Ultra Ukusno

Trendi zdrav odrezak od karfiola idealan za laganu večeru

Odresci od karfiola postaju popularniji u svijetu zbog promocije biljne vegan ishrane, koja je zdrava za ljude i dobra za planetu zemlju. Prednost je što se lako priprema, a ukusno je i zdravo.

Foto: Linda Gassenheimer/TNS

Priprema i sastojci:

Veći karfiol prereži po sredini vodorovano na deblje kriške, dodaj pesto umak, maslinovo ulje, so, začine po želji i stavi na papir za pečenje u zagrijanu pećnicu na veću temperaturu. Kada karfiol nakon 15-tak minuta požuti, odrezak je gotov.

Za prilog posluži rukolu, cherry paradajz i kuhani grah iz konzerve, ranije popržen na luku i u paradajz sosu, sa začinima poput bibera i chilly-ja.

Uživaj i prijatno, a više recepata potraži u rubrici ultra ukusno.

Slični članci

Ukusne tortilje sa jajima, maslinama i šampinjonima

Ultra magazin

Sočna pasta sa bundevom!

Ultra magazin

Chia sjemenke – evo šta kažu stručnjaci o ovom crnom magičnom zrnu

Ultra magazin