. Ovo je prekrasan aspekt, sugerišući da će vijesti biti prilično pozitivne.

Imajte na umu da će se Merkur vratiti u retrogradno stanje, pa bi, ako je moguće, bilo najbolje pomjeriti za kasnije ili kupiti ranije elektroničke uređaje, potpisati papire, ugovore, sporazume sljedeći mjesec, nekoliko dana nakon 22. Juna.

Venera će obilaziti Blizance gotovo cijeli mjesec, od 8. maja do 2. juna, sugerišući da ćete biti harizmatični i šarmantni. Poznato je da Venera ima magnetične sposobnosti – Venera vas uči da se ne trudite previše, a ako pustite prirodu da ide svojim tokom, privući ćete pravu osobu k sebi. Naravno, ona vas takođe uči da uvijek izgledate najbolje. Ovo je idealno vrijeme da kupite novu odjeću i učinite sve što vam padne na pamet, kako biste poboljšali svoj izgled. Venera vam se smiješi iskoristite to!

Rak

rak
Ultra magazin

Maj bi lako mogao postati jedan od vaših najdražih mjeseci u godini. Prošlog mjeseca Mars se prvi put nakon dvije godine preselio u Raka 23. aprila, da bi ostao tu do 11. juna. Privilegija je imati Marsa samo za sebe, pružajući vam odlučnost, akciju, energiju i nagon.

Kada imate Mars u svom znaku, u poslu, obično ne prihvatate “ne” kao odgovor, pa se potrudite uvjeriti budućeg klijenta u vrijednost vašeg plana, projekta, vizije, proizvoda ili usluge. Do 11. juna, Mars u Raku čini vas privlačnijim i pruža vam lijepu prednost u ljubavnim odnosima. Mars je bio u Blizancima sedam sedmica i držao vas je na poslu iza kulisa. Sad kad ste prešli u period akcije, imaćete više prilika za akciju, profesionalno i lično. Kad Uran 11. maja pošalje vibraciju na Mars u Raku, prijatelj će vas možda iznenaditi na sretan i dirljiv način.

11. maja u Biku imamo  mladi mjesec koji će vam uljepšati i društveni život. Uran će biti donekle blizu Sunca i mladog mjeseca, dodajući element romantike i avanture, koji život čine tako zanimljivim. Neptun će 11. maja u bliskom, tijesnom aspektu uticati na Sunce i mladi mjesec dajući vam poklone mašte i kreativnosti, pogotovo ako planirate bilo kakav događaj iz ličnih ili profesionalnih razloga.

11. maja, Merkur u Blizancima – što je posebno fin smještaj za Merkur – primiće direktan uticaj od Saturna, trenutno u vašoj osmoj kući novca drugih ljudi. Možda ćete dobiti sretne vijesti da je na redu bonus ili naknada za ranije obavljen posao ili da se vaša investicija sada isplatila.

Važan događaj ovog mjeseca uključuje prelazak Jupitera u magično kompatibilne Ribe, dajući vam pregled onoga što slijedi sljedeće godine u većoj mjeri. Jupiter će u Ribama ostati samo kratko od 13. maja do 28. jula, međutim, Jupiter će tokom ovogodišnje posjete moći nakupiti sve svoje dobrote i poklone za vas i obasjati vas blistavom srećom.

Nakon 28. jula Jupiter će se vratiti u Vodoliju, vašu financijsku kuću, kako bi vidio da financijski dobro poslujete tokom ostatka 2021. godine, ali dok je Jupiter u Ribama, počećete vrlo dobro sarađivati ​​sa stranim ljudima i međunarodnim odnosima i klijentima. Takođe, možete profitirati na polju obrazovanja i marketinga. Svemir vam može pružiti vaše najdraže želje, samo ako znate šta želite postići.

Osjetljivi ste na događaje koji uključuju mjesec, a 26. maja imamo pomračenje punog mjeseca koji će osvijetliti vašu kuću rutinskih aktivnosti tokom radnih dana. Pun mjesec dovodi stvari do vrhunca, pa možda dovršavate veliki projekat sa mnogo detalja. Ako je to slučaj, Saturn će biti lijepo orijentisan na pomračenje i možda ćete dobiti bonus ili proviziju za super posao koji ste obavili. Možda ćete saznati da neko od vašeg osoblja najavljuje odlazak. Saturn će vam pomoći – pojaviće se novac, kojim možete platiti nove radnike. Pomračenje može donijei neke zdravstvene izazove ili odlazak zubaru. Sljedeći mjesec Venera će biti u Raku od 2. do 26. juna, uzrokujući da se vaš romantični život zahukta.

