Ultra Moderno

Upoznaj Carrie Bradshaw nove generacije!

Alexandra Lapp iz Dizeldorfa je modna blogerka i influenserka koja ima 44 godine. U prošlosti se bavila modelingom, a sada su joj glavno zanimanje putovanja i blog. Samo u toku 2019. godine posjetiće preko 35 različitih destinacija.
Instagram: Getty Images

U ormaru ima više od 400 pari cipela, 90 torbi i mnoštvo dizajnerskih komada garderobe. Mnogi je porede sa modnom ikonom Carrie Bradshaw iz serije Sex And The City.

Na instagramu se može pohvaliti sa 260 000 pratilaca, a preplavila je i stranice mnogih modnih časopisa. Bivša manekenka koja je radila do svoje 42. godine, počela se baviti modnim preduzetništvom i ne planira se zaustaviti. Njeni Instagram fanovi svakodnevno mogu vidjeti događaje iz privatnog života, poput zaruka, i česta putovanja širom svijeta – bilo da je to prisustvo na modnim revijama najpoznatijih dizajnera ili jednostavno opuštanje na različitim plažama.

Sve navedeno nije ništa neobično i ne izdvaja se od ostalih uticajnih osoba koje su odlučile dijeliti svoj raskošni način života sa velikim auditorijumom. Ono po čemu je Alexandra razlikuje, jesu njene godine i ističe da su one tajna njenog uspjeha.

Alexandra je svoj instagram profil otvorila prije 4 godine, u 40-oj godini, na nagovor sestre i prijatelja.

Instagram: Alexandra Lapp

Prednost njenih godina je što iza sebe ima mnogo iskustva i mnogo veće samopouzdanje nego kad je bila u 20-im godinama. Smatra da žene njenih godina nisu dovoljno zastupljene na društvenim mrežama.

Instagram: Alexandra Lapp

Sa druge strane, misli da ima dosta žena starijih od 40 godina koje vole čuti modni savjet ili vidjeti kombinaciju koja će inspirisati njihov modni stil. Ona im to pruža.

Instagram: Alexandra Lapp

Radila je kao model 25 godina, nakon čega se posvetila građenju imidža na instagramu. To joj je omogućilo da gotovo svaki vikend negdje otputuje.

Instagram: Alexandra Lapp

Često je porede sa legendarnim likom Carrie Bradshaw zbog njene ljubavi prema modi, što priznaje da joj prija. Sarađivala je sa najpoznatijim svjetskim brendovima poput Dior, Chanel, La Biosthetique, Christian Louboutin…

Instagram: Getty Images

Samo u 2019. godini obišla je preko 35 destinacija, a samo neke od njih su Verona, Positano, Kan, Santorini, Mikonos, Berlin, St. Tropez, Abu Dabi, Maldivi, Paris, Venecija…

Instagram: Alexandra Lapp

Obožava putovati i istraživati svijet. Ipak, ističe da ovakav način života podrazumijeva ustajanje u 7 ujutro, višečasovno spremanje, cjelodnevni rad na blogu i pisanje modnih članaka.

Instagram: Alexandra Lapp

 

Izvor: dailymail.co.uk

Slični članci

Kravata kao neočekivani “must have” ženski modni detalj

Ultra magazin

Najzanimljivije street style kombinacije sa Milan Fashion Week-a

Ultra magazin

Gigi Hadid: Na početku karijere su mi rekli da ne izgledam kao foto model!

Ultra magazin