Ultra Popularno

U Londonu održana premijera dugoočekivanog filma “Dina”

IuteCredit
IuteCredit

18.10. je pod svjetlima reflektora u središtu Londona održana posebna premijerna projekcija dugoočekivanog filmskog spektakla DINA, na kojoj se okupila cijela filmska ekipa, a atmosfera je bila jednostavno izuzetna! Donosimo ti fotografije događaja, te se veselimo premijeri filma i kod nas. 

film dina

DINA je jedan od najiščekivanijih filmova posljednjih godina. Muziku za film komponovao je Hans Zimmer, koji je izumio novi muzički instrument i novi jezik za zvukove isključivo za Dinu, što muzici u filmu daje osjećaj kao da dolazi s “druge planete”.

film dina

IuteCredit
IuteCredit

Za film je stvoreno više od 1000 kostima, a korišteno je relativno malo specijalnih efekata i CGI tehnologije. Većina snimanja odvijala se u pustinji u Jordanu, gdje su uslovi bili izuzetno ekstremni, a u jednom od najneprijateljskijih okruženja na svijetu, temperatura je u danima snimanja dostizala i do 45° C.

Knjiga “Dina” jedan je od najpoznatijih naučno-fantastičnih romana u svijetu, te je prodana u preko 20 miliona primjeraka i prevedena je na 23 jezika.

film dina
Kritičari koji su pogledali film slažu se da je DINA izniman vizualni spektakl koji se mora pogledati na velikom ekranu.

Taylor Antrim (Vogue) rekla je: “Ako ste tražili razlog da ponovno posjetite kino, našli ste ga!”

Slični članci

Premijere i nove sezone serija koje ćemo gledati u decembru

Ultra magazin

Počinje sezona Kraljevske opere i baleta u CineStar kinima u BiH

Ultra magazin

Zvijezda serije ‘Squid Game’ Park Hae-soo predvodi korejsku verziju ‘Money Heist’

Ultra magazin