Ultra Inspirativno

Uskoro nova turistička atrakcija na rijeci Vrbas!

IuteCredit
IuteCredit

Vrbas će od ove sezone biti bogatiji za još jednu novu i rekreativnu aktivnost! Kajak-Safari na rijeci Vrbas svim ljubiteljima rijeke i plovidbe, pružiće nezaboravno iskustvo. Cilj je da što više čamaca plovi Vrbasom, a i samim tim da što više mladih, a i onih starijih nauči osnove ove predivne vještine. Spremi se za novu avanturu! 

Foto Darko Savić Facebook

Safari je jedna rekreativna ljetna aktivnost, koja će porodice i prijatelje okupljati na jednom mjestu – Vrbasu, poručuje jedan od vodiča, poznati banjalučki sportista i kajakaš Darko Savić.

“Ideja postoji već nekoliko godina, jer mislim da je Vrbas idealan za ovaj vid zabave. Tokom ljeta je Vrbas niskog vodostaja i samim tim veoma bezbjedan i adekvatan za plovidbu. Namijenjen je bukvalno svima, jer sam do sada nailazio na ogromno interesovanje za kajak u svojoj svakodnevnici. Ovaj način veslanja je zanimljiv, jer niste sami u čamcu, a sam čamac je tako konstruisan da ne moramo imati neko predznanje da bi plovili rijekom ili jezerom”, ističe ovaj sportista.

Foto Darko Savić Facebook
IuteCredit
IuteCredit

Safari je namjenjen svim ljubiteljima rijeke i prirode, te je idealan za sve koji vode zdrav načina života i bave se određenom fizičkom aktivnošću.

“Ovo ljeto ćemo se najviše družiti sa mališanima, jer kao što sam rekao, ovaj vid veslanja je zanimljiv zbog toga što niste sami u čamcu, uvijek je neko iskusan sa vama kao vodič. Upravo je to idealna prilika za one najmlađe avanturiste, koji mogu već od malih nogu uživaju u ljepotama rijeke”, poručuje poznati banjalučki kajakaš.

Foto Darko Savić Facebook

Darko Savić, koji je jedan od vodiča plovidbe, kaže da sam Vrbas nije dovoljno iskorišten, a svoje dugogodišnje iskustvo u riječnom sportu upravo želi da iskoristi i za ovaj vid promocije rijeke i naravno Banjaluke.

Više informacija dostupno OVDJE.

Ukoliko si avanturističkog duha, voliš rijeke, prirodu i plovidbu, a želiš da probaš novu rekreativnu aktivnost na rijeci Vrbas, uskoro ćeš moći uživati u novom atraktivnom sadržaju!

 

Slični članci

Kako ti manje rada pomaže da postigneš više

Ultra magazin

Može li tehnika disanja poboljšati mentalno zdravlje?

Ultra magazin

5 savjeta kako da praktikuješ ljubav prema sebi

Ultra magazin