Trenutno čitaš
Top 5 filmova posvećenih ženskom prijateljstvu

Top 5 filmova posvećenih ženskom prijateljstvu

Jysk
Jysk

Filmovi posvećeni ženskim prijateljstvima ustvari prikazuju složenu prirