Ultra Zanimljivo

Upoznaj Eclipse, psa koji sam ide autobusom

Svakog jutra, samostalni pas imena Eclipse napušta svoj dom bez pratnje. Ona ima svoju misiju – doći do parka za pse koji se nalazi u centru američkog grada Sijetl. Tokom godina, Eclipse je postala omiljena putnica lokalnog autobusa, a danas služi kao inspiracija, te je zbog toga dobila nadimak „nezavisna žena“.

Facebook: Eclipse Seattle’s Bus Riding Dog

Svaki dan, ona strpljivo čeka autobus na stanici ispred svog doma, kako bi otišla na željenu destinaciju. Kada autobus dođe, bez problema sama ulazi u njega, na svakodnevno oduševljenje ostalih putnika. Mješanka mastifa i labradora, postala je hit na društvenim mrežama, zahvaljujući svom nevjerovatnom ponašanju.

Facebook: Eclipse Seattle’s Bus Riding Dog

Kada dođe u omiljeni park, tu provede nekoliko sati sa drugim psima, nakon čega se vraća na autobusku stanicu i čeka svoj prevoz do kuće. Čak i oko vrata nosi svoju mjesečnu kartu za prevoz.

Facebook: Eclipse Seattle’s Bus Riding Dog

Mnoge zanima kako je Eclipse uspjela da nauči da sama ode u park za pse. Sve je počelo 2015. godine, kada u jednom momentu Eclipse više nije mogla čekati vlasnika da završi sa cigaretom kako bi ušli u autobus, te je sama uskočila u isti. Izašla je na stanici kod svog doma i tada je počela njena svakodnevna avantura.

Facebook: Eclipse Seattle’s Bus Riding Dog

Vlasnik ističe da i dalje barem jednom sedmično dobija pozive ljudi koji mu javljaju da su pronašli Eclipse, ali im on svaki put objasni da ona sama zna put do kuće. Eclipse već pet godina pokazuje da se fantastično snalazi na svojoj ruti, što je gotovo nevjerovatno za psa.

 

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

“Pakao” na zemlji – najtoplija mjesta na svijetu

Ultra magazin

Odmaralište na Maldivima traži ‘bosonogog prodavača knjiga’ na šest mjeseci

Ultra magazin

7 savjeta za zdravlje i vitalnost tvog psa

Ultra magazin