Ultra Popularno

U toku posljednje pripreme za 25. Sarajevo Film Festival!

Ostalo je još nekoliko dana do početka 25. Sarajevo Film Festivala, u toku su posljednje pripreme za ovogodišnji festival, koji donosi najbogatiji program do sada. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a tu su i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici.

Foto SFF Facebook

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 16. avgusta svjetskom premijerom filma “SIN” – bh. rediteljke Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu, kao i u Ljetnom kinu Raiffeisen. Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena rediteljkom ovog ostvarenja.

Foto SFF Instagram

Od početka puštanja u prodaju ulaznica, za filmove ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala vlada veliko interesovanje domaće i regionalne publike. Ove godine, s obzirom da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je interesovanje za sve filmske programe. Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova, u 18 programa, iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježiće svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru.

U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva su 53 filma

Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala, te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru, koji je otvoren od 10:00 do 19:00 sati. 11. i 12. avgusta Glavni Box Office će biti otvoren od 12 do 16 sati, od 13. do 15. avgusta od 10 do 19 sati. U vrijeme održavanja Festivala (16. – 23. avgusta), Glavni Box Office će biti otvoren od 8:30 do 22 sata.

Foto SFF Instagram
  1. Sarajevo Film Festival održava se od 16. do 23. augusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Vidimo se na Sarajevo Film Festivalu!

Slični članci

Taylor Swift novu pjesmu “Christmas Tree Farm” najavila na neobičan način

Ultra magazin

Održana svečana premijera filma “Dnevnik Diane Budisavljević” u Banjaluci

Ultra magazin

Alicia Keys najavljuje festival ljubavi na dodjeli nagrada Grammy

Ultra magazin