Lav

Ultra magazin

Ovo bi se za vas moglo pokazati prilično uzbudljivim mjesecom. Toliko posla koji ste uradili će zaslužiti nagradu i aplauz, a sve će pokrenuti mladi mjesec u Biku 11. maja. Počećete da stižu pohvalne kritikeza vaš  rad u periodu koji slijedi nakon mladog mjeseca. Ako ste umjetnik i bavite se umjetnošću ili zabavom ili glumite, možda ćete zaraditi dobar honorar, jer će Neptun biti u savršenoj sinhronizaciji sa Suncem i mladim mjesecom.

U isto vrijeme, Mars će biti u dobrom položaju sa Uranom. To znači da ćete vjerojatno biti iznenađeni profesionalnim razvojem na uzbudljiv i sretan način. Nećete očekivati ​​iznenadnu pažnju koju ćete dobiti ovog mjeseca, a mogla bi biti vrlo zadovoljavajuća. Vašom solarnom desetom kućom u karijeri vlada Venera, a Pluton će poslati podršku projektima koje završavate, dok radite na izgradnji svoje reputacije. Događaji ovog mjeseca moći će vas odvesti u novom i uzbudljivom smjeru, ravno na vrh vaše industrije. Ako ste mladi i tek krećete, započećete svoj uspon korak-po-korak.

Neće se svi složiti s vašim odlukama u karijeri. Saturn u vašoj partnerskoj kući sugeriše da će neko koga smatrate bliskim saradnikom ili partnerom osporiti neko vaše razmišljanje i dovesti u pitanje vaš sud. Ova osoba može biti poslovni partner, vaš pravnik, publicist, agent, menadžer ili drugi saradnik koji se ne slaže s vama. Saturn u lošem uglu sa Suncem sugeriše da biste se jednostavno trebali potruditi, ali bićete spremni za to.

Alternativno, to može biti vaš supružnik ili stalni partner kojeg muče neke odluke koje donosite. Pažljivo odvažite partnerove riječi, bez obzira na to koji dio života ovaj partner zauzima. Vaš horoskop blista, zato slušajte, prilagodite neke elemente, ali krenite naprijed i uživajte u centru pažnje. Ako se od vas zatraži da preuzmete novi projekt, shvatite da može biti naporan i treba vam vremena da ga dovršite. Ipak, to je vrsta projekta koja bi vas mogla dovesti na vrh svijeta.

Ovaj mjesec ima mnogo radosti, jer je pun mjesec eklipsa u Strijelcu i donijeće promjene – najvjerovatnije pozitivne – u vaš lični život. Osvijetliće vašu petu kuću romantike, djece, zabave i kreativnosti, pa ćete možda primijetiti nešto što je vitalno važno u vezi s jednim od ovih područja. Pomračenja često označavaju životne događaje. Možda se zaručite, ali ako niste zadovoljni, prestanite izlaziti s osobom s kojom ste i potražite nekoga prikladnijeg. Možda ćete saznati da očekujete dijete, ili ako već imate djecu, može vam se donijeti vijest koja vam ugrije srce. Takođe je moguće da ćete sada završiti važan umjetnički zadatak koji vam donosi veliki aplauz.

Šta god da se dogodi u blizini tog pomračenja, 26. maja, dugoročno će uticati na vas, jer će Saturn biti sjajna podrška ovom pomračenju. Saturnova pozicija u vašem braku / partnerskom sektoru (sedma kuća) prijateljska je prema ovom punom mjesecu, što ukazuje na to da ako se zaručite ili vjenčate, čini se da je dug brak vrlo vjerojatan. Ako ste se već vjenčali, imaćete mogućnost da se zbližite.

Jedan od najdramatičnijih događaja koji će se dogoditi ovog mjeseca je prelazak Jupitera u Ribe od 13. maja do 28. jula, radi uvida u ono što dolazi 2022. Ovo je nevjerovatno dobra vijest – uskoro ćete zaraditi mnogo novca. Ovaj novac dolazi kao provizija, honorar ili naknada za licencu. Mogli biste osvojiti veliki ček na sudskoj nagodbi ili arbitraži, nasljeđivanju, nagrađivanju ili nekom drugom načinu zarade izvan svoje plate. Radili ste dugo i naporno, a sada će stići i nagrada – novac koji ćete dobiti najvjerojatnije je povezan s vašim stilom, ukusom, umjetnošću ili kreativnim naporima. Biće i drugih mogućnosti. Budite otvoreni i nestrpljivi da pratite sve ponude.

