Ultra Popularno

U Los Anđelesu održana dodjela nagrada American Music Awards

Na sreću mnogih muzičara, sinoć se  u Microsoft Theateru u Los Anđelesu održala dodjela nagrada American Music Awards.

Instagram: Dua Lipa

Uz poštovanje svih mjera, organizatori nisu dopustili da još jedan dugo očekivani događaj poremeti pandemija korona virusa, pa su na crvenim tepihu zablistala najpoznatija muzička imena današnjice.

The Weekend i Roddy Rich su bili nominovani u čak osam kategorija, a Justin Bieber i Shawn Mendes su otvorili show novom pjesmom „Monster“. Pored toga, Justin je otpjevao i svoje hitove „Lonely“ i „Holy“, a kući je odnio nagradu za omiljenog muškog pop/rock muzičara godine.

Instagram: Justin Bieber

Katy Perry je po prvi put izašla na scenu otkako je postala mama i izvela numeru “Only Love” s Dariusom Ruckerom. I Megan Thee Stallion imala je izvanredan nastup.

Doja Cat osvojila je nagradu za novu umjetnicu godine, a Becky G  za omiljenu žensku latino umjetnicu, potpuno novu kategoriju na AMA-ima.

Umjetnica godine, glavna nagrada večeri, pripala je Taylor Swift. Ona je takođe osvojila nagradu za muzički video godine za pjesmu „Cardigan“ i za omiljenu žensku pop umjetnicu. Swift drži rekord u najviše pobjeda u AMA karijeri jednog umjetnika s  čak 32 nagrade.

Nagradu za najbolju kolaboraciju godine su osvojili Dan + Shay & Justin Bieber za pjesmu “10 000 Hours”, nagrada omiljeni “social artist” je pripala korejskom bendu BTS, a pjesmu 2020. godine je otpjevala Dua Lipa – “Don’t Start Now”.

Instagram: jlo

Pored odličnih muzičkih nastupa, vidjeli smo i zanimljive modne kombinacije. Bez strogog dress coda, muzičari su imali slobodu da pokažu osebujne i neobične kreacije, a među pripadnicama ljepšeg pola je dominirala siva/srebrna boja. Najviše pažnje je privukao stajling Jennifer Lopez u koju su tokom cijele noći bili uprti pogledi.

Slični članci

7 stvari koje smo saznali o Malumi iz njegove istorijske naslovnice za Elle

Ultra magazin

Jessica Alba ima novu perspektivu na vježbanje, porodicu i posao

Ultra magazin

Naomi Campbell u 50-tim godinama trenira intenzivnije nego ikad

Ultra magazin