Ultra Zanimljivo

Veliki godišnji horoskop za 2021. godinu!

Kao prvo, čestitamo! Preživjeli ste 2020. godinu. Međutim, iscjeljenje i oporavak tek počinju. Bilo bi ludo očekivati da će okretanje stranice u kalendaru, izliječiti COVID-19 i srediti sve probleme, koje nam je ova godina servirala, i zato je važno da budete spremni da vrijedno radite u ovoj godini. Da, biće potrebno vremena da sve dođe na svoje mjesto, ali ako nas je 2020. godina nešto naučila, to je kako da se brinemo o sebi i zajednici u kojoj živimo. U 2021. godini , to je lekcija koju ćemo primijeniti, a takođe će biti dosta stvari kojima se trebamo nadati.

Ultra magazin

Rijetka konjunkcija između Saturna i Urana približiće ljude različitih mišljenja, kako bi putem razgovora došli do rješenja. Sretni Jupiter biće u progresivnoj Vodoliji većinu godine, donoseći prilike za velike promjene. Kao i uvijek, pomračenja i retrogradni Merkur obećavaju da će vaš ljubavni život i porodični, poslovni, prijateljski i ljubavni odnosi biti veoma interesantni i na tome treba raditi, odnosno tu će biti promjena.

Najbitniji astrološki događaj godine je sudar inovativnog i burnog Urana, koji je u pouzdanom Biku, i strogog Saturna koji se nalazi u ekscentričnoj Vodoliji. I dok ćemo efekte ovog tranzita osjećati cijele godine, ove dvije planete će biti u kvadratu 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Ovo se dešava svake 22 godine i po godine i znači borbu moći između konzervativne politike, stavova društva i progresivnijeg i modernijeg mišljenja i ideja. I dok postoji bezbroj posljedica uslijed ovog tranzita, sve čemu možemo da se nadamo je da će oni, koji su na vlasti prestati da brinu o svom egu za dobrobit naroda.

Pluton vladalac podzemlja biće retrogradan od 27. aprila do 06. oktobra u vrijednom Jarcu. Kada je Pluton retrogradan, društvo snažno gleda kako da unaprijedi život, ostavjajući za sobom sve ono što ga otežava. Ovaj ciklus se dešava u Jarcu koji vlada obiljem i zato ovi datumi mogu da ukažu na trud, da se raspodijeli bogatstvo i da se izvrše finansijske “popravke” ekonomske krize, izazvane pandemijom COVID-19.

Sve ovo će se desiti uz veliki trud, koji će takođe zahtijevati dobru komunikaciju. Tri retrogradna Merkura nas očekuju ove godine na koje treba da obratimo pažnju, jer će uticati na to kako se odnosimo jedni prema drugima. Prvi retrogradni Merkur desiće se u Vodoliji od 30. januara do 20. februara, zatim ponovo u Blizancima od 29. maja do 22. juna. Treći i posljednji retrogradni Merkur 2021. godine desiće se u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra. Iako važi uobičajeno pravilo – pripazite na otkazana putovanja, saobraćaj, tehniku, lične stvari, greške u kucanju i slanje poruka pogrešnim ljudima, izbjegavanje potpisivanja važnih dokumenata, ono na šta posebno treba da obratimo pažnju je povratak bivših ljubavi. Zbog izolacije koju nam je donio COVID-19, većina nas se osjeća usamljeno, i kao posljedica se javila podložnost da pokleknemo i ponovo otvorimo srce prošlim ljubavima.

Zaokružite datume ova četiri pomračenja u vašem kalendaru. Pomračenje mjeseca 26. maja u Strijelcu, zatim pomračeje Sunca u Blizancima 10. juna, pomračenje mjeseca 19. novembra u Biku i konačno pomračenje Sunca 04. decembra u Strijelcu. Svako od ovih pomračenja, može da donese neočekivane promjene, vijesti ili iznenadne završetke, tako da je najbolje da u tim periodima izbjegavate dramatične situacije.

Sretna planeta Jupiter će biti u buntovnoj Vodoliji većinu ove godine, poklanjajući dobru volju svima koji se zalažu za promjene. Ova planeta će nakratko napustiti Vodoliju i ući u mudre Ribe od 13. maja do 28 jula. Ova kratka posjeta Ribama sredinom godine, ukazaće vam na to kojim područjima života da posvetite pažnju.

Konačno, 2021. počeće da se približava kraju kada boginja ljubavi, ljepote i obilja, Venera, krene retrogradno u vrijednom Jarcu, 19. decembra. Ne zaboravite da kada je bilo koja planeta retrogradna daje nam šansu da pregledamo i ponovimo područje našeg života, na koji ta planeta utiče. Za neke od nas, ovo bi moglo da izazove stagnirajući periodu u ljubavnom životu, dok će drugi vidjeti dugo očekivane finansijske promjene. Astrologija ne može da garantuje da će se sve što se desilo 2020. godine magično popraviti, ali može da kaže da će iscjeljenje i oporavak biti u centru pažnje. Pročitajte horoskop za vaš znak da saznate na koja područja vašeg života, treba da obratite dodatnu pažnju.

Ovan

Foto: ultra magazin

Iako je vaš ljubavni život u centru pažnje veći dio ove godine, u decembru ćete možda doživjeti profesionalni podsticaj i bićete više fokusirani na karijeru. Dobrodošli u 2021. godinu, dragi Ovnovi. Postavljate isto pitanje kao i svi ostali – hoće li 2021 godina biti lakša od 2020? Iako “lako” možda baš i nije na neposrednom horizontu, vrijeme je da počnete vraćati dijelove svog života nazad. Za vas, to znači izgradnju i proširivanje vaših najvažnijih odnosa, dok otpuštate one ljude koji vam više ne služe.

Ove godine, sretni Jupiter na kvadrat postavlja nezavisni Uran u vašoj 11. kući, što je sve oko pronalaska vaših novih ljudi, saradnika, partnera, klijenata, prijatelja, učitelja, gurua, počevši od 17. januara. Prije nego što razmislite o bilo kakvim novim većim obavezama, poput preseljenja, kupovine nekretnine, useljenja s partnerom, morate počistiti dugotrajne zbrke i dugove.

Razgovarajte novim komunikacijama, smislenije i kvalitetnije, odvojite se od nekih prijatelja, odvojite se od društvenih mreža i učinite sve da malo unaprijedite svoj lični – privatni život. Vrijeme je za čišćenje prostora, prijateljskih, porodičnih, poslovnih i ljubavnih odnosa. Potrudite se da tu poboljšate i unaprijedite odnose. Ove godine nema potrebe za mržnjom, tugom, bijesom, svađama, konfliktima, osjećaćete se voljeno i ispunjeno, bilo da ste slobodni ili ste u partnerskom odnosu.

Disciplinski Saturn na kvadrat postavlja ekscentrični Uran u srijedu, 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Ovaj tranzit dešava se samo svake 22 i po godine, i prikladno, obilježava vremenska razdoblja u kojima se konzervativna ideologija, sukobljava sa više progresivnim akcijama i razmišljanjima. To ne znači da su pronašli mirno rješenje, može to biti veoma burno razdoblje. Međutim, srećom, 2021. godine nema retrogradnog Marsa. Tako da ipak preovladava samopouzdanje i nada.

Vaša sezona Ovna na proljeće, bi trebala biti indikativna za teme Ovna u cijeloj 2021. godini, biće to vrlo dobra sezona za vaš ljubavni život. Sa suncem i Venerom u vašem znaku, vjerojatno će vaš romantični život ove godine imati bolju energiju. Ljubav može jednostavno doći na svoje mjesto.

Ponovo imamo nekoliko značajnih pomračenja i u 2021. godini. Pomračenje mjeseca 26. maja u Strijelcu  i 19. novembra u Biku. 2021. donosi i pomračenje Sunca 10. juna u Blizancima i 4. decembra. Zaokružite ove datume i napravite planove za hlađenje i smirenje, jer pomračenja donose dramu i neočekivane završetke, ako im to dopustimo. Ne želimo da radite nagle odluke, jer nakon tolikog svjetskog kaosa zaslužujete život, koji zaslužujete. Teme koje se za vas pojave u to vrijeme, signaliziraju ono na što treba obratiti pažnju tokom cijele godine.

