Ultra Ukusno

Ukusne tortilje sa jajima, maslinama i šampinjonima

Tortilja sa jajima, maslinama i šampinjonima idealna je za zdrav doručak pred početak napornog dana. Donosimo jednostavan recept za koji je potrebno 25 minuta, nakon kojih ćeš imati 6 tortilja za cijelu porodicu.

Foto: washingtonpost

Sastojci

  • 6 jaja
  • 6 tortilja od pšeničnog brašna
  • 1 čajna kašika suvog peršuna ili origana
  • ½ čajne kašike morske soli
  • ½ čajne kašike mljevenog crnog bibera
  • 150 grama tanko narezanih šampinjona
  • 100 grama narezanih maslina
  • 100 grama paradajz sosa
  • Maslinovo ulje

Priprema

U posudi srednje veličine, umutiti jaja sa peršunom, soli i biberom, dok se svi sastojci ne sjedine. Tortilje namazati paradajz sosom.

U maloj tavi zagrijati ulje, zatim dodati tri kašike prethodno pripremljene mješavine sa jajima. Po jajima posuti nekoliko nasjeckanih maslina i šampinjona.

Tortilju staviti preko jaja, maslina i šampinjona, tako da strana na kojoj je paradajz sos bude okrenuta prema tavi. Ostaviti oko 30 sekundi, dok se jaje ne zalijepi za tortilju. Okrenuti sve na drugu stranu i ostaviti tek toliko da se tortilja oštro i lagano zapeče, oko 1 minut.

Kada se tortilja malo ohladi, urolati je tako da smjesa jaja, maslina i šampinjona dođe sa unutrašnje strane tortilje.

Poslužiti toplo. Prijatno!

Slični članci

Napravi domaće biljno mlijeko za samo pet minuta!

Ultra magazin

Hrskavi domaći čips od sira

Ultra magazin

Topli džin, bolji i od kuvanog vina!

Ultra magazin