Ultra Moderno

Tri vrste modernih farmerki za 2021.

IuteCredit
IuteCredit

Nakon duge vladavine uskog jeansa, ovog proljeća na ulice stižu drugačiji modeli. Donosimo ti trendove koji će vladati ove godine kada su u pitanju farmerke. 

trendovi jeans
Foto: gettyimages
1. Ravni kroj

Nije se moglo pobjeći od ‘90 -ih u 2020. godini, a to se nastavlja i u 2021., s velikim fokusom na stilove ravnih nogavica. Karolina Ekman, voditeljica kolekcije za & Other Stories, rekla je da je ravan kroj i dalje omiljen: “Volimo bezvremensku privlačnost ovog kultnog odjevnog predmeta, a naša glavna kolekcija farmerki od pet novih krojeva to slavi.”

Ovaj trend se pojavljuje u nadolezećim kolekcijama mnogih brendova.

ravni kroj jeansa
Foto: & Other stories
2. Plavi jeans
IuteCredit
IuteCredit

Treba ti još jedan zaista klasičan par farmerki koje ćeš uvijek imati pri ruci u svom ormaru? Plavi, naravno. A kad kažemo plavi, mislimo na traper plavu koja je blago izblijedila, a ne indigo. Dobra vijest je da postoji mnogo nijansi, i možeš izabrati onu koja ti se najviše dopada.

Ekman takođe kaže da postoje “ležerni, a ipak elegantni” modeli, a da su “klasični stilovi u svijetlo i srednje plavim nijansama” i najdugovječniji modeli hlača. Pa, ako tražiš trajni komad za svoju garederobu, znaš koju nijansu treba da odabereš.

plavi jeans
Foto: & Other stories
3. Šire nogavice

Iako možda neće biti elastičnih pojaseva kada je riječ o trendovima farmerki za 2021. godinu, nogavice će biti šire i slobodnije. Farmerke širih nogavica, koje naginju siluetama u stilu 70-ih, takođe su trenutno popularan izbor, i taj trend će rasti. Popularnost generalno opuštenog izgleda će rasti, a jeans ide u korak s ovim trendom.

loose fit hlače
Foto: @VENSWIFESTYLE

 

Slični članci

Nicolas Ghesquière još jednom pokazao ljubav prema arhitekturi na reviji Luis Vuitton

Ultra magazin

Kako zaštiti kožu lica i tijela tokom ljeta

Ultra magazin

Kako da nosiš svoj omiljeni teksas šorc?

Ultra magazin