Djevica

djevica
Ultra magazin

Život će postati uzbudljiv, jer će se Jupiter, planeta sreće, useliti u Ribe, vašu sedmu kuću braka i predanih poslovnih partnerstava. Na ovom položaju Jupitera niste imali 12 godina, i iako će Jupiter ostati u Ribama samo nekoliko sedmica, tačnije od 13. maja do 28. jula, dobićete uvid u ono što vas očekuje kada se na duži period Jupiter vrati u Ribe u 2022. U svakom slučaju, kad Jupiter obiđe Ribe, otkrićete da ćete imati koristi kada se udružite s drugom osobom.

Možete se vjenčati, a ovo je u deset godina jedan od najboljih perioda da to učinite. (Međutim, izbjegavajte vjenčanje kada vaš vladar Merkur bude retrogradan, od 29. maja do 22. juna.) Ako ste već vjenčani, dobićete korist od Jupitera u Ribama i jako se zbližiti sa svojim partnerom, sada i 2022. godine. Mogli biste iskoristiti Jupiterovu energiju u profesionalnom smislu, postupcima svog menadžera, agenta, poslovnog partnera, pravnika, računovođe, publiciste, trenera ili druge osobe s kojom blisko sarađujete. Možete imati važno partnerstvo u oba područja života – to se međusobno ne isključuje. Bez sumnje ćete svog ljubavnog ili poslovnog partnera smatrati draguljem, a većina blagodati koja se dogodi od 13. maja do 28. jula i 2022. godine dogodiće se upravo zbog te osobe.

Imate i druge dobre vijesti u svom horoskopu za maj. Mladi mjesec u Biku 11. maja, biće prijateljski nastrojen prema vašem Suncu i možda će vam pružiti priliku za rad sa rukovodiocima u inostranstvu, a da nikada ne morate napustiti dom. Možda će se od vas tražiti da prevedete ili uredite fascinantan roman ili ćete dobiti redovnu kolumnu na popularnoj Internet stranici. Prilike za objavljivanje i emitovanje – mediji – donijeće velike mogućnosti. Sada se mogu pokrenuti i pravna pitanja – na primjer, možete prijaviti zaštitni znak ili patent ili zaštititi autorska prava nad svojim rukopisom.

I više obrazovanje spada u ovaj dio vašeg horoskopa, pa ćete se možda možda vratiti na fakultet, možda na magisterij ili doktorat. Ovaj mladi mjesec pružiće vam najbolje šanse za solidnu odluku za koju ćete smatrati da je prava za vas. Ako želite ići na fakultet za dizajn ili drugu fazu umjetnosti ili muzike, podržaće vas zrake Neptuna za vrijeme mladog mjeseca, 11. maja i kasnije.

Pomračenja su neki od najmoćnijih događaja koje svemir koristi da stvori promjene. Na putu su nam dva pomračenja – prvo dolazi kao pomračenje punog mjeseca u Strijelcu 29. maja, donoseći promjene kod kuće. Možete se preseliti u novu kuću ili stan, odlučiti da vam nije potreban sustanar, okrečiti dom, kupiti novi namještaj, obnoviti kuhinju, nabaviti novu posteljinu – toliko biste promjena mogli napraviti.

Ako se to ne događa u vašem životu, očekujte u svojoj porodici velike vijesti koje donosi pomračenje. Da li vaša sestra ili drugi rođak očekuje bebu? Ako je tako, okupiće vas u radosnoj proslavi. Saturn će biti u dobrom uglu prema punom mjesecu, pa ćete vjerovatno osjetiti veći osjećaj stabilnosti i sigurnosti od svega što se dogodi na kraju mjeseca. Ako ste u braku ili živite s partnerom, možda ćete osjetiti utješnu podršku i ljubav prema partneru.

Sljedeće pomračenje stiže 10. jula kako bi vam skrenulo pažnju na vašu karijeru.

Vaga

vaga
Ultra magazin

Vaša je karijera u usponu, a sada je savršeno vrijeme da tražite novu poziciju, bilo na puno ili pola radnog vremena, ili ako ste samozaposleni, kako biste angažovali novog klijenta. Mars vam pomaže u najprestižnijem dijelu vašeg horoskopa, desetoj kući počasti, nagrada i dostignuća. Počnite se raspitivati, a ako ste samozaposleni, nastavite promovisati svoje poslovanje putem društvenih medija i oglašavanja. Ovo je vrijeme da se pokažete.

Na mladi mjesec 11. maja, imaćete priliku zaraditi mnogo novca, moguće neočekivano. Novac će doći kao jednokratna uplata, moguće kao provizija, licenca ili naknada. Ovaj mladi mjesec sugeriše početak, a Uran u vašoj osmoj kući će biti dobro pozicioniram sa Marsom u vašoj desetoj kući karijere,  pa ćete imat sve što vam je potrebno za financijsku pobjedu – i možda ćete biti iznenađeni kad to učinite.

