• Home
  • Ultra Popularno
  • Triler ‘Songbird’ zamišlja život četiri godine nakon pandemije sa virusom COVID-23
Ultra Popularno

Triler ‘Songbird’ zamišlja život četiri godine nakon pandemije sa virusom COVID-23

Prvi dugometražni film snimljen tokom pandemije je triler, u kojem glume KJ Apa i Sofia Carson.

Četiri godine nakon pandemije virus se promijenio, a promijenili smo se i mi. U zastrašujućem trileru virus COVID-23 je mutirao i svijet je u četvrtoj godini izolacije. Zaraženi Amerikanci se istjeruju iz svojih domova u karantinske kampove poznate kao Q-zone, iz kojih se ne može pobjeći, jer se nekoliko hrabrih duša bori protiv sila ugnjetavanja.

Usred ovog distopijskog krajolika, neustrašivi kurir, Nico (Apa), koji je imun na smrtonosni patogen, pronalazi nadu i ljubav sa Sarom (Carson), iako im njena izolacija zabranjuje fizički kontakt. Kad se vjeruje da se Sara zarazila, Nico očajnički juri preko pustih ulica Los Angelesa u potrazi za jedinom stvari koja je može spasiti od zatvora … ili još gore.

U filmu takođe glume Bradley Whitford i Demi Moore kao bogati par koji možda drži ključ Nicove misije, a tu su još i Paul Walter Hauser, Craig Robinson, Peter Stormare, Alexandra Daddario. Film je producirao Michael Bay, a režirao Adam Mason.

“To je distopijski, zastrašujući svijet, ali to je romantičan film o dvoje ljudi koji žele biti zajedno, ali ne mogu”, objašnjava u režiser i ko-scenarist Adam Mason. “To su Romeo i Julija, ali razdvajaju ih njena ulazna vrata i virus.”

“Iako je ovo pandemijski triler i neizvjestan je i zastrašujući, srž priče je nada”, objasnila je Carson. „To je nada koja je zastupljena u Sarinom liku i ljubavi između Sare i Nica. U našoj beskrajno mračnoj noći ptica pjevačica pjeva pjesmu nade.”

Slični članci

Justin Timberlake se vratio sa novom muzikom!

Ultra magazin

Stiže novi triler “Fatale” sa Hilary Swank u glavnoj ulozi

Ultra magazin

Muzičari The Weeknd i Rosalia udružili snage na novom remixu!

Ultra magazin