• Home
  • Ultra Kreativno
  • Upoznaj Reginu Antoinette 19-godišnju umjetnicu sa Jamajke, njeni radovi će te oduševiti!
Ultra Kreativno

Upoznaj Reginu Antoinette 19-godišnju umjetnicu sa Jamajke, njeni radovi će te oduševiti!

Regina Antoinette je 19-godišnja umjetnica, rođena na ostrvu Jamajka. Regina kaže, da se umjetnošću bavi još od malena i da ju je umjetnost oblikovala u osobu koja je danas.
Foto: boredpanda

Regina kaže: „Umjetnost mi je uvijek bila omiljeni predmet u školi, od vrtića do srednje škole. Moji učitelji bi rekli: “Ne postoji trenutak da Regina ne stvara umjetnosti”. Često bi me uhvatili na času kako crtam u svoju svesku“.

Foto: boredpanda

U pretposljednjoj godini srednje škole Regina je položila umjetnost CAPE (ispit stručnosti na Karibima). Bila je peta u svojoj zemlji na ispitu, napredujući s najvišom dostižnom ocjenom.

Foto: boredpanda

Regina potiče iz velike, ali veoma vezane porodice i pripisuje porijeklo svojih darova od Boga, ali dijelom i od svoje bake, za koju kaže da je „gorljivi umjetnik u svom sjaju“. Svoj rad opisuje kao „eklektičan“, najčešće započinjući svoje slike raznim medijumima poput sprej-boje ili tinte, prije prerađivanja uljem.

Foto: boredpanda

„Moja umjetnost pokazuje dio unutrašnjeg dijela mog uma”. Simboli, teksture i boje, kojima želi tranportovati gledaoca i pokazati emocionalnu slobodu. „Volim da slušam svoju sliku i da mi kaže šta želi biti, jer to se mnogo mijenja u procesu. Često ne znam šta to znači dok ne završim sliku.

Foto: boredpanda

Nakon što je diplomirala iz portfolia intezivnog likovnog majstorstva na milanskom Institutu za umjetnost, Regina kaže: „Uspjela sam pronaći svoj umjetnički glas, poštenje i usavršavanje svojih vještina“.

Foto: boredpanda

Osim u likovnoj umjetnosti, Regina uživa i u književnosti. „Čitajući, pišući priče i poeziju, veoma sam strastvena za riječima. One nose toliko emocija. Pisanje je ogroman dio mog procesa stvaranja umjetnosti i svakodnevno to radim“.

Foto: boredpanda

Regina se raduje stvaranju više različitih umjetnosti i gledanju kako će se njena umjetnost razvijati sa njom. Nada se da će nastaviti prodavati svoje radove u inostranstvu, objavljivati vlastite knjige o umjetnosti i poeziji, putovati više i početi učiti i dijeliti s ostalim umjetnicima sve što je naučila.

Foto: boredpanda

Izvor: boredpanda.com

Slični članci

Koreanske tetovaže koje će te oduševiti

Ultra magazin

Humor u digitalnom marketingu pomaže da publika više zavoli brend

Ultra magazin

Imati hobi je važnije nego što misliš, smatraju stručnjaci

Ultra magazin