Ako tražite zajam od banke ili kapital za svoje poslovanje ili hipoteku, budite spremni predstaviti svoj slučaj zajmodavcima 11. maja tokom mladog mjeseca – ako ste napisali dobar poslovni plan i pokazali realne finansije, trebali biste dobiti odobrenje za novac koji vam treba. Mladi mjesec u Biku dovodi Veneru u raspravu, a ovdje se Venera nalazi u lijepom razgovoru s Plutonom – u danima koji slijede nakon ovog mladog mjeseca, 11. maja, imate sve blistave zvijezde koje su vam potrebne da zaradite novac.

Vaš najsretniji dan za novac? Dan kada će se Mars u vašoj kući slave i počasti povezati s Uranom i donijeti vam svotu novca koju ne očekujete – 11. maja tokom mladog mjeseca.

Nakon razmišljanja o karijeri i novcu veći dio ovog mjeseca, čini se da ste spremni za malo putovanje. Pomračenje punog mjeseca 26. maja u Strijelcu – vrlo moćan događaj – može donijeti priliku za putovanje na obližnju lokaciju koja je prilično otvorena, sa velikim sunčanim nebom. Saturn će biti lijepo orijentisan na mjesec i Sunce, tako da možete posjetiti roditelja ili starijeg rođaka i uživati ​​u boravku u njihovoj lijepo uređenoj gostinskoj sobi. Ako sve drugo zakaže, vaša porodica vas voli i podržava, a jedan rođak će vam vjerovatno dati novac koji vam treba. Čini se da ipak ne trebate ići tim putem – novac dolazi iz vaših prethodnih napora i nekoliko izvora. Vaše će usluge biti tražene na tržištu.

Tokom punog mjeseca možda ćete morati potpisati neki ugovor, ali razmislite o tome da odložite ovo finaliziranje, jer će Merkur biti retrogradan od 29. maja do 22. juna, što nikad nije dobro vrijeme za potpisivanje papira. Do pomračenja 26. maja bićete preblizu retrogradnog Merkura da biste preduzimali bilo kakve radnje. Odgodite postupak, tako da ćete moći potpisati krajem juna, naročito nakon 22. juna. Ako morate potpisati, shvatite da će se možda kasnije morati pregovarati o dogovoru ili ćete se predomisliti u vezi s idejom i početi tražiti ostale opcije. Obavezno imajte izlaznu klauzulu. Ponekad smo prisiljeni na kratkotrajne situacije da bismo došli tamo gdje konačno želimo biti.

Venera će obilaziti Blizance, vazdušni znak poput vašeg, od 8. maja do 2. juna. Ovo su sjajne vijesti za vas. Osjećaćete se seksi, koketno, samopouzdano i spremni posvetiti vrijeme ljubavi. Učinite nešto posebno da poboljšate svoj izgled u maju – ošišajte se, kupite nove stvari za nadolazeću sezonu,. Priuštite si i nešto novo. U maju ćete se osjećati vrlo popularno, a reflektori će biti usmjereni ka vama!

Škorpija

Ultra magazin

U maju imate puno aktivnosti koje uključuju vašeg partnera. Možda želite uvesti partnera u posao ili u privatni ljubavni život ili se zaručiti ili vjenčati. Alternativno, možda se rastajete s partnerom. U svakom slučaju, mladi mjesec 11. maja u vašem suprotnom znaku Bika pomoći će vam da učinite ono što trebate. Čini se da će to biti pozitivne promjene.

Neptun, planeta inspiracije, biće u savršenom uglu prema Suncu i mladom mjesecu, što ukazuje na to da možete biti kreativni i razmišljati izvan okvira kada su u pitanju partnerstva. Postoji još jedan način na koji možete osjetiti Neptunove poklone – Neptun je planeta bezuslovne ljubavi i povezaće vašu petu kuću ljubavi i sedmu kuću partnerstva, predanosti i obećanja, čineći vikend od 15. do 16. maja idealnim vremenom za vjenčanje.

Kako mjesec bude odmicao, započećete mnogobrojne finansijske razgovore. Za vrijeme pomračenja punog mjeseca u Strijelcu 26. maja – pomračenja su snažni događaji u astrologiji – vjerojatno ćete biti spremni završiti pregovore prije isteka mjeseca. Ako kupujete imovinu od rođaka ili druge osobe, predložićete ili prihvatiti poštenu cijenu. Saturn, planeta dugoročnog dobitka, poslaće pozitivan snop i na Sunce i na puni mjesec, sugerišući da će vaš dogovor izdržati test vremena i pružiti vama i drugoj strani osjećaj sigurnosti. Pomračenje u vašoj drugoj kući zarađenog prihoda često mijenja način na koji zarađujete platu. Možete promijeniti posao ili isplatiti partnera u poslu koji ste dijelili.

