Ultra Moderno

Valentinovo proljetno iznenađenje? Saradnja s brendom Levi’s!

Jedna od lekcija 2020. godine je da se globalizacija ne odnosi samo na komunikaciju, već na to da smo svi međusobno povezani na ljudskom nivou. Da smo zajedno jači poruka je bliska srcu Pierpaola Picciolija koji Valentinovu kolekciju za proljeće 2021. nije predstavio u Parizu, kao i obično, već u Milanu kao znak podrške svojoj matičnoj zemlji Italiji, koja je toliko opustošena pandemijom.

Alessandro Lucioni / Gorunway.com

Piccioli bi se mogao opisati kao modni graditelj mostova. Couture elemente unio je u kolekciju i zalagao se za ideju „rezignifikacije“ koja se, objašnjava u saopštenju kompanije, „sastoji u davanju nove vrijednosti simbolima, idejama, mjestima i atmosferama koje dolaze iz različitih trenutaka u vremenu, ali su i dalje relevantni za savremeni scenarij.”

Alessandro Lucioni / Gorunway.com

Dizajner se vratio ovoj ideji iznenađujućom saradnjom s brendom Levi’s. Rezultat je redizajnirani, model farmerki 517. Farmerke, koje su prvi nosili radnici, među najdemokratskijim su odjevnim predmetima i postale su univerzalna uniforma zadržavajući svoju simboličku vezu s mladošću i nezavisnošću.

Alessandro Lucioni / Gorunway.com

Levi’s model 517 uveden je 1969. godine, godine mogućnosti (Apollo 11), protesta protiv Vijetnama i mirnih okupljanja (Woodstock).

Alessandro Lucioni / Gorunway.com

Revija je uključivala i resice, heklanje, cvjetove, poznate hipijevske oznake koje su danas zamišljene na romantičan Valentino način.

Valentino
Valentino
Valentino
Valentino

 

Slični članci

Hailey Bieber preporučuje 7 odjevnih kombinacija

Ultra magazin

Ultra webshop predstavlja “10 veličanstvenih”, “Betty” i “Ramonu”

Ultra magazin

“Ledeni” makeup za oči koji slavi zimu i odlično izgleda

Ultra magazin