Da bi svijet zacijelio, ozdravio na globalnom nivou, svi moramo raditi na našem pojedinačnom iscjeljenju. Od 13. maja do 28. jula, sretni Jupiter ulazi u polje Riba u vašu 12. kuću, kuću nesvjesnog. Obratite pažnju na teme, koje se pojavljuju za vas u to vrijeme; one signaliziraju na čemu ćete morati raditi, potencijalno do kraja godine. Ako nastavite da se borite sa komunikacijom sa partnerom, porodicom, poslovnim partnerima, kolegama, prijateljima, možda je vrijeme da porazgovarate sa svojim terapeutom o svojim komunikacijskim vještinama, kako bi gradili bolje i kvalitetnije odnose.

Iako ove godine nema retrogradnog Marsa, za Merkur postoje tri perioda retrogradnosti. Budite posebno pažljivi u ovo doba. Prvi retrogradni Merkur traje od 30. januara do 20. februara u Vodoliji. Drugi je od 29. maja do 22. juna u znaku Blizanaca, a posljednji je od 27. septembra do 18. oktobra u Vagi. Nastavite raditi na svojim ciljevima, ali ne potpisujte važne ugovore i čuvajte svoje lične stvari u ovim periodima retrogradnog Merkura.

Fokus će vam biti preispitivanje načina na koji zarađujete za životu. Iako je vaš ljubavni život u fokusu vaše pažnje tokom većeg dijela ove godine, ipak ćete fokusirati na karijeru i zaradu. 2021. svijet će se nastaviti kretati i nadamo se da će se dio nereda napravljenog 2020. početi raščišćavati. Neće biti lako, ali promjene će doći; to je jedina konstanta. Vaš posao je da se fokusirate na to da budete najbolja verzija za vas. Uživajte.

Bik

Foto: ultra magazin

Pripremite se za 2021, dragi Bikovi. Sve će se vrtiti oko balansa u karijeri i razumijevanja vlastite vrijednosti. 2020. godina bila je globalno grozna, a sada moramo zajednički početi uzimati život u svoje ruke i ići dalje. To će za svakog značiti različite stvari, ali za vas, dragi Bikovi, 2021. uglavnom će se odnositi na vašu karijeru. Iako se financijski pad nastavlja sa COVID-19, sljedećih 12 mjeseci uključivaće neke mogućnosti, koje će vam promijeniti život i donijeti odluke u vezi s vašim profesionalnim životom, zato se pripremite za pokretanje novih poslova, novih mogućnosti zarade i više novca.

Dobijate svoju moć rano u 2021. godini kada planeta akcije Mars ulazi u vaš znak 6. januara. Mars, ove godine nema retrogradnost, što znači da vaša sposobnost da se zauzmete za sebe i potvrdite svoje potrebe će ostati relativno stabilne. Spremni ste istaknuti svoje prirotete i potrebe, posebno u vezi sa ljubavlju i novcem. Borite se za svoju vrijednost. Zaljubljena planeta Venera ulazi u vaš znak 14. aprila, okrećući bogove ljubavi u vašu korist neposredno prije vašeg rođendana.

Ekscentrični Uran, koji je u vašem znaku od marta 2019. godine, tri puta se obračunava u kvadratu sa restriktivnim Saturnom 2021. godine, 17. februara, 14. juna i 24. decembra. 22 i po godine i označava vremenske periode u kojima se konzervativno razmišljanje, kosi s revolucionarnijim idejama. Iako ne mora nužno obećavati napredak, čini ga vjerovatnijim, jer će teški razgovori o svemu, od ekonomije do pandemije, ostati u prvom planu. Na ličnom nivou, jer je Saturn u vašoj 10. kući (koja vlada karijerom), možda razmišljate o tome što vam je važnije, kada je riječ o sigurnosti posla i kreativnoj slobodi. Kad to shvatite, preduzećete nešto kako biste dobili ono što želite.

Komunicirati svoje želje postaje lakše kada i glasnik Merkur uđe u Bika 19. aprila, sezona Bika službeno započinje istog dana. Osjećate se samopouzdano i dobro prema sebi, osjećaj koji vam je ugodan nakon prošle godine. Uživajte. Morate uložiti naporan rad u svoje profesionalne ambicije. Srećna planeta Jupiter takođe je veći dio godine u vašoj 10. kući, pomažući vam da se fokusirate na svoju karijeru. Međutim, mali pregled stvarnosti dobijate kada planeta uđe u intuitivne Ribe 13. maja. Snovi nisu dovoljni, treba i akcije. Ne zaboravite biti sigurni u sebe, Bikovi, vi ste rock zvijezde!

Izvadite svoj kalendar i zabilježite ove datume i pratite šta će vam se tada dešavati, jer se za ovu godinu trebaju pripremiti četiri pomračenja, uključujući jedno u vašem znaku. Pomračenja Mjeseca u Strijelcu 26. maja, nakon čega slijedi pomračenje Sunca 10. juna u Blizancima. Zatim, u Biku je pomračenje mjeseca 19. novembra, nakon čega slijedi pomračenje Sunca u Strijelcu 4. decembra. Eklipse – pomračenja su kosmički divlji znakovi, koji mogu donijeti iznenadne završetke i neočekivane vijesti, pa je uvijek najbolje igrati na sigurno i pritajiti se malo. Obratite posebnu pažnju na pomračenje Sunca 10. juna u Blizancima, jer će ovo vjerovatno iznijeti na vidjelo informacije u vezi s vašim finansijama, posao, karijeru.

Merkur u Vagi, znaku odnosa, postaje retrogradan, od 27. septembra do 18. oktobra, zatim od 30. januara do 20. februara i od 29. maja do 22. juna. Pazite na riječi, pazite da nekog ne povrijedite, ali ne dozvolite nikome da stane na put vašem napretku u 2021. godini. Zrela je godina da uživate u svim blagoslovima svoje vladajuće planete, boginje Venere, zvane ljubavi i novca.

Cilj vaše godine da karijeru dovedete do mjesta kako zadovoljstva, tako i napretka dostiže vrhunac kada Venera postane retrogradna u Jarcu 19. decembra u vašoj 9. kući, kući znanja i filozofije, koja vlada našom potragom za smislom. Ovaj tranzit može se osjećati naglo i kao posljednji poziv za buđenje. Ne ograničavajte se i ne dopustite da se negativno razmišljanje, pretvori u naviku. Tačno je da je ekonomija u padu i da postoje mnoge stvari izvan naše kontrole. Ali 2021. zahtijeva da shvatite da zaslužujete da vas poštuju, sav naporan posao koji radite – i da ga i naplatite. Budite sigurni u sebe Bikovi, i ne zaboravite da ste moćni i briljatni!

Blizanci

Foto: ultra magazin

Dobrodošli u 2021. godinu, Blizanci. Ove godine društvo počinje da se obnavlja i liječi od divlje vožnje 2020. godine, što nije mali zadatak. Svi naši životi su se neizmjerno promijenili tokom prošle godine, a socijalno, fizičko distanciranje i naredbe da ostanete kod kuće možda su vam bile posebno teške. Vi ste društveni leptir zodijaka i uživate u ljudskoj interakciji i druženju. Srećom, čini se da se 2021 sprema da vas stavi na pravo mjesto – u centar pažnje. Međutim, da biste uspjeli, morate ispraviti svoje vrijednosti.

Uran će biti u Biku i vašoj 12. kući nesvjesnog, kvadrirajući Saturna u Vodoliji i vašu 9. kuće filozofije i znanja 3 outa u godini 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Ovi kvadrati Saturna i Urana označavaju sukobe moći između konzervativnog mišljenja i radikalnijih, progresivnijih ideja. Iako ovo ima očite implikacije u svijetu politike, na ličnom nivou, ovo je vrijeme da pokušate da se oslobodite ponašanja koje vas sputava i ograničava puni potencijal. Imaćete mnogo šansi da budete u centru pažnje ili da govorite o nekom pitanju 2021. Važno je da ovu moć koristite odgovorno; provjerite jeste li vi prava osoba za taj posao i proslijedite mikrofon ako niste.