Istovremeno s punim mjesecom, na marginama, Mars i Pluton će ukazati na neku moćnu osobu koja će biti zahtjevna i ponekad nepravedna. Druga mogućnost može biti da jedan od vaših konkurenata postane prilično agresivan, nadajući se da će uzeti dio vašeg tržišnog udjela, a trebaće vam strategija za borbu protiv ponašanja ovog konkurenta.

Možda se razvodite, a ako je tako, razrada detalja o financijama može ići dobro. Venera je u vašem sektoru zajedničkih resursa, pa biste trebali biti zadovoljni konačnim rješenjem ovog pitanja. Ako ste dijelili dobit sa poslovnim partnerom ili sa određenom kompanijom koja je pružila stručnost, sada možete promijeniti taj dogovor i sami krenuti. To će vam vjerovatno koristiti.

Možda razmišljate o putovanju u neku daleku zemlju, ali ovisno o tome gdje želite ići, možda će ipak biti previše rizično.Možda ćete biti u mogućnosti zabaviti se na kratkom putovanju sljedećeg mjeseca, preko vikenda koji slijedi nakon punog mjeseca 24. juna, pa biste zasad možda i ostali kod kuće i tamo uživali u životu.

Ovog mjeseca Jupiter će prvi put ući u Ribe nakon 12 godina. Jupiter se neće zadržati dugo, samo od 13. maja do 28. jula, jer ovo treba da bude uvid u ono što dolazi 2022. godine, kada će Jupiter ostati u Ribama mnogo duže. Ribe su vodeni znak, koji se savršeno stapa s vašim elementom Škorpije, a Jupiter koji ulazi u vašu petu kuću istinske ljubavi smatra se jednim od najboljih mogućih aspekata koji stvaraju romantiku. Ako vam je bilo teško da pronađete ljubav u prošlosti, to bi se moglo promijeniti u sedmicama i mjesecima koji slijede, a sigurno do 2022. Skinite skepticizam poput starog zimskog kaputa, drage Škorpije. Vaš ljubavni život će se znatno razvedriti.

Narednih sedmica Škorpije koje su rođene na početku znaka, od 22. do 26. oktobra, najviše će imati koristi u ljubavi.

Sve Škorpije biće Jupiterovi miljenici u pitanjima ljubavi od 29. decembra 2021. do 10. maja 2022. Sljedeće godine, 10. maja, Jupiter će ući u znak Ovna i donijeti vam mnogo zadataka. Tražiće vas baš svi! Nakon toga, Jupiter će se vratiti u Ribe od 28. oktobra do 20. decembra 2022. Morate biti uzbuđeni kada znate da će naredna, 2022. godina biti jedna od vaših najboljih godina za ljubav u 12 godina. Ostala područja radosti: nova beba ili zabava s djecom koju sada imate. Ako ste umjetnik ili glumac, vidjećete ogroman porast svoje kreativnosti. Imate mnogo čemu da se radujete – sada i 2022. godine.

Strijelac

strijelac
Ultra magazin

Moguće je da ćete odlučiti da započnete da se bavite fitnesom, ako tokom pandemije niste razmišljali o sportu. Sad biste mogli osjećati kao da je vrijeme da uradite nešto da osnažite mišiće. Mladi mjesec u Biku 11. maja, daće vam energiju da započnete, a ako počnete ubrzo nakon mladog mjeseca vidjećete rezultate u kratkom periodu. Ako ste se u zadnje vrijeme bavili biciklizmom, hodanjem ili odlaskom u prirodu, možda ćete poželjeti da promijenite rutinu sa dolaskom ljepšeg vremena.

Takođe, stižu novi zadaci, zahvaljujući istom mladom mjesecu, i bićete zaokupljeni sa mnogim detaljima na koje treba da obratite pažnju. Ako ste trenutno bez posla, ovaj mladi mjesec može da vam pomogne da pronađete novi posao koji će biti sličan prethodnom poslu. Ako ste raznišljali da nabavite malog psa ili mačku ovaj mladi mjesec dolazi sa odličnim aspektom za to – uključujući i šansu da usvojite savršenog ljubimca.

