Ultra Ukusno

Topli džin, bolji i od kuvanog vina!

Ništa ne grije poput kuvanog vina tokom hladnih zimskih dana. Ipak, ako voliš kuvano vino, sigurno će ti se dopasti koktel sa vrućim džinom, koji lako može zavarati, pa ga je dobro pijuckati polako. Trend koji je počeo proteklih godina je nastavljen, a ljubitelji toplih zimskih napitaka smišljaju sve kreativnije recepture za koktele s džinom.

Foto Foodblog

Ovaj napitak je idealan za ove hladne zimske dane, a svakako isprobaj vruće piće sa jabukom i cimetom.

Sastojci za vrući džin:

  • 200 ml džina,
  • 800 ml soka od jabuke,
  • 50 g smeđeg šećera,
  • sok pola narandže,
  • 1 štapić cimeta,
  • 2 kašičice naribanog đumbira.

Priprema je veoma jednostavna:

Zagrij vodu i prije nego što proključa ubaci sve sastojke osim džina. Ugasi vatru, poklopi i ostavi 15 minuta. Procijedi, dodaj džin i sipaj u čaše. Prema želji, u čaše ubaci i komadiće nasjeckane jabuke.

Uživaj u ovom sjajnom napitku! Sigurni smo da će ti se dopasti!

Slični članci

“Zlatni” humus koji će te oduševiti

Ultra magazin

Zdrava čokoladna tortica bez pečenja

Ultra magazin

Naučnici otkrili idealan omjer voća i povrća za dug i zdrav život

Ultra magazin