Dok su drugi znakovi prelazili u pustinjački osamljeni režim tokom COVID-19, praveći pauze od društvenih mreža i društvenog distanciranja, bili ste zauzeti izgradnjom svog brenda. Nastavili ste se družiti i radili na održavanju profesionalnih veza, uprkos ekonomskom padu. Odlučni ste da ne dozvolite da pandemija odnese, bilo što što je pod vašom kontrolom. Vaš se naporan rad ponovo isplati 2021. godine kada sretni Jupiter uđe u Ribe u vaš 7. kuću partnerstava poslovnih, prijateljskih i ljubavnih od 13. maja do 28. jula. Tada ćete sijati!

Sunce ulazi u Blizance, započinjući vašu sezonu, 20. maja. Proslavite svoj rođendan – zaslužili ste. Naučite kako odgovorno privući pažnju, važna je lekcija za sve Blizance ove godine. U vašem znaku je retrogradni Merkur od 29. maja do 22. juna, kao i od 30. januara do 20. februara u Vodoliji, a zatim od 27. septembra do 18. oktobra u Vagi. Ovi retrogradni periodi Merkura imaju tendenciju da utiču na vas više nego na druge znakove, jer je brbljavi Merkur vaša vladajuća planeta. Pripazite na greške u komunikaciji, potpisivanje ugovora i slično. Idete na mjesta za vaš profesionalni rast, važno je zadržati samo ljude, koji vas tjeraju naprijed u vašem životu. Sva pažnja koju dobijete ove godine donijeće vam mnogo obožavatelja.

U vašem znaku je pomračenje Sunca 10. juna. Pomračenja mogu donijeti neočekivane vijesti, koje mogu značiti bilo što, od prekida veze do telefonskog poziva koji definiše karijeru. Astrolozi obično savjetuju da se malo primirite, kako bi smanjili šanse za dramu. Međutim, vi živite od ovog mogućeg uzbuđenja i uvijek ga možete okrenuti u svoju korist. Uz to, kako vam ovo pomračenje osvjetljava 1. kuću, a to ste vi lično, postoji dobra šansa da bi ovo pomračenje moglo donijeti dobre vijesti. Još su tri pomračenja Mjeseca 26. maja u Strijelcu, 19. novembra u Biku i pomračenje Sunca 4. decembra u Strijelcu.

Do sada se vaša tema iz 2021. odnosila na lični rast i profesionalni dobitak, što je sve što zaista želite (pa, i puno ljubavi, naravno). Ne brinite, sva pažnja koju dobijete ove godine, privući će vam mnogo poklonika, ali kako se godina bliži kraju, počinjete ozbiljno preispitivati ​​svoj stil zabave. Planeta romantike, Venera, u Jarcu i vašoj 8. kući regeneracije 19. decembra, postaje retrogradna. Ova kuća, kojom upravlja Škorpija, pokriva seks, smrt, nasljedstva, trasnformaciju i poreze, tuđi novac. Traži od vas da iskreno sve sagledate i otpustite ono što je nezdravo. Morate otkriti svoje granice, poraditi na svim problemima sa obrascima vezanosti i tehnikama komunikacije. Ako ga već nemate, bilo bi sjajno vrijeme za početak rada s psiho terapeutom. Ne zaboravite još jednu lekciju za Blizance, koju ima 2021. Ulaganje truda i vremena u poboljšanje sebe zapravo pomaže, zato radite na svom ličnom rastu i razvoju!

Rak

Foto: ultra magazin

Ova godina će biti velika za vaše veze, uključujući onu koju imate sa sobom. Dobrodošli u 2021. godinu, dragi Rakovi. Čestitamo vam na preživljavanju 2020. Kao prilagodljivi vodeni znak, koji se jako brine za sve ljude oko vas, 2020. vam je sigurno bila teška. Iako ste dobro obavili posao, moguće je da vlastitu brigu o sebi stavili na posljednje mjesto. Kako zajednički počinjemo da ozdravimo i prežvimo u ​​2021. godini kao društvo, vaša je dužnost fokusirati se na sebe.

Uran će biti u Biku cijele godine, u vašoj 11. kući prijatelja. Ekscentrična planeta prelazi u kvadrat sa Saturnom u Vodoliji 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Ovi tranziti znače sukobe moći između konzervativnih ideja i progresivnih i revolucionarnih razmišljanja. Na ličnom nivou, to znači da ćete vjerovatno dobro razmotriti sve svoje veze (ljubav, posao, prijateljstvo, porodica). Postoje li prijatelji, ljubavnici ili članovi porodice s kojima se jednostavno ne družite? Održavate li veze samo da biste sačuvali mir ili pokušavate biti dobra osoba? Morate prestati. Dosta je dosta. Živite po svojim principima i preusmjerite tu energiju u zdrave odnose, koji odražavaju vaše vrijednosti.

Budući da vama vlada mjesec, uvijek ćete biti malo nostalgičniji i osjetljiviji od većine. Prva retrogradna faza Merkura dešava se u Vodoliji od 30. januara do 20. februara. Komunikacijska planeta ponovo postaje retrogradna u Blizancima od 29. maja do 22. juna, i u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra. U to doba poštujte uobičajena pravila dvostruke provjere svega što odlučujete, potpisujete i trostruke provjere važnih dokumenata. Od svih znakova, Rakovi, vi ste najvjerojatnije u obračunu sa nekim vama važnim odnosima u životu. Međutim, ove godine učite biti samostalniji i stajati na nogama. Uložite tu energiju u sebe i umjesto toga usmjerite pogled.

Ako bude moguće, razmislite o proslavi svog rođendana putujući sami ili kupite nešto što već neko vrijeme promatrate. Pokušajte sebi dopustiti da u potpunosti procvate ove godine, nesputani zahtjevima svih oko vas. U Blizancima je pomračenje Sunca i mjeseca 10. juna, 26. maja u Strijelcu, 19. novembra u Biku i 4. decembra u Strijelcu. Sva pomračenja mogu donijeti dramu i prekide, pa ako želite izbjeći bilo šta od toga, spustite se pritajite se malo ovih datuma. Konkretno, možda biste željeli zaokružiti ono pomračenje u Biku 19. novembra, koje pada u vašu 11. kuću prijateljstva.

Ovo može dovesti do kraja prijateljstva, partnerstva. Iako su prekidi prijateljstva bolni, posebno za Rakove, znajte da će ovo samo stvoriti prostor za nove partnere i prijatelje, koji su još kompatibilniji s vama. Pokušajte sebi dopustiti da u potpunosti procvjetate ove godine, nesputani zahtjevima svih oko vas; da biste to učinili, moraćete riješiti svoj život bilo kakvih toksičnih veza.

Venera, planeta ljubavi, ljepote i obilja postaje retrogradna 19. decembra, u vrijednom Jarcu, vašoj 7. kući partnerstva. Kad Venera postane retrogradna, romantika obično krene naprijed i svi se brinu o svom ljubavnom životu. Međutim, ovaj tranzit može značiti novu romansu ili dublju posvećenost postojećoj. Proveli ste veći dio godine stupajući u kontakt sa sobom i učvršćujući granice. Retrogradna Venera nam omogućava da pregledamo određena područja našeg života, a za vas, dragi Rakovi, možda shvatite da ste napokon na mjestu, gdje možete pustiti nekoga posebnog.

Lav

Foto: ultra magazin

Vaš cilj za 2021. godinu je vježbati strpljenje i naučiti čekati stvari koje zaslužujete. Čestitamo za preživljavanje 2020, koja je svima bila teška. Veći dio 2021. godine provešće se u skupljanju dijelova prethodne godine; na kraju krajeva, život mora ići dalje. Ova godina za vas donosi masovne promjene kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou, jer vas zvijezde tjeraju da pažljivo pogledate partnerstva svih vrsta.