Značajno pomračenje punog mjeseca 26. maja u Strijelcu donosi promijene u vaš svakodnevni život, posebno ako ste rođeni 26. novembra. Vidjećete sebe u novom svjetlu, spremni da započnete novo poglavlje u životu. Ovo ima veze sa ozbiljnom vezom u kojoj se trenutno nalazite. Sljedeći  mjesec, donosi pomračenje mladog mjeseca u Blizancima, 10. juna. Oba pomračenja će raditi zajedno kako bi unaprijedili vaš život. Moguće da ćete naći novog poslovnog partnera ili ćete se vjeriti ako ste u dugoj vezi.

Ovog mjeseca Jupiter, planeta sreće, biće u Ribama, vašoj četvrotj kući doma (13. maj – 28. juli). Nakon što ovaj period završi imaćete još prilika od 28. decembra do 10. maja 2022. i onda ponovo 28. oktobra do 20. decembra 2022. godine. Nakon toga, izgubićete prednost Jupitera po pitanju kuće i nekretnina na više od 10 godina, tako da ako razmišljate o selidbi učinite to sada dok imate priliku.

Izgleda da ste dosta trošili od kraja marta, ali to će se smanjiti kada Mars uđe u Lava, 11. juna. Za sada, Mars je u dosegu Urana, tako je moguće da ćete naći veoma povoljnu nekretninu ako je budete tražili 11. maja.

Imajte na umu da će Merkur biti retrogradan od 29. maja do 22. juna. Ovo nije dobar period za zaključivanje i potpisivanje ugovora ili bilo kakvih dokumentata, kao ni za kupovinu elektronskih uređaja. Što se tiče romanse, Venera će raditi u vašu korist u vašoj sedmoj kući braka dodajući dašak lakoće u vaše interakcije sa drugim ljudima.

Jarac

jarac
Ultra magazin

Maj bi trebalo da bude lijepa pauza od rutine. Nema sumnje da ste radili naporno, i sa Venerom u vašem sektoru svakodnevnice, bićete popularni među menadžmentom i radnim kolegama. Posao vam je generisao izdašne prihode – Jupiter planeta poklona i sreće, bio je u vašoj drugoj kući prihoda od sredine decembra i izdašno vas je nagradio. Jupiter će vas nakratko napustiti ovog mjeseca, od 13. maja do 28. jula.

Ako morate da potpišete ugovore ili da pregovarate, učinite to prve sedmice maja, dok je Jupiter u poziciji da vam pomogne. Jupiter će se vratiti u Vodoliju, vašu drugu kuću prihoda, od 28. jula do 29. decembra, zato ne budite tužni – imaćete mnogo prilika da zaradite novac u 2021. godini. Ustvari 2021. godina bi veoma lako mogla da bude vaša najbolja godina za povećanje prihoda.

Dok je u Ribama od sredine maja kroz većinu jula, Jupiter će vam dati dosta prilika da posjetite prijatelje u njihovim domovima u prirodi. Treća kuća je povezana sa braćom i sestrama, tako da je moguće da ćete raditi na važnom projektu sa bratom ili sestrom kao na primjer kupovina nekretnine ili da se odlučite da započnete zajednički biznis.

Vaša vještina u komuciranju će rasti. Moguće je da ćete uploviti u novu zonu, bilo dato posao zahtjeva ili zato što jako želite da imate podkast, novu web stranicu ili aplikaciju. Moguće je takođe, da ćete odlučiti da napišete knjigu. Sjajna vijest za vas je da će mladi mjesec u Biku biti u vašoj petoj kući prave ljubavi. Ako ste sami, budite otvoreni za nova poznanstva, moguće je da ćete upoznati nekoga novog preko prijatelja.

Dani koji slijede ovaj mladi mjesec 11. maja, biće najbolji period da upoznate nekoga. Ako pokušavate da zatrudnite, ovaj mladi mjesec bi mogao da bude od velike pomoći. Ako ste u vezi, ovaj mladi mjesec bi mogao da donese malo svježine u vašu vezu i da vas oboje udalji od svakodnevnice. Mars je trenutno u vašoj sedmoj kući prihoda, i 11. maja šalje sretni zrak Uranu, planeti iznenađenja – veoma je moguće da vas partner iznenadi.

Veliko pomračenje mjeseca u Strijelcu stiže 26. maja, i tada bi neka tajna mogla da izađe na vidjelo – vaša ili od osobe koja je bliska vama. AKo nije vaša tajna, mogli biste se veoma iznenaditi sa onim što čujete. Za vrijeme ovog punog mjeseca mogli biste da pogrešno protumačite poruku ili komentar, zato prije nego što odreagujete, razmislie. Merkur – planeta komunikacije biće retrogradna od 29. maja do 22. juna, povećavajući šanse za pogrešno tumačenje. Izbjegavajte bilo kakve obavezujuće dogovore i važne odluke u toku ovog perioda, dok je vaša moć prosuđivanja i interpretacije u padu.

