Ultra Kreativno

Umjetnica Dragana Jelača: “Umjetnost je spas”

IuteCredit
IuteCredit

“Umjetnost u svim svojim oblicima za mene predstavlja potpunu slobodu izražavanja misli i osjećanja, prema okolnostima života kojeg živimo”. Ovako o umjetnosti govori Dragana Jelača, koja za slikarstvo kaže da je njen najdraži hobi, koji joj je život učinio sadržajnijim i ljepšim, te proširio lične vidike i saznanja. Zbog toga će i nekoliko svojih slika donirati predstojećem humanitarnom “Ultra bazaru”, od kojeg sva prikupljena sredstva idu Savezu žena oboljelih od raka dojke “Iskra”.

“Smatram da umjetnost, odnosno sva kulturna dešavanja imaju posebno važnu ulogu u vremenu u kojem živimo, te da se sami moramo više edukovati i tragati za kvalitetnim kulturnim sadržajima, da bismo sebe obogatili. Zato ja uvijek kažem da je umjetnost spas”, ističe Dragana.

Nju je životni put iz Zagreba doveo u Banjaluku, gdje radi kao pravnica u oblasti zaštite životne sredine. Od djetinjstva uživa u crtanju, ali slikarstvom se aktivno bavi posljednje tri godine. Prvo su to bile skice iz modnog dizajna, koje su vremenom prešle na platno i postale njena umjetnost.

IuteCredit
IuteCredit

“Moji radovi predstavljaju rezultat predivnog procesa stalnog istraživanja i učenja o ljepotama umjetnosti, te otkrivanje novih tehnika koje uklapam u motive, koji me privlače i koje oblikujem u svoj likovni izraz i “potpis. Ja zaista volim slikarstvo i mislim da se to vidi iz mojih radova.”

Inspiraciju pronalazi u predivnoj prirodi, koju mnogo fotografiše, kao i slikanju žena, gdje ima najvise mogućnosti i slobode da stavi lični pečat na detalje slike.

“Ali, najčešći motiv na mojim slikama jesu oblaci, odnosno “nebesa”, kako ih volim nazvati. Mislim da će to biti moj vječni motiv.”

Dragana ističe, da svi zainteresovani mogu pogledati galeriju njenih radova, kao i pisati joj za više informacija, na instagram profilu “Artist Jelacha”. Dio njenih radova će biti dostupan i na “Ultra bazaru” u subotu 09. oktobra u Delta Planet Banja Luka, a njena poruka za kraj je:

Želim skrenuti pažnju svim ženama na značaj preventivnih pregleda koji traju kratko, a spašavaju živote. Budimo hrabre i odgovorne prema sebi!”

 

Slični članci

Unikatni stolovi ispunjeni biljkama kao dekor doma

Ultra magazin

Umjetnik avokado pretvara u senzacionalna mini umjetnička djela

Ultra magazin

Džinovka ptičja gnijezda ljudskih dimenzija pozivaju vas da uživate u pogledu

Ultra magazin