Godina započinje sretnom planetom Jupiter u Vodoliji, vašoj sedmoj kući odnosa i partnerstva. Lavovi su zloglasni zbog ljubavi prema pažnji, vole biti u centru pažnje, ne možete si pomoći želite da su reflektori uvijek na vama. Međutim, ova potraga za pažnjom ponekad vas može navesti da se zadovoljite lošijim izborima, čak i ako duboko u sebi znate da to nije savršeno uklapanje, koje biste željeli. Vaš cilj za 2021. godinu je vježbati strpljenje i naučiti čekati stvari koje zaslužujete.

Sastanak Saturna i Urana, baca svjetlo na stvari u vašem životu koje možda ograničavaju vaš lični rast i razvoj. Uran će biti u Biku cijele godine u vašoj 10. kući karijere i ambicije. Inovativna planeta postavlja se u kvadrat sa Saturnom u Vodoliji, u vašoj 7. kući partnerstva, i to tri puta ove godine, 17. februara, 14. juna i konačno 24. decembra. Ovi kvadrati 2 veoma značajne planete označavaju sukobe moći između konzervativnih ideja i onih koji su progresivniji.

Ali šta ovo znači za vas na ličnom nivou? Strogi Saturn traži od nas da stvorimo zdrave granice, dok ekscentrični Uran želi da budemo najautentičniji oblik sebe. Za vas, hrabri Lavovi, susret ovih planeta baca svjetlo na stvari u vašem životu, koje možda ograničavaju vaš lični rast i razvoj. U savršenom svijetu, 2021. godina bi završila tako, što biste pronašli put karijere iz snova. Međutim, svijet u kojem živimo daleko je od savršenog. Većina nas je pogođena ekonomskom katastrofom, koju je izazvao COVID-19 i nemamo luksuz da napustimo posao. Preživljavanje je presudno i nema srama držati se onoga što je udobno i sigurno kada je posao u pitanju. Promjena će doći (zapravo, to je jedina konstanta), a svojom radnom etikom i duhom, možete progurati ovo vremensko razdoblje. Morate se maknuti od traženja trenutnog zadovoljstva, izađite iz zone komfora.

Prvi retrogradni Merkur u godini dešava se u Vodoliji od 30. januara do 20. februara. Zatim u Blizancima od 29. maja do 22. juna, i u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra. Tokom ovih datuma, čuvajte se grešaka u komunikaciji i potpisivanja važnih dokumenata. Zapamtite, ove godine treba naučiti biti strpljiv dok se dobre stvari ne pojave. Iako pažnja bivšeg partnera može biti primamljiva, ne zaboravite da je vrijeme provedeno s njim, vrijeme koje biste mogli provesti u susretu s nekim novim.

Iscjeljujući Jupiter napušta Vodoliju i nakratko ulazi u Ribe, u vašu 8. kuću transformacije, koja vlada seksom, smrću, transformacijom, buđenjem, tuđim novcem, nasljedstvima i porezima, od 13. maja do 28. jula. Ovi datumi pomoći će vam da shvatite, koje obrasce ponašanja morate prekinuti i ono što vam treba od ljubavi. Sunce takođe ulazi u vaš znak tokom ovog tranzita, započinjući sezonu Lavova 22. jula. Dok slavite rođendan, proslavite ga tako što ćete pažljivo paziti na to zbog koga se osjećate dobro, a ko vas iscrpljuje poput vampira; to su ljudi koji će možda trebati otići iz vašeg života. Iskoristite ovo vrijeme da ozbiljno sagledate koje vas veze podižu, a koje vas sputavaju.

Imamo i nekoliko važnih pomračenja sunca i mjeseca. 10. juna, 26. maja, 19. novembra i 4. decembra. Možda ćete htjeti zaokružiti sve ove datume u kalendaru, jer pomračenja vode do drame i neočekivanih završetaka. Međutim, čak i ako zaboli pokidati “flaster“, ove promjene su uvijek dobra stvar. Konkretno, uzmite u obzir pomračenje u Strijelcu, u vašoj 5. kući zadovoljstva, 26. maja i 4. decembra. Ovi datumi mogli bi donijeti neočekivane dobre vijesti u vaš ljubavni život, a možda ćete dobiti i jasnoću kada dolazite do važne odluke.

Venera, planeta ljubavi, ljepote i obilja postaje retrogradna 19. decembra, u vrijednom Jarcu, vašoj 6. kući zdravlja i posla. Ovaj tranzit povezuje vašu misiju 2021. Kada Venera postane retrogradna, imamo priliku da preispitamo svoje ponašanje u vezi, zajedno sa šansom da ispravimo svoj kurs. Dok je vaša kuća zdravlja osvijetljena, iskoristite ovo vrijeme da ozbiljno procijenite, koji vas odnosi podižu i ko vas sputava. Sjetite se Lavovi, vi ne zaslužujete ništa osim najboljeg; uostalom, vi ste zvijezda! Ne dopustite da vas trenutno zadovoljstvo zadrži od ljubavi vašeg života.

Djevica

Ultra magazin

Čak i iscjeliteljki zodijaka treba iscjeljivanje, drage Djevice. Dajte si prostor potreban za napredak. Pregurali ste 2020. godinu, ali strašno ste iscrpljeni. Haotična godina uzela je danak svima nama, ali svi se sa stresom nosimo drugačije, ali vi ste sigurno veoma brinuli za bližnje. Iako je sve to vrijedno divljenja, 2021. traži od vas da se takođe fokusirate na brigu o sebi.

Retrogradni Merkur se u 2021. godini dešava se u Vodoliji i vašoj 6. kući zdravlja i posla od 30. januara do 20. februara. Budite nježni prema sebi. Pokušajte se odmoriti mnogo više i sjetite se hidratacije što češće pijte vode. Čak i iscjeliteljima treba liječenje. Budući da je Merkur vaša vladajuća planeta, vi ste podložni njegovim efektima, uključujući primanje tekstova od bivših, doživljavanje pogrešnih komunikacija i kašnjenja u putovanju. Komunikacijska planeta ponovo postaje retrogradna u Blizancima od 29. maja do 22. juna, i u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra. Molimo obratite dodatnu pažnju na svoje mentalno zdravlje, tokom ovih datuma i razmislite o radu sa psiho terapeutom. Ako imate više slobodnog vremena i energije, vaš će ljubavni život imati koristi.

Revolucionarni Uran biće u Biku cijele godine, u vašoj 9. kući filozofije i znanja. Uran i Saturn su u kvadratu u Vodoliji, u vašoj 6. kući zdravlja i posla, 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Ovo označava sukobe moći između konzervativne politike i progresivnijeg i modernijeg razmišljanja. Za znak Djevice, ovaj svemirski sukob pokazuje vam područja vašeg života u kojima ste previše rasipni u životu, u kupovini ili na tanjiru.

Sretni Jupiter ulazi u Ribe u vašu 7. kuću partnerstva od 13. maja do 28. jula, rasipajući čarobnu vilinsku prašinu po cijelom vašem partnerstvu. Ovo je sjajno vrijeme za upoznavanje nekog novog ili za poboljšanje veze, a vjerovatno je da će se mnoge Djevice vjeriti ili vjenčati, preseliti se s partnerom ili slično.

Pomračenja mjeseca i sunca ove godine imamo 4 puta 26. maja u Strijelcu, u Blizancima 10. juna, 19. novembra u Biku, i 4. decembra u Strijelcu. Zapišite sve ove datume u svom planeru, Djevice (znamo da ga posjedujete), jer svako pomračenje može biti dramatično i dovesti do nagle promjene. Igrajte na sigurno, slušajući svoj unutrašnji glas. Naravno, nisu sve promjene loše. Konkretno, pomračenje Sunca u Blizancima 10. juna, osvjetljava vašu 10. kuću društvenog statusa i karijere. Ako ste tražili povišicu, novi posao ili preseljenje, oko tog datuma mogu se dogoditi velike profesionalne smjene. Do sada je vaša tema 2021. godine postaviti granice i prestati gristi više nego što možete žvakati.

