• Home
  • Ultra Kreativno
  • Umjetnica ilustruje svoje trudničko putovanje, da nikad ne zaboravi te trenutke
Ultra Kreativno

Umjetnica ilustruje svoje trudničko putovanje, da nikad ne zaboravi te trenutke

IuteCredit
IuteCredit

Fotografije mogu zabilježiti trenutak u vremenu, ali ne otkrivaju uvijek stvarnost onoga šta se dešava. Zbog toga je umjetnica sa sjedištem u Los Anđelesu, Amanda Oleander počela ilustrovati svoja stvarna iskustva u nizu razigranih ilustracija. Ova nježna umjetnička djela slave nepredvidivu stvarnost ljubavi, veze i trudnoće. Umjetnica stvara neobične ilustracije na osnovu svojih stvarnih vlastitih iskustava.

Foto: instagram.com/amandaoleanderi

„Stvaram umjetničko djelo, jer to je način na koji autentično zaključavam trenutak u vremenu, koji nikada nije fotografisan, pa čak i ako bi se fotografisao, to bi moglo promijeniti stvarnost, jer znamo da nas neko fotografiše”, kaže Amanda Oleander.

Foto: instagram.com/amandaoleander

Ona i njen suprug Joey vjenčali su se prije gotovo dvije godine i nedavno su otkrili da čekaju bebu. Od tada, Amanda Oleander dokumentuje njihovo putovanje u svojim šarmantnim ilustracijama. Svaka od njih urađena je sa tehnikama uz pomoć olovaka, flomastera i akvarela.

https://www.instagram.com/amandaoleander/
IuteCredit
IuteCredit

Iako umjetnica nije namjeravala da njene iskrene ilustracije privuku toliko pažnje, više od jednog miliona ljudi sada se raduje njenom Instagram profilu da prati njene zanimljive i realne ilustracije. “Ne stvaram umjetnost da bih udovoljila drugim ljudima, već iskreno bilježim ono što sam stvarno proživjela”, nastavlja Amanda Oleander.

https://www.instagram.com/amandaoleander/

“Stvaram iz najiskrenijeg, najdubljeg dijela sebe i svojih ličnih iskustava.” Pored stvaranja umjetnosti, ona i Joey imaju i podcast pod nazivom “The Joey i Amanda Podcast”. Na njemu razgovaraju o svom odnosu, vezi, iskustvima, kao i o temama koje ih zanimaju, uključujući ljudsko ponašanje i razvoj i rast ličnosti, rada na sebi.

https://www.instagram.com/amandaoleander/

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

LAN Architecture dizajnira zgrade pastelnih boja u Strasbourgu

Ultra magazin

Održiva škola u ruralnoj Indiji slavi lokalni pješčanik

Ultra magazin

Play Media Day 06 nakon dugo vremena, uživo okupio zaljubljenike u kreativnu industriju!

Ultra magazin