Ultra Kreativno

Trikovi za jednostavno uređenje doma

Želiš osvježiti svoj životni prostor? Imamo savjete i trikove kako da svoj enterijer transformišeš u nešto posebno. 

Poigraj se efektima boje

Crown Paints

Ako su ti dosadni obični bijeli zidovi, ombre makeover je jednostavan način da osvježiš svoj životni prostor. Ovaj umirujući efekat boje izgleda profesionalno, ali može se stvoriti s malo “uradi sam” znanja. Preko donjeg dijela zida nanesi tamniju nijansu. Kada dođeš do sredine, pomiješaj tamniju boju s malo bijele i nanesi spužvicom, postepeno dodajući sve više i više bijele, dok se dvije nijanse ne pretope jedna u drugu.

Uvećaj sobu tepisima

Nest

Tepih velike površine može učiniti da soba izgleda veća i prostranija. Ne samo da lijepo izgledaju, već su sjajni i u zoniranju soba otvorenog plana.

Osvježi metalne predmete bojom u spreju

Rust-Oleum

Ako imaš pomoćni stolić sa metalnim okvirima koji su pomalo istrošeni, podari mu novi život s akrilnom bojom u spreju.

Dugački luster

Loaf

Ako sobi želiš dodati prostor i volumen, iskoristi njen vertikalni prostor. Dugački luster koji vise vise niže od standardnog, može učiniti da se soba osjeća izduženo i prozračno.

Obnovi stari namještaj tapetama

Rust-Oleum

Vrlo jednostavno možeš onoviti starinsku komodu upotrebom tapeta. Nanesi tapetu na pozadinu otvorenih polica ili na vanjske ladice.

Stvori udobnost sa baldahinom

Carpetright

Ako tvojoj spavaćoj sobi nedostaje udobnost, jedan od načina da stvoriš taj ugodan osjećaj čahure je baldahin. Lagan i prozračan dizajn sjajan je za tople ljetne noći, dok teške tkanine savršeno odgovaraju tokom zime.

Pretvori prirodu u živu umjetnost

Horticus Living

Ako nemaš vremena ili prostora za kreiranje prekrasnog vrta, maksimalno iskoristi sve zatvorene prostore koje imaš uzgajajući vertikalni živi zid. Odluči se za neobičan dizajn poput ovog da tvoje biljke izgledaju umjetničko djelo.

Preradi neobične predmete

Sergey Ryzhov / Shutterstock

Razmisli prije nego što doniraš svoje stare stvari – možda postoji skriveni dragulj koji se može pretvoriti u  kreativan komad namještaja. U ovoj inovativnoj ideji, bicikl ima više zadataka –  kao držač peškira, vaza i umivaonik.

Pregradi prostor zanimljivom policom

Furniture Village

Zanimljiva polica je sjajan način da pregradiš životni prostor, a pritom propuštaš puno svjetla. Mnogo je prozračnije od pregradnog zida i daleko je fleksibilnije, tako da policu možeš pomicati kad god želiš.

Slični članci

Predivne fotografije koje slave jedinstvenu vezu između majke i djece

Ultra magazin

8 zanimljivih novih navika, vještina i hobija koje možeš isprobati već danas

Ultra magazin

Fotografije koje oduzimaju dah – balet na ulicama gradova širom svijeta

Ultra magazin