Sunce ulazi u Djevicu, 22. avgusta. Iskoristite svoju rođendansku sezonu da dopustite drugima da se brinu o vama, ili ako ne volite praviti veliku frku oko rođendana, jednostavno se opustite. Nemoguće je znati kako će pandemija i dalje uticati na naš lični život 2021. Tako da, u najmanju ruku, učinite sve što možete da pojačate brigu o sebi i uštedite energiju. Kraj godine donosi mogućnost drame, pa morate biti dobro odmorni.

Venera, planeta ljubavi, ljepote i obilja postaje retrogradna 19. decembra, u vrijednom Jarcu i vašoj 5. kući zadovoljstva, kreativnosti i djece. Kad god Venera postane retrogradna, naš ljubavni život dolazi pod kontrolu. Ako se bavite nečim što zapravo ne odgovara vama ili vašem partneru, budite spremni otpustiti sve što je loše, puštanje je zdravo, važno je naglasiti da su prekidi teški i da ih ne treba umanjivati. To ne znači da će sve Djevice doživjeti kraj veze ove godine, ali ako se dogodi, važno je osjetiti i osvijestiti te osjećaje, a ne stavljati bilo šta pod tepih.

Vaga

Foto: ultra magazin

Ova godina donosi vam mnogo prilika za ljubav. Samo se morate otvoriti za to drage Vage. Dobrodošli u 2021. godinu, Vage i čestitamo za preživljavanje 2020. Budući da ste vazdušni znak, ponekad ljudi pretpostavljaju da život shvatate olako. Stvarnost je takva da, kao znak ravnoteže i partnerstva, samo želite učiniti sve što možete, kako biste održali mir i balans. Masovni pomaci i promjene započele su 2020. godine, dijelom i zbog sistemskih nepravdi koje je pandemija iznijela na vidjelo, a vi ste spremni doprinijeti što možete zacijeljenju koje se treba dogoditi. Vaša lična tema za narednu godinu je naučiti kako stvoriti granice, kako biste se zaštitili dok radite naporan posao. To je zastrašujući zadatak, ali možete to učiniti!

Uran će biti u Biku cijele godine, smješten u vašoj 8. kući transformacije, koja vlada seksom, smrću i nasljedsvom, tuđim novcem, transformacijom i porezima. Ova planeta kvadrira sa disciplinarnim Saturnom u Vodoliji u vašoj 5. kući zadovoljstva, kreacije i djece 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Ovo označava sukobe moći između konzervativnog i progresivnijeg modernog razmišljanja. Ali šta ovo za vas znači na ličnom nivou? Znači da ste dovoljno evoluirali da imate zdrave veze, sve dok ulažete napor i trud potreban za njihovo održavanje. Kao znak odnosa, vaši su presudni za vašu mentalnu i emocionalnu dobrobit.

Sretni Jupiter takođe je veći dio godine u Vodoliji i vašoj 5. kući zadovoljstva, što će uticati na vaš ljubavni život. Ova godina je u znaku ljubavi. Možda ćete moći učvrstiti svoju vezu ili upoznati nekog novog. Sve dok radite na rješavanju nezdravih obrazaca veze, problema s povjerenjem ili problema s predanošću, vjerojatno ćete moći pustiti ljubav da vam dođe, ako to želite.

Jupiter nakratko napušta Vodoliju i ulazi u Ribe u vašu 6. kuću zdravlja i posla od 13. maja do 28. jula. Ako znate da na svojim vezama (prijateljskim, poslovnim, porodičnim, ljubavnim) morate raditi, ali niste sigurni odakle početi, obratite pažnju na događaje, koji se javljaju u vašem ljubavnom životu u tom periodu. U ranoj fazi ljubavi, sve ponekad može izgledati kao sudbinska bajka. Ovo je poznato “energija nove veze”. Međutim, da biste održali vezu nakon ove početne faze, morate uložiti naporan rad i trud. Nisu sve spontana vođenja ljubavi i leptiri. Ako želite da nešto izgrađeno traje, moraćete se više otvoriti, naučiti kako međusobno komunicirati i shvatiti želite li iste stvari.

Vaša sezona vašeg znaka službeno započinje 22. septembra. Ubrzo nakon toga je treća i posljednja retrogradna faza Merkura ove godine, koja se u vašem znaku dešava od 27. septembra do 18. oktobra (Prva Merkurova retrogradnost dešava se u Vodoliji od 30. januara do 20. februara, a komunikacijska planeta ponovo postaje retrogradna u Blizancima od 29. maja do 22. juna. Budući da se posljednji ciklus dešava u vašem znaku, osjetićete njegove efekte jače nego inače. Znate pravila: očekujte komunikacijske nezgode i kašnjenja u poslovanju, ugovorima, putovanju.

Mjesečevo pomračenje je 26. maja u Strijelcu, pomračenje Sunca u Blizancima 10. juna, pomračenje mjeseca 19. novembra u Biku, i pomračenje Sunca 4. decembra u Strijelcu. Označite sve ove datume u kalendaru, jer pomračenja mogu biti visoko stresni svemirski događaji, koji donose nagle i brze promjene. Pomračenje Mjeseca 19. novembra u Biku je u vašoj 8. kući seksa, transformacije, tuđeg novca, poreza i smrti (koja se naziva i kuća transformacije) biće posebno naglašene ove teme.

Vaša vladajuća planeta, Venera (boginja ljubavi), 19. decembra, prelazi u retrogradno stanje u odgovornom Jarcu i vašoj 4. kući doma i porodice. Prijatelji i ljubavnici postali su sada važniji nego ikad. Znak ste odnosa, harmonije i balansa. Ako ste imali bilo kakvih pogrešnih komunikacija, svađa, konflikata, pravo je vrijeme da se pozabavite njima, jer nam retrogradne planete daju priliku da ispravimo greške.

Škorpija

Foto: ultra magazin

Ova vam godina daje priliku da okončate autodestruktivna ponašanja, sve dok više radite na sebi. Dobrodošli u 2021. godinu, drage Škorpije. Da, 2020. je gotova, ali to ne znači da će ove godine biti šetnja parkom. Moramo zacijeliti kao društvo, a za vas, drage Škorpije, vrijeme je da pokušate da se oslobodite strahova i problema napuštanja i otpuštanja. Cilj vam je ove godine postati emocionalno stabilnija i nezavisnija osoba. To ne znači da ne možete imati veze, kako romantične, tako i platonske, ali znači da je vrijeme da pokušate riješiti probleme s povjerenjem i ljubomorom i počnete shvatati koliko ste jaki sami.

Inovativni Uran biće u Biku cijele godine, koji je smješten u vašoj 7. kući partnerstva. Planeta se postavlja u kvadrat s odgovornim Saturnom u Vodoliji, u vašoj 4. kući kuće i porodice, 17. februara, ponovo 14. juna i konačno 24. decembra. Ovo označava borbu za moć između konzervativne politike i progresivnijeg modernog razmišljanja. Nebrojene su implikacije ovog tranzita; kao društvo pokušaćemo barem riješiti pandemiju, sistemski rasizam i trenutno stanje u ekonomiji. Ali šta ovo znači za vas? Umjesto da pazite na znakove da vas neko ne voli, počnite tražiti znakove da ste voljeni i budite više zahvalni na tome.

Razgovarajmo o vašem ljubavnom životu. Čak i kad stvari idu prekrasno, ponekad vas može uhvatiti nezdravo ponašanje. To je obrambeni mehanizam namijenjen zaštiti od napuštanja, ali postoje trenuci kada sami sebi možete biti najveći neprijatelj. Opsesivno vrebanje bivšeg ili sadašnjeg partnera samo će vam napuniti um nesigurnim razmišljanjem, a htjeli vi to ili ne, to može dovesti do sabotiranja veze, svađa i koflikata. Vaš partner je veliki dio vašeg života, Škorpije. Nećete uspjeti ako im ne vjerujete.

Sretni Jupiter veći je dio godine u Vodoliji i vašoj 4. kući i porodici. Ovaj tranzit može posipati sjaj po cijelom vašem ljubavnom životu, unaprijediti veze ili stvoriti veze s dugoročnim potencijalom. Cijenite svoje veze. Jupiter nakratko napušta Vodoliju i ulazi u Ribe u vašu 5. kuću zadovoljstva od 13. maja do 28. jula. Ova razdoblja mogu biti ispunjena emocionalno i seksualno, ali samo ako dopustite da vam dođu dobre stvari.

