Ultra Zanimljivo

Upoznajte “Pistaciju” psića koji je rođen sa zelenim krznom

Pistacija je štene koje se rodilo sa zelenim krznom, na ostrvu Sardinija, u mjestu Pattada u Italiji, tokom oktobra mjeseca. Farmer Cristian Mallocci, nije mogao vjerovati svojim očima, kada je Spelacchia, jedna od njegovih 8 pasa, okotila štene zelene dlake. Sićušno štene, odmah je nazvano Pistacija.

Foto: ORG XMIT: HFS-103 PHOTO BY CRISTIAN MALLOCCI/HANDOUT VIA REUTERS

Izuzetno je rijetko, da se pas rodi sa krznom zelene boje. Smatra se da se rijetka boja krzna, dešava kada štene u majčinoj utrobi ima dodir sa zelenim pigmentom, zvanim biliverdin.  To je isti pigment koji uzrokuje zelenu boju u modricama. Međutim, neobična boja pistacije neće trajati vječno. Svijetlo zelena boja, koju je njegovo krzno imalo na dan njegovog rođenja, izblijeđiće polako i postajati bijelo iz dana u dan.

Foto: ORG XMIT: HFS-103 PHOTO BY CRISTIAN MALLOCCI/HANDOUT VIA REUTERS

Farmer Cristian će sve štence iz legla podijeliti u nove domove, a sebi će ostaviti upravo Pistaciju, zeleno štene. On je rekao da je u ovim teškim vremenima pandemije korona virusa, zelena boja simbol nade i sreće, pa je možda Pistacija – zeleno štene, upravo znak sreće i nade.

 

Izvor: nationalpost.com

Slični članci

Šta nam donosi pomračenje punog mjeseca u Blizancima 29. novembra?

Ultra magazin

Pet najboljih gradova za život po ocjenama stranaca

Ultra magazin

Vrtić za pse otkriva preslatke fotografije kućnih ljubimaca

Ultra magazin