Ultra Ukusno

Ukusne njoke sa gljivama i sirom!

Ukoliko želiš napraviti ukusan i brz obrok, ovo je recept baš za tebe! Ne samo da ćeš za samo 20-ak minuta imati fin obrok na stolu, već nećeš napraviti ni mnogo nereda tokom pripreme.

Foto Stock Food

Predlažemo njoke, koje ćemo ovog puta peći zajedno s povrćem i gljivama. Ispečene njoke su hrskave izvana, a mekane iznutra, te neodoljivo podsjećaju na pečeni krompir.

Od sastojaka ti je potrebno:

  • ½ kilograma kupljenjih njoka (možeš napraviti i svoje),
  • 300 grama vrganja (ili nekih drugih gljiva po želji),
  • 200 grama cherry paradajza,
  • 1 luk,
  • 2-3 čena bijelog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber,
  • svježi vlasac,
  • parmezan za posipanje.

Priprema je brza i jednostavna:

U plehu za pečenje pomiješaj maslinovo ulje, njoke, očišćene vrganje, cherry paradajz, nascjeckani luk na trakice i bijeli luk. Dodaj so i biber po želji.  U pleh za pečenje možeš staviti povrće po želji. Imaj na umu da je paradajz ključan, jer će tokom pečenja otpuštati sok i stvarati svojevrsni “umak” njokama. Stavi ih peći u prethodno zagrijanu rernu na 220 stepeni celzijusa oko dvadeset minuta.

Nakon desetak minuta promiješaj njoke s gljivama i povrćem pa nastavi peći.  Njoke posluži sa naribanim parmezanom i svježe nasjeckanim vlascem.

Prijatno!

 

Izvor: FoodLand Blog

Slični članci

Hungry Mile – food bloger uz kojeg niko nije gladan!

Ultra magazin

Vegan čoko hljeb sa tikvicama!

Ultra magazin

Lazanje od punjenih paprika

Ultra magazin