Ove godine treba pripaziti na tri retrogradne faze Merkura. Prva se dešava u Vodoliji od 30. januara do 20. februara. Komunikacijska planeta ponovo postaje retrogradna u Blizancima od 29. maja do 22. juna. Treća i poslednja ovogodišnja retrogradna faza Merkura dešava se u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra, u to ćete vrijeme možda doći u iskušenje da se ponašate opsesivno ili autodestruktivno. Da li se stvarno želite ponovno povezati s bivšim ili samo pokušavate učiniti da vaš trenutni partner bude ljubomoran? Pogledajte stvarne razloge svojih postupaka i pokušajte pronaći zdrav način da djelujete u skladu sa svojim željama.

Postoje četiri pomračenja spremna da uzdrmaju stvari 2021. godine. Pomračenje mjeseca 26. maja u Strijelcu koje pokreće stvari, nakon čega slijedi pomračenja Sunca u Blizancima 10. juna u vašoj 8. kući seksa, tuđeg novca, transformacije, poreza. Razmislite o meditaciji,  psihoterapiji kako biste naučili tehnike brige o sebi, koje će vam pomoći da ostanete mirni na dane pomračenja. Vaša sezona znaka počinje 23. oktobra. Posljednja dva pomračenja u godini odvijaju se na kraju vaše sezone, pomračenjem Mjeseca 19. novembra u Biku, i pomračenjem Sunca 4. decembra u Strijelcu. Kada se osjećate dobro i vodite brigu o sebi, manja je vjerovatnoća da ćete se vratiti u nezdravo ponašanje.

Vrijedno je zapisati datum svakog pomračenja, jer ona mogu donijeti dramu i promjene, pa je dobro tada se malo primiriti. Za vas bi posljednje pomračenje godine – pomračenje Sunca 4. decembra u Strijelcu u vašoj 2. kući finansija – moglo donijeti novac, veće novčane prilive, zaradu, honorar, povišicu.

Konačno, ljubavna planeta Venera u retrogradnom hodu kreće 19. decembra, u vrijednom Jarcu i vašoj 3. kući komunikacije, a komunikacija je sve. Kada Venera postane retrogradna, imamo priliku da ponovimo greške u svom ljubavnom životu. Za vas to znači korištenje direktnije komunikacije s partnerom. Želite trajnu ljubav. Samo se prepustite drage Škorpije.

Strijelac

Foto: ultra magazin

Ova godina je u znaku brige o sebi, iscjeljenja od 2020. godine i fokusiranju na sebe. Na ovaj ćete način biti i dobar partner i prijatelj. Dobrodošli u 2021, Strijelčevi, i čestitamo za preživljavanje 2020. Kao znak višeg obrazovanja, slobode, avanture i znanja, vaš posao je rijetko samo posao, već oblik samoizražavanja. Koristite posao da se razvijate i rastete. Razumljivo je ako je sav haos protekle godine uticao na vaše mentalno stanje, ali takođe je vjerojatno da ste nastavili sa radom na sebi. Sada od vas 2021. godina traži da ozbiljno počnete drugačije posložiti prioritete.

Uran će biti u Biku cijele godine, koji je smješten u vašoj 6. kući posla i zdravlja. Planeta se postavlja u kvadrat s odgovornim Saturnom u Vodoliji, u vašoj 3. kući komunikacije, 17. februara, ponovo 14. juna i konačno 24. decembra. Ovaj sukob između dvije planete signalizira borbu za moć između konzervativnog mišljenja i progresivnijih ideja. To na ličnom nivou, znači veću brigu za sebe i svoje zdravlje. To ne znači dijeta ili jurnjava za nerealnim standardima ljepote, već traženje načina da ojačate svoje tijelo i um koji odgovaraju vama, poput meditacije, psihoterapije i drugih oblicika samopomoći kako biste se vratili u puni kapacitet. Ovi datumi mogu značiti dodatak vašoj porodici, bilo da je to novi prijatelj, nova veza ili čak beba.

Vaša vladajuća planeta, sretni Jupiter je veći dio godine u Vodoliji i vašoj 3. kući komunikacije. Zatim kratko napušta Vodoliju i ulazi u Ribe u vašu 4. kuću kuće i porodice od 13. maja do 28. jula. Kako je Jupiter planeta širenja, ovo može značiti dodatak vašoj porodici, bio to novi prijatelj, veza ili čak beba, ako je to ono što želite.

Pomračenje Mjeseca 26. maja u vašem znaku, Strijelcu u 1. kući što predstavlja vas lično podsjeća vas da se povučete i foksuirate samo na sebe. Pomračenja mogu biti dramatična i dovesti do dramatičnih i iznenadnih završetaka. Nemojte se iznenaditi ako se oko ovog datuma nezdrava veza ili navika završe poput brzog svemirskog udarca. Ova godina donosi još tri pomračenja, pomračenje Sunca u Blizancima  10. juna, pomračenje Mjeseca 19. novembra u Biku, i pomračenje Sunca 4. decembra, takođe u vašem znaku, Strijelca. Vježbajte samo smirenje tokom ovih datuma, kako biste izbjegli brige, probleme i drame. Ove godine je sve u znaku fokusa na vama lično, ličnom razvoju, kako biste mogli biti najbolja verzija sebe za svoju zajednicu i porodicu.

Ove godine postoje i tri retrogradne faze Merkura. Prva se dešava u Vodoliji od 30. januara do 20. februara. Komunikaciona planeta ponovo postaje retrogradna u Blizancima od 29. maja do 22. juna. Treća i poslednja u godini se odvija u Vagi od septembra 27. do 18. oktobra. Ne zaboravite da ovi tranziti imaju tendenciju da utiču loše na komunikaciju, saobraćaj, putovanja, pa pripazite. Sezona Strijelca započinje 21. novembra. Zapamtite, ove godine je fokus na vama. Iskoristite svoju rođendansku sezonu kako biste se počastili masažom, slušajte svoje omiljene motivacijske govornike ili više drijemajte. Konačno pomračenje godine, koje se dešava u vašem znaku i vašoj 1. kući 4. decembra, može vas samo podariti neočekivanim rođendanskim iznenađenjem. Ova retrogradnost mogla bi označiti kosmičko čišćenje, ako imate neke stvari koje trebate raščistiti.

Venera, planeta ljubavi, ljepote i obilja u profesionalnom Jarcu 19. decembra u vašoj 2. kući finansija postaje retrogradna. Retrogradne faze nam omogućavaju da sve dobro pregledamo, pa čak i revidiramo područja svog života, koja smo ranije shvatali zdravo za gotovo. Nadamo se da ste donijeli odluke pri kojima ostajete većinu godine. Međutim, ako ste i dalje zapeli u vezi ili poslu, koji je za vas emocionalno nezdrav, ova retrogradna kombinacija sa pomračenjem početkom mjeseca, mogla bi označiti kozmičko čišćenje i donošenje novih odluka.

Jarac

Foto: ultra magazin

Svidjeće vam se 2021, Jarčevi. Sve je u tome da radite (i dobijete) ono što želite. Dobrodošli u 2021. godinu, dragi Jarčevi. Poznata je vaša reputacija najzdravijeg znaka zodijaka. Preživjeli ste 2020. godinu sa svojim netaknutim profesionalnim i ličnim životom, zahvaljujući pukoj snazi ​​vaše volje. Kao i mnogi od nas, i vi ste napravili kompromise, doživjeli gubitke i vaša se perspektiva o životu i vezama vjerojatno promijenila. Ali uspjeli ste, tu ste i pogodite šta – 2021. je sve u tome da radite (i dobijete) ono što želite.

Uran će biti u Biku i vašoj Petoj kući zadovoljstva tokom cijele godine. Inovativna planeta postavlja se na kvadrat s odgovornim Saturnom, vašom vladajućom planetom, u Vodoliji, u vašoj 2. kući bogatstva, u 17. februara, zatim 14. juna i konačno 24. decembra. Ovo obilježava periode istorije u kojima se konzervativno razmišljanje sukobljava s progresivnijim idejama.