Vodolija

vodolija
Ultra magazin

U maju ćete moći da se fokusirate na vaš privatni život, posebno na porodicu i dom. Izgleda da ćete željeti da napravite promijene u vašem prostoru, ali bi moglo da postane stranputica. Sada kada je mladi mjesec u Biku 11. maja, to će vam pomoći da rasčistite sa životnim brigama u narednim sedmicama tako da ćete se konačno moći posvetiti porodičnim planovima i dekorisanju doma. Bik je povezan sa drvećem, cvijećem i biljkama, tako da ako živite u kući na selu ili predgrađu ne bi bilo loše da zaposlite vrtlara da vam uljepša vrt. Ako živite u gradu, kupite cvijeće kako bi uljepšali vaš životni prostor.

U isto vrijeme sa mladim mjesecom, Mars će posegnuti za Uranom i iznenaditi vas vijestima vezanim za dom. Ako na primjer, tražite savršen stan za iznajmljivanje, ili komad namještaja koji će učiniti da vaša dnevna soba “živne” ovaj mladi mjesec će vam donijeti iznenađenje. Naravno da ćete morati i vi da odradite svoj dio posla, pa učinite to nakon 11. maja.

Kao što vidite, ovaj mlad mjesec dolazi sa mnogo bonusa. Ako tražite novo mjesto za život, 11. maja biste mogli da nađete savršeno rješenje. Ako ste tražili način da pomognete članu porodice, ovaj mladi mjesec vam može pomoći da pronađete rješenje. Takođe, za vrijeme mladog mjeseca, Saturn će biti u sjajnoj vezi sa Merkurom, planetom komunikacije i dogovora, tako da je moguće potpisivanje dokumenata oko 11. maja. Imajte na umu da će Merkur biti retrogradan od 29. maja do 22. juna, tako da u ovom periodu izbjegavajte potpisivanje dokumenata. Osim toga, izbjegavate kupovinu elektronskih uređaja, ako baš morate uradite to početkom ovog mjeseca. Ako za vrijeme retrogradnog Merkura pronađete stan koji vam se dopada za kupovinu, a plašite se da bi ga mogli izgubiti ako ne potpišete ugovor, onda to učinite to, potpišite ugovor.

Ljubav bi trebala da bude sjajna ovog mjeseca od 8. maja do 2. juna kada će Venera proći kroz Blizance – vašu petu kuću ljubavi, romanse i zabave. Ove sedmice će biti idealne za dejtove ili da unaprijedite svoj izgled.

Pomračenja su se vratila – prvo pomračenje punog mjeseca će se desiti 26. maja. Pomračenja stižu u parovima, tako da ćete sljedeći mjesec osjetiti drugo – pomračenje mladog mjeseca u Blizancima 10. juna u vašoj kući prave ljubavi.

Pomračenje punog mjeseca ovog mjeseca će biti emotivnije i obratićete pažnju na prijatelja koji se seli u drugi grad ili koji će postati roditelj prvi put. Pomračenja veoma često “pomrače” ljude iz naše blizine. Moguće je da ćete biti zaprepašteni kada shvatite da iako ste ste nekada dijelili blisko prijateljstvo sada skoro nemate ništa zajedničko.

Jedanesta kuća gdje će se desiti ovo pomračenje punog mjeseca je takođe vaša kuća nada i želja. Ovo pomračenje donosi dobre aspekte koji su povezani sa tim tako da je moguće da će prijatelj imati ljubaznu gestu koja će vam dodirnuti srce kada vam je najviše potrebno. Ovo pomračenje 26. maja može da vam pomogne da materijalizujete želju koju ste držali u vašem srcu.  Pomračenja su najmoćniji alat koji svemir koristi kako bi se desila brza promjena.

Do kraja mjecesca, imaćete tri nebeska tijela koja će prolaziti kroz vašu petu kuću prave ljubavi – Sunce, Venera i Merkur – sva tri u znaku Blizanca koji je u harmoniji sa vašim. Ako ste singl i nadate se da ćete pronaći ljubav, prijatelj bi vam mogao pomoći u tome. Sljedeći mjesec biće mjesec dobrih vijesti. Pomračenje 10. juna vam donosi mnoštvo pozitivnih mogućnosti.

Ribe

ribe
Ultra magazin

Drage Ribe vaše vrijeme dolazi, i iako najpovoljniji trend za vas počinje na samom početku iduće godine, sada ćete dobit sjajan uvid u to što vas čeka. Jedna od vaših vladajućih planeta, Jupiter koja donosi poklone i sreću, ulazi u Ribe 13. maja i tu će ostati sve do 28. jula. Nakon toga, Jupiter se vraća u Vodoliju gdje će ostati do kraja godine.

