Ultra Inspirativno

Treba ti dodatna motivacija za biznis? Evo savjeta uspješnih i poznatih preduzetnica!

Ove zvijezde scene, showbiznisa, sporta i ostalih sfera, koriste svoje platforme da šire inspirativne riječi i motivaciju. Izabrali smo neke motivacione poruke i citate, koji će te razbuditi i prodrmati, bolje nego jutarnja kafa.

Foto: The Story Exchange

„Ako tvoj san uključuje samo tebe, to znači da je premalen.“ – Ava DuVernay

Rediteljka, aktivistkinja i osnivačica Ava DuVernay, često je pružala mogućnosti marginalizovanim glumcima i kreativcima. Nedavno je ispričala i priču o Central Parku 5, grupi tinejdžera, koji su nepravosnažno osuđeni za silovanje i napad na trkača 1989. godine. To je inspirativan posao, a ujedno je i kvalitet koji utjelovljuju mnoge druge uspješne žene.

„To je tvoja igra; postavi svoja lična pravila“ – Barbara Corcoran

Preduzetnica u nekretninama i panelistica „Shark Tank“, pokrenula je i razvila svoj samozvani posao u vrijeme, kada je bilo manje vjerovatno da su žene liderke u poslovanju. Umjesto da je to obeshrabri, Barbara Corcoran je stvorila vlastiti put. Nedostatak drugih koraka koje je mogla pratiti bilo je izazovno, ali ona je to pretvorila u prednost i izgradila dugotrajnu karijeru – da i ne spominjemo, služeći kao uzor drugima na tom putu.

Foto: The Story Exchange

„Na kraju, neke od tvojih najvećih teškoća postanu tvoje najveće snage.“ – Drew Barrymore

Najpoznatija je kao glumica, od djetinjstva je igrala uloge u širokom rasponu filmova. Ali Drew Barrymore je takođe vlasnica vlastite linije šminkanja, Flower Beauty. Nakon decenija uspona i nekih prilično javnih padova, Barrymore je sada sigurno uspješna. Otkrila je da nas spoticanja i greške i sve što naučimo od njih, dugoročno čine snažnijima.

Foto: unsplash

„Svakih pet godina se osjećam kao potpuno druga osoba.“ – Jessica Alba

Jessica Alba je možda jednako poznata po svom glumačkom poslu, kao i po pitanju divovskog biznisa, prirodne kozmetke i kompanije kućnih potrepština, koje vodi u okviru svog biznisa. Multi-talentovana osnivačica preduzeća The Honest Company, podijelila je ove iskrene misli o rastu i razvoju kao osobe – ključna vještina za svakog potencijalnog vlasnika kompanije, je da bude siguran.

„Možeš da stekneš sve. Samo ne sve odjednom.“ – Oprah Winfrey

Ona je inspiracija za bezbroj ljudi, a posebno žena. Ali medijski mogul Oprah winfrey, nije preko noći stigla tamo gdje je sada. Nakon što je vrijedno radila decenijama na stvaranju brenda i reputacije za sebe, ona je sada jedna od najcjenjenijih ličnosti na svijetu. Napominje da i drugi mogu postići veličinu, sve dok su spremni da odvoje vrijeme, čak i ako to znači da će trebati godine da stigneš tamo kuda ideš.

Foto: unsplash

„Ne dozvoli nikome da radi snažnije nego ti.“ – Serena Williams

Njena impresivna radna etika, jedna je stavka s dugim popisom atributa, koji čine Serenu Williams kao nekoga, na koga se treba ugledati. Naporni treninzi, međunarodna putovanja i streske igre, dio su njene svakodnevice. Osim što je uzor svojoj kćerkici, ulaže i u druge vrijedne žene. Teško je održavati takav raspored, ali Serena Williams je spremna predano raditi, kako bi ostvarila rezultate.

Foto: The Story Exchange

„Tvoja vrijednost zavisi od tebe. Ne dozvoli nikome da ti govori ko si.“ – Beyonce

Teško je biti kraljica, ako ne vjeruješ u sebe. Zato muzičarka i vlasnica diskografske kuće, Beyonce podstiče druge da sami utvrde svoj identitet i pronađu vrijednost iznutra. I onoliko koliko je važan preduzetnicima vanjski ulaz, bilo da su to kupci, investitori ili bilo ko od njih, važno je da ostaneš dosljedna sebi.

Foto: unsplash

“Što više vjeruješ svojoj intuiciji, postaješ više osnažena, jača i srećnija.” – Gisele Bundchen

Ona nikada nije bila samo supruga. Gisele Bundchen, svjetski poznati foto model, jedno je od najprepoznatljivijih lica mode i ljepote. Takođe je preduzetnička partnerka u Grendene, kompaniji za sintetičku obuću, koja bilježi uspjehe zbog prodaje svojih sandala. I, ona ima svoju liniju donjeg rublja. Sve je to, kaže, postigla vjerovanjem u sebe i prepuštanjem toj vjeri da je ojača.

„Volim starenje. Zašto bih željela imati 21 godinu do kraja života? “- Zoe Saldana

Volimo ove riječi mudrosti od Zoe Saldane, koje nas podsjećaju da cijenimo gdje se nalazimo na našem putovanju i uživamo u radosti i sigurnosti, koja može doći sa starenjem i zrelošću. Uostalom, tek je nedavno pokrenula svoju latinoameričku medijsku kompaniju BESE.

Foto: The Story Exchange

 

Izvor: thestoryexchange.org

Slični članci

Naučnici imaju rješenje kako da budeš i ostaneš optimistična osoba

Ultra magazin

Zašto je jačanje jezgra tijela najvažniji korak kod vježbanja?

Ultra magazin

3 vježbe dubokog disanja za bolji san i opuštanje

Ultra magazin