Ovaj će generacijski tranzit uticati na sve i ako ga iskoristimo, on ima potencijal zaliječiti neke rane izazvane događajima 2020. Šta za vas lično ovo znači? Pronađite ravnotežu između preživljavanja i napretka, jer poravnanje zvijezda može biti ohrabrujuće. Jarčevi često dožive uspjeh kasnije u životu, dok se polako i stabilno penjete prema svojim ciljevima. Ponekad možete biti tvrd orah i ponašati se pomalo konzervativno kada je u pitanju vaš poslovni ili ljubavni pristup. Iako vas ovo sprečava u nevolji, s vremena na vrijeme ograničava i vaš potencijal, vrijeme je da naučimo preuzimati odgovornost. Podignite svoju ljestvicu. Prihvatite više projekata koji vas kreativno ispunjavaju i recite ne stvarima za koje znate, da će predstavljati više problema nego što vrijede. Kada se vaša kuća zadovoljstva sretne s vašom kućom bogatstva, zvijezde vam govore da ćete biti nagrađeni, radeći ono što vas čini sretnim.

Međutim, takođe je važno prepoznati da je pandemija u velikoj mjeri uticala na ekonomiju, a ovo je vrijeme u kojem su mnogi od nas digli kredite, podnijeli zahtjev za posao i pozdravili bilo kakav posao koji možemo dobiti. Važno je pronaći ravnotežu.

Pluton, planeta smrti i ponovnog rođenja, retrogradan je od 27. aprila do 6. oktobra u vašem znaku, Jarcu, i 1. kući vas kao ličnosti. Tokom ovog tranzita zabilježite obrasce ponašanja, koji vam stvaraju probleme i zapitajte se zašto ih još uvijek radite. Možete imati tendenciju da budete tvrdoglavi, na primjer, ili da vjerujete da ste uvijek u pravu. Iako ove osobine mogu biti simpatične onima koji vas vole, one vas takođe mogu sputati u ljubavnom životu ili karijeri. Pokušajte se promijeniti, kada se dovedete u ove loše obrasce i doći do korijena onoga što se dešava; možda postoje bolji načini za suočavanje sa svojim osjećajima.

Iscjeljujući Jupiter je u Vodoliji i većem dijelu godine u vašoj 2. kući financija, nagrađujući vas novčanim blagoslovima. Konkretno, mogu se pojaviti mogućnosti za dodatno zarađivanje novca. Sretna planeta nakratko napušta Vodoliju i ulazi u Ribe u vašu 3. kuću komunikacije od 13. maja do 28. jula. Ovi datumi pomoći će vam da progovorite i zatražite ono šta želite i recite ne onome što ne želite.

Ove godine postoje tri retrogradne faze Merkura, koje biste trebali uzeti u obzir. Prva je u Vodoliji od 30. januara do 20. februara, druga u Blizancima od 29. maja do 22. juna, i konačno u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra. Označite ove datume u kalendaru, nemojte se pomiriti s bivšim partnerima, ne potpisujte važne dokumente, pazite se u saobraćaju i na putovanjima.

Mjesečevo pomračenje je 26. maja u Strijelcu, pomračenje Sunca u Blizancima 10. juna, pomračenje 19. novembra u Biku, i pomračenje Sunca 4. decembra, takođe u Strijelcu. Konkretno, uzmite u obzir pomračenje Mjeseca 19. novembra u Biku i vašu 5. kuću zadovoljstva. Ovaj dan može donijeti dobre vijesti za posao i karijeru, a možete ga proslaviti i romantično sa partnerom. Pomračenja su zaista neuredna, dramatična, promjenjiva, ali ponekad na zabavan način.

Venera, planeta ljubavi, ljepote i obilja postaje retrogradna u vašem znaku i vašoj 1. kući, dakle vi lično kao ličnost 19. decembra, neposredno prije početka sezone Jarca 21. decembra. Ova retrogradna Venera je za vas seksi, vrijeme za romatiku, ljubav i opuštanje. Tema 2021. je raditi ono što vas čini sretnim i ubirati plodove. Sve dok to radite to što volite, te pogodnosti i benefiti bi se trebali uvećati.

Vodolija

Foto: ultra magazin

Dobro došle u 2021. godinu drage Vodolije i čestitamo na preživljenoj 2020. godini. Uprkos vašoj rezervisanoj prirodi, vaše emocije su duboke, a stres uzrokovan pandemijom je uzeo svoj danak. Kao intelektualni, vazdušni znak, koristili ste vaš mozak kako biste se zanimali umjesto da zapadnete u očaj. Moguće je da ste bili okupirani organizovanjem virtualnog porodičnog duženja. Iako je povod zaista lijep, vjerovatno ste iscrpljeni. Veoma je moguće da vam je potrebno malo pažnje i brige ovih dana. Ako želite pažnju moraćete dozvoliti sebi da budete malo ranjivi i da potražite podršku. Vaš zadatak za 2021. godinu je da srušite vaše zidove, kao i da naučite da stavite sebe na prvo mjesto.

Vaša sezona počinje 19. januara, ne dajući vam izgovor da ne započnete da slavite sebe početkom godine. Podsjetite vaše prijatelje i porodicu da je vaš rođendan, ali dopustite da oni rade posao. Kada Vodolije ne pokušavaju da pomognu drugima, mogu da zapadnu u izolaciju i da se odvoje umjesto da se nose sa onim što se dešava u svijetu. Ništa od ovoga neće se desiti ove godine, jer će se planete potruditi tako da ćete konačno dobiti zasluženo priznanje.

Vaša vladajuća planeta, nezavisni Uran, biće cijele godine u Biku i u vašoj četvrtoj kući doma i porodice. Ova planeta će biti u kvadratu sa odgovornim Saturnom, vaš znak Vodolija, u vašoj prvoj kući tvoje ličnosti, 17. februara, 14. juna i konačno 24. decembra. Ovaj tranzit se dešava svake 22 godine, i prigodno označava period gdje se konzervativna politika sukobljava sa progresivnijim i modernijim idejama. Dakle šta to znači za vas?

Vodolije imaju tendenciju da postanu zabrinute za svoju zajednicu do te mjere da zaborave da obrate pažnju na svoje najbliže. Moguće je da će Vodolije organizovati prikuplanje sredstava u dobrotvorne svrhe, ali će zaboraviti da odgovore na poruke prijateljima i porodici. I dok je ovo ponekad istina, postoji drugi dio vaše ličosti koji se veoma često previdi. Često, osoba koju najviše zanemarujete nije ni vaš partner ni najbolji prijatelj, već vi sami. Ova godina će od vas traažiti da započnete režim brige o sebi, koji će vam pomoći da se poduprete, kako biste propisno stupili u centar pažnje. Profesionalno i kreativno ovo znači odstupanje od rada “iza scene” i da postanete dovoljno hrabri da istaknete sebe jer zasužujete pažnju.

Zbg restrikcija putovanja uslje pandemije, mnogi od nas su odustali od posjete porodici tokom praznika, čak iako se vaši voljeni nisu baš slagali sa vašom procjenom sigurnosne situacije. Dok se vaša prva kuća vaše ličnosti sukobljava sa četvrtom kućom doma, 2021. godina takođe traži od vas da uspostavite čvršće granice sa vašom porodicom. Vježbajte jasnije izražavanje vaših potreba i da stavite sebe na prvo mjesto.

Tri retrogradna Merkura će se desiti ove godine. Prvi je u vašem znaku od 30. januara do 20. februar. Drugi je u Blizancima 29. maja do 22. juna i konačno zadnji je u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra. Prvi ciklus, koji je u vašem znaku može da bude najintenzivniji na ličnom nivou, sva tri datuma su veoma važna, jer su moguće nezgode u komunikaciji koje bi mogle dda se ispriječe vašem nastojanju da uspostavite granice. Iako je moguć povratak bivših ljubavi tokom retrogradnog Merkura, takođe prijatelji i članovi porodice sa kojima ste prekinuli sve veze mogu da se ponovo pojave i da pokušaju da vas izbace iz kolosijeka. Ne dopustite im da to urade!

