Ultra Inspirativno

Upoznaj inspirativnog dječaka koji je spasio 1.300 pasa!

Svi mi u životu imamo san koji slijedimo i misiju, koju treba da ispunimo. Međutim, nema mnogo osoba koji te činjenice postanu svjesni sa svoje četiri godine. Pa ipak, sa samo 4 godine, Roman McConn uz pomoć svoje majke Jennifer, počeo je da spašava napuštene životinje. Za svoj četvrti rođendan, umjesto poklona tražio je od prijatelja i porodice, da doniraju novac organizaciji za spašavanje životinja u Teksasu.

Foto: healthyfoodhouse.com

Sada, tri godine kasnije, ovaj mali heroj spasio je više od 1.300 neželjenih napuštenih pasa i 40 mačaka. Roman se trudi da pomogne životinjama, kojima je pomoć najpotrebnija, kao na primjer onima koji su na listi za eutanaziju u prihvatilištima za napuštene životinje.

Svaki put kada se igra sa napuštenim psom ili mačkom, njegova majka to snimi i objavi na njihovim društvenim mrežama i na taj način pomaže da napuštene životinje budu usvojene i da nađu topli dom.

Foto: healthyfoodhouse.com

Osoblje prihvatilišta za napuštene životinje, kaže da je Roman pravi “šaptač psima” jer prije nego što počne da se igra sa njima, on priča sa njima i na taj način otkriva njihov karakter.

Roman je potpuno posvećen poboljšanju dobrobiti životinja i kaže da “psi ne treba da budu u prihvatilištima, već okruženi ljudima koji ih vole.

On takođe volontira za  Project Freedom Ride, mrežu zajednica koju je osnovala njegova majka s ciljem da poveže najugroženije pse i mačke u Teksasu sa porodicama širom Amerike.

Foto: healthyfoodhouse.com

“Često nas pitaju da li smo kompanija koja se bavi spašavanjem i transportom životinja, a zapravo nismo ni jedno ni drugo. Jedini način na koji se može opisati Project Freedom Ride je “zajednica”. Rasli smo prirodno i spontano i to je ono što volimo. Vjerujemo da ljudi prepoznaju ljubav, saosjećanje i rad naše “grupe”, koji stoji iza našeg cilja.

Ljubav dječaka prema neželjenim napuštenim životinjama ugrijala je mnoga srca širom Amerike. Njegova majka Jennifer tvrdi, da kada Roman sazna da je jedna od tih životinja našla stalni dom, njegovo lice se jednostavno ozari.

2018. godine Roman je imenovan za dijete godine od strane ASPCA (Američko udruženje za sprečavanje nasilja nad životinjama) za svoje zalaganje prema ranjivim životinjama i opredjeljenosti da se zalaže za njih daleko izvan svojih godina.

“Mislim da je važno za pse koje upoznam, da im pružim šansu da pronađu pravi dom koji trebaju i mislim da bi i ostala djeca, trebala da rade isto što i ja. Snimci na kojima se Roman igra sa napuštenim životinjama obišli su internet, a bio je i gost u poznatoj emisiji The Ellen DeGeneres Show, gdje je primio ček od 20.000 dolara, a čiji je iznos u potpunosti donirao za Project Freedom Ride.

Bravo Romane, inspiracija si mnogima, samo tako nastavi!

Pogledaj video!

 

Izvor: healthyfoodhouse.com

 

Slični članci

Znaš li koje sve prednosti plivanje donosi tvom tijelu?

Ultra magazin

Jesu li raskidi postali teži sa pojavom društvenih mreža?

Ultra magazin

Video koji prikazuje pritisak kojem su žene svakodnevno izložene

Ultra magazin