Ultra Popularno

Tužna vijest za ljubitelje serije Bridgerton

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

Netflix je objavio nove informacije o drugoj sezoni serije Bridgerton i nažalost glavni glumac Rege-Jean Page neće se vratiti.

LIAM DANIEL/NETFLIX

“Dragi čitaoci, dok su sve oči usmjerene na potragu lorda Anthonyja Bridgertona da pronađe svoju vikontesu, mi se oprasštamo sa glumcem Regé-Jean Page, koji je tako trijumfalno glumio vojvodu od Hastingsa”, glasila je poruka streaming usluge. “Nedostajaće nam Simonovo prisustvo na ekranu, ali on će uvijek biti dio porodice Bridgerton.”

Srećom, Netflix je potvrdio da će se Phoebe Dynevor vratiti kao Daphne, iako nije jasno kolika će biti njena uloga u drugoj sezoni.

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

U izjavi se dodaje: “Daphne će ostati predana supruga i sestra, pomažući svom bratu da se snađe u predstojećoj društvenoj sezoni i onome što ona nudi – više intriga i romantike nego što moji čitaoci mogu podnijeti.”

LIAM DANIEL/NETFLIX © 2020

Rege je u novom intervjuu za Variety rekao da je uvijek znao da će njegova uloga biti jednosezonska. „To je jednosezonska uloga. Ima početak, sredinu, kraj. Pomislio sam „ To je zanimljivo “, jer je tada i shvatio to kao limited seriju. Moram dati svoj doprinos i onda porodica Bridgerton nastavlja dalje.”

Dodao je kako je serija u osnovi antologijska, „Jedna od stvari koja se razlikuje od ovog [romantičnog] žanra je ta što publika zna da se prvi dio završava.”

Netflix
Druga sezona Bridgertona zabilježiće potragu za odgovarajućim brakom najstarijeg brata Anthonyja (Jonathan Bailey), kako je zapisano u drugoj knjizi, The Viscount Who Loved Me. Anthonyjevo ljubavno zanimanje, Kate Sharmu, igraće Simone Ashley. Snimanje nove sezone počinje početkom aprila.
Vijest o odlasku vojvode vjerojatno neće iznenaditi ljubitelje romana Julije Quinn na kojima se serija temelji, jer se priča Vojvode od Hastingsa uglavnom odigrava u prvoj knjizi “Vojvoda i ja”. 

 

Slični članci

Kultna nordijska kriminalistička serija „The Killing“ stiže na Pickbox NOW

Ultra magazin

Koga pratiti na Instagramu i zašto?

Ultra magazin

Kako je “Another Round” postao “feel good” film godine?

Ultra magazin