Ultra Kreativno

Trkač iz San Franciska stvara remek djela svojom putanjom trčanja

Trkač iz San Franciska, smislio je jedinstvenu ideju da iskoristi mapu grada, kao platno za stvaranje svojih umjetničkih djela. Uz pomoć posebne aplikacije, Lenny Mazghan crta svoju rutu trčanja, prethodno pažljivo birajući staze za buduću umjetničku kreaciju.
Foto: brightside

Lenny stvara svoje ilustracije posljednjih nekoliko godina. Do sada je stvorio 53 umjetnička djela, koja se razlikuju po složenosti i udaljenosti, koju je Lenny morao pretrčati da bi ih oslikao. Trkač kaže, da je najteži dio njegove umjetnosti trčanje po brdima, koja su nezaobilazni dio stvaranja gotovo svakog remek djela. Korišćenje prečica u njegovom slučaju nije opcija.

Foto: brightside
Foto: brightside

Lenny Maughan, koristi posebnu aplikaciju za fitness nazvanu MapMaRun, koja bilježi njegove rute za trčanje i pruža sve statističke podatke, koji dolaze uz njegove staze.

Foto: brightside

Lennyjeve “noge” nacrtale su mnoga nevjerovatna remek djela, ali portret umjetnice Fride Kahlo, privukao je pažnju ljudi i konačno podstakao internet korisnike da pogledaju njegov rad. Počelo je kada je njegov prijatelj objavio Fridin portret na sajtu Reddit, spominjući da je trkaču trebalo 46,5 km da stvori tu umjetničku sliku.

Foto: brightside
Foto: brightside

Proces planiranja rute za trčanje, oduzima dosta vremena. Prvo crta sliku, koju želi dobiti na mapi i prolazi kroz nekoliko ponavljanja, prije nego što započne proces kreiranja „umjetnosti“. Lenny priznaje, da ponekad skiciranje slike zahtijeva više vremena, nego trčanje. Uvijek mora biti izuzetno oprezan kada trči, jer pogrešno skretanje može pokvariti cijelu sliku.

Foto: brightside
Foto: brightside

Lenny Maughan ne prihvata zahtjeve i nikada ne otkriva šta će sljedeće „nacrtati“. Naravno, sve to iznenađuje njegove prijatelje i pratioce.

Foto: brightside
Foto: brightside

Izvor: brightside.me

Slični članci

Ovo su magične kućice na drvetu za bajkoviti odmor…

Ultra magazin

Ideje za uređenje stepenica u kući

Ultra magazin

Igor Mladinović, kreativni direktor agencije Imago Ogilvy dolazi na 5. Play Media Day da govori o kreativnosti kao filozofiji života

Ultra magazin