Sretni Jupiter biće u Vodoliji, i u vašoj prvoj kući vaše ličnosti većinu godine obasipajući vas darovima. Za vas je ponekad teže da prihvatite ljubav nego kritiku, ali podsjetite se da vi to zaslužujete. Sa darežljivim Jupiterm u vašem znaku, prilike za posao i novac pronaći će put prema vama. Bio bi grijeh da ne prihvatite te prilike u ovoj teškoj ekonomsoj situaciji. Iscjeljujuća planeta na kratko napustiće vaš znak i ući će u Ribe u vašoj 11 kući prijateljstva od 13 maja do 28. jula. Tokom ovog perioda, moguće je da ćete primjetiti promjene u vašem krugu prijatelja ali ne dopustite da vas promjene uplaše. One su rezultat povlačenja zdravih granica, a svemir želi da imate najbolje moguće prijatelje.

Pomračenje mjeseca u Strijelcu desiće se 26. maja, pmračenje Sunca u Blizancima 10. juna, pomračenje Mjeseca 19. novembra u Biku i pomračenje Sunca 4. decembra, takođe u Strijelcu. Zabiježite sve ove datume u vašem kalendaru, drage Vodolije, jer pomračenja mogu da donesu dramu i neočekivane vijesti. To ne mora uvijek da bude loše. Posebno pomačenje SUnca u Blizancima i vašoj petoj kući zadovoljstva 10. juna, može da vam donese novu ljubav, ili ako već imate partnera uzbudljive vijesti vezane za vezu. Neke Vodolije mogle bi da se zaruče oko ovo datuma.

Venera, planeta ljubavi, ljepote i obilja kreće retrogradno u Jarcu i vašoj 12 kući nesvjesnog 19. decembra. Kada ova planeta obrne svoju putanju, može da nam bude teže da se romantično izrazimo. Kuća nesvjesno takođe može da ukaže na povlačenje. Ako vam je potrebno iscjeljenje od slomljenog srca, uzmite vrijme koje vam je potrebno da se oporavite i ako je potrebno zatražite prostor samo za sebe. Međutim, budite oprezni od skrivanja od svijeta. Zapamtite da je u 2021 godini vaše mjesto u centru pozornice. Uživajte u svjetlu reflektora.

Ribe

Foto: ultra magazin

Drage Ribe, dobrodošle u 2021. godinu. Čestitamo jer ste preživjele katastrofalnu 2020. godinu. Da li će ova godina biti bolja? Dok to ostaje da se vidi, sigurno je da neće biti dosadna. Zvijezde će imati puno posla, i biće puno prilika za iscjeljenje, a mi moramo da iskoristimo tu priliku – kolektivno i individualno. Većina nas je prošle godine tagnirala jer je većina planova bila stavljena na čekanje i morali smo ostati kod kuće kako bi mi i naši najmiliji bili sigurni. Ali sada ćete početi da gledate prema budućnosti i da se pitate kako će stvari izgledati. Vaša misija u 2021. godini je da uradite sve što možete kako biste zaliječili rane iz prošlosti, i da gledate u budućnost kako biste bili spremni na sve što vam budućnost sprema.

Najvažniji astrolški događaji 2021. godine su tri kvadrata Urana i Saturna ove godine. I dok ćemo efekte osjećati cijele godine, ove dve planete će se sresti 17. februara, 14 juna i konačno 24. decembra. Kada se Saturn i Uran suoče na ovaj način, što se dešava otprilike svake 22 godine, progresivna politika dolazi u sukob sa konzervativnim pogledom na svijet. Ali šta to znači za Ribe?

Vi ste duboko psihički i saosjećajan znak. Prošle godine, ste prisvojili mnogo bola koji je osjećao svijet u cjelini, i veoma je vjerovatno da vam je bilo potrbno dota prostora koji smo svi praktično bili primorani da uzmemo kako biste sve to mogli da procesuirate. Međutim, vi ste potrebni svijetu, i većinu vremena uspievate u razmjeni ideja i energije sa drugima. Vrijeme je da učinite sve što možete da se prilagodite našoj novoj realnosti i da izađete iz vašeg akvarijuma. Sa kućom vaše ličnosti i komunikacije koja je u kvadratu, pokušajte da se zapitate šta trebate kao i šta želite, od onih koji vas okružuju.

Pluton, planeta smrti i ponovnog rađanja, biće retrogradna od 27. aprila do 6. oktobra u Jarcu, vašoj 11 kući prijateljstva. Dok te bili u izolaciji, bez obzira da li ste u vezi ili sami, vjerovatno ste se osjećali pomalo nostalgično i gledali unazad u veze, možda ste se malo i pokajali zbog nekih djela iz prošlosti. Tokom ovog tranzita, pokušajte da stvari sagedate iz drugog ugla i da proađete načine za rast umjesto načine da krivite sebe. Trenutno takođe možete očekivati da vidite promjene u vašim vezama, bilo da se radi o romantičnim ili prijateljskim vezama. Ako ste u neobaveznoj vezi ona bi mogla da završi. Takođe je moguće da odlučite da je vrijeme da otkrijete vaša stvarna osjećanja prema jednoj osobi, bilo da se radi o priznanu da ste zaljubljeni ili razgovor sa “prijateljem” koji vam uzima previše energije. Koji god da je vaš scenario , bilo bi mudro da meditirate ili da radite sa terapeutom tokom ovog perioda.

Ove godine Merkur će biti retrogradan tri puta. Prvi je u Vodoliji od 30. januara do 20. februara, drugi je u Blizancima od 29.  maja do 22. juna, i konačno treći je u Vagi od 27. septembra do 18. oktobra. Označite ove datume i pripazite na uobičajene probleme u komunikaciji, posebno se pazite povratka bivših ljubavi. Nakon sveprisutne usamljenosti u 2020. godini, ako vam se javi bivša ljubav, mogli biste da budete u iskušenju. Međutim, ovakve stvari obično završe na isti način kao što su završile i prvi put, ne popuštajte!

Sretna planeta Jupiter će biti  u Vodoliji i vašoj 12 kući nesvjesnog većinu ove godine. Ova planeta ulazi u vašu prvu kuću vaše ličnoti od 13. maja do 28 jula. Vaša prisutnost biće posebno privlačna u ovom periodu, i idealno je vrijeme da malo rizikujete i da se istaknete. Dok god koristite glavu ne bojte se da pratite svoje srce.

Pomračenje mjeseca desiće se 26. maja u Strijelcu, pomračenje Sunca u Blizancima 10. juna, pomračenje Mjeseca 19. novembra, i pomračenje Sunca 4. decembra, takođe u Strijelcu. I dok sva pomračenja obično donose iznenađenja, posebno obratite pažnju na ona u Strelcu jer osvjetljavju vašu desetu kuću karijere. Mnogi od nas su imali problema na poslovnom planu zbog pandemije (smanjenje budžeta i zatvaranje biznisa). Bićete motivisani, što je sjajno, jer će se pojaviti više novih poslovnih prilika.

Kako se 2021. godina bliži kraju preispitivaćete vaš ljubavni život dok je ljubavna planeta Venera retrogradna u Jarcu, i u vašoj 11 kući prijeteljstva 19. decembra. Kada je planeta retrogradna, može se osjećati kao da je to područje našeg života prilično haotično, ali to je takođe prilika za preispitivanje. Ova retrogradna Venera posmatraće vaša prijateljstva iz romantične perspektive. Da li ste tajno zaljubljeni u najboljeg prijatelja? Ako je tako, trebate da mu kažete. Uživajte u novoj godini drage Ribe.

Slični članci

Upoznaj simpatični dvojac – Veseli Casper i mrzovoljni Romeo

Ultra magazin

Donosimo 10 neodoljivih fotografija beba životinja

Ultra magazin

Prvi pun mjesec 2021. učiniće da se osjećamo ultra dramatično

Ultra magazin