Jupiter će ponovo ući u Ribe 28. decembra, gdje će ostati sve do 10. maja 2022. godine. Nešto kasnije 2022. godine – Jupiter se vraća u Ribe od 29. oktobra do 20. decembra 2022. godine. Ovo je veoma povoljan trend za vas, jer će vaš znak Jupiter u toku života posjetiti otprilike samo 8 puta. Jupiteru je potrebno 12 godina da obiđe krug oko Sunca, tako da ćete morati dugo čekati na ovaj sjajan aspekt.

Kada je Jupiter u vašem znaku, dobijate izobilje sjajnih događaja. Upoznaćete moćne ljude koji će željeti da vam pomognu da stignete na viši nivo. Sljedeće godine su moguća putovanja, jer je Jupiter povezan sa širenjem iskustava, a putovanja svakako pomažu u tome. Ako ne budete u mogućnosti da putujete, shvatićete da vaš posao ima uticaj na međunarodnom nivou. Najbolje od svega kada je Jupiter u vašem znaku je da postoji velika šansa da pronađete pravu ljubav. Jupiter u vašem znaku je najbolji aspekt za pronalaženje prave ljubavi. Bez obzira koja je vaša želja, imaćete velike šanse da vam se ispuni, posebno 2022. godine.

Ribe rođene između 19. i 26. februara će imati najveće šanse da uživaju u benefitima Jupiterove pozicije ovog mjeseca. RIbe rođene kasnije imaće svojih 5 minuta 2022. godine.

Jedan od najboljih perioda za romansu, kupovinu i zabavu biće tokom prve sedmice ovog mjeseca kada će Venera biti u Biku – zemljanom znaku koji se divno uklapa sa vašim vodenim znakom. Od 8. maja do 2. juna, Venera će prolaziti kroz Blizance i osvjetliće sektor doma, pružajući vam priliku za promjenama u domu.

Imaćete još nekoliko razloga da budete uzzbuđeni zbog vašeg ljubavnog života. Mars je sada u Raku (od 23. aprila do 11. juna), i osvjetljava vašu petu kuću prave ljubavi prvi put u dvije godine. Mars će vas učiniti još privlačnijim i veoma je moguće da ćete upoznati partnera kroz posao.Ovog mjesec, mladi mjesec 11. maja biće u vašoj kući kratkih putovanja, znači da postoji šansa za putovanje tokom vikenda 14. – 16. maja. Vjerovatno ćete posjetiti člana porodice kojeg niste dugo vidjeli. Dio vašeg horoskopa koji će takođe biti osvjetljen je dio koji vlada dogovorima, tako da postoji mogućnost da potpišete neke važne dokumente ovog mjeseca, ako je to slučaj, obavezno to učiite početkom maja.

30. maj je datum kada će Mars posegnuti za vašim vlladarom Neptunom na najharmoničnji mogući način, ovo je sjajan dan za kreativne ideje, jer će vaša mašta dosegnuti velike visine. Takođe je romantičann datum, bez obzira da li ste u braku, u dugoj vezi ili ste se tek upoznali,

Što se tiče vaše karijere, sve oči će biti uprte u vas za vrijeme pomračenja mjeseca 26. maja u Strijelcu kada ćete završti veliki projekat. Moguće je da će vam ovo pomračenje donijeti nagradu ili neočakivani medijski publicitet, a moguća je čak i nova pozicija na poslu ili velika promocija. Ako ste samozaposleni, moguće je da ćete upozati novog klijenta koji će vam biti od velike koristi. Imate sreću, jer će Jupiter, koji donosi poklone i sreću, biti u vašem znaku u ovom periodu ovog mjeseca dajući vam podršku. Pomračenje mjeseca “pada” na vrh vašeg horoskopa bacajući svjetlost na sve što ste do sada ostvarili u vašoj karijeri.

Pomračenja donose promijene i nove pravce. Događaji ovog pomračenja 26. maja, mogu da vas usmjere na novi put. Ako bi se bilo šta loše dogodilo (mada ništa ne pokazuje na to), znajte da vam je osoba koja vam je izazvala bol učinila uslugu, otvarajući vas prema novim i uzbudljivim profesionalnim prilikama. Ovo je pozitivno pomračenje, suđeno je da vas otvori ka novim tehnikama i da vam pomogne da pronađete dodatne načine da pokažete svoje talente.

 

Izvor: atrologyzone.com

Slični članci

5 idealnih rasa pasa za starije osobe

Ultra magazin

Šta nam donosi Venera u Blizancima?

Ultra magazin

Šta nam donosi Merkur u Blizancima?

Ultra magazin