Ultra Ukusno

Ukusne njoke sa gljivama i sirom!

Ukoliko želiš napraviti ukusan i brz obrok, ovo je recept baš za tebe! Ne samo da ćeš za samo 20-ak minuta imati fin obrok na stolu, već nećeš napraviti ni mnogo nereda tokom pripreme.

Foto Stock Food

Predlažemo njoke, koje ćemo ovog puta peći zajedno s povrćem i gljivama. Ispečene njoke su hrskave izvana, a mekane iznutra, te neodoljivo podsjećaju na pečeni krompir.

Od sastojaka ti je potrebno:

  • ½ kilograma kupljenjih njoka (možeš napraviti i svoje),
  • 300 grama vrganja (ili nekih drugih gljiva po želji),
  • 200 grama cherry paradajza,
  • 1 luk,
  • 2-3 čena bijelog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber,
  • svježi vlasac,
  • parmezan za posipanje.

Priprema je brza i jednostavna:

U plehu za pečenje pomiješaj maslinovo ulje, njoke, očišćene vrganje, cherry paradajz, nascjeckani luk na trakice i bijeli luk. Dodaj so i biber po želji.  U pleh za pečenje možeš staviti povrće po želji. Imaj na umu da je paradajz ključan, jer će tokom pečenja otpuštati sok i stvarati svojevrsni “umak” njokama. Stavi ih peći u prethodno zagrijanu rernu na 220 stepeni celzijusa oko dvadeset minuta.

Nakon desetak minuta promiješaj njoke s gljivama i povrćem pa nastavi peći.  Njoke posluži sa naribanim parmezanom i svježe nasjeckanim vlascem.

Prijatno!

 

Izvor: FoodLand Blog

Slični članci

Ukusni potaž od špinata!

Ultra magazin

Domaći sladoled, idealan za početak ljeta!

Ultra magazin

12 stvari koje treba da znaš prije nego što postaneš vegan

Ultra magazin