Ultra Moderno

Torbice od recikliranih materijala koje su osvojile Instagram

Instagram je žarište modnih tendencija, vijesti i naravno talenta. Umjetnici različitih disciplina pronašli su u ovoj drušvenoj mreži izlog za svoje radove. Postoje mnogi profili koji ispunjavaju svoje feedove umjetnošću i inovativnim idejama, a među svima njima, je i jedan profil koji se u samo nekoliko sedmica života pozicionirao kao jedan od profila koji obavezno treba uzeti u obzir. 
Instagram / @camera60studio

Dotični profil kladi se na upcycling – nešto vrlo uobičajeno na Instagramu što savršeno kombinuje strasti mlađih generacija koje se brinu za našu planetu, ali u isto vrijeme žele da nose najpoznatije modne marke. Trenutno se pokazalo da se platnena maska za lice može napraviti koristeći sportske čarpae ili top od nekoliko pari Nike čarapa. Takođe, slijedeći strast ulične mode za logom različitih marki, možemo da vidimo topove napravljene od plastičnih Ikea kesa u stilu Balenciage ili bikini koji je napravljen od klasične Adidas trenerke.

Mogućnosti su beskonačne, ali kreatori Camera60studio pokazali su da nije samo odjeća ta koja se može reciklirati, već i pakovanja, kese i kutije. Na svom profilu pokazuju kako kutija od patika ili pakovanje kafe može da se pretvori u modernu torbu, koristeći kao referencu neke od najpoznatijih modela torbi.

Osim toga, Matteo i Chiara, dvoje Italijana koji stoje iza profila @Camera60studio, žele da animiraju svoje obožavaoce da naprave sopstvene reciklirane torbice i zbog toga su za njih pripremili tutorijal za jednu od torbica, a čak su im i obezbjedili i uzorke na svojoj internet stranici.

Još jedna inicijativa koja pokazuje da se održivost, recikliranje i moda prepliću zahvaljujući kreativnostii talentu.

Slični članci

Kako pravilno koristiti micelarnu vodu?

Ultra magazin

Haljine i patike – trend koji volimo i ovo ljeto

Ultra magazin

9 načina kako da kombinuješ omiljenu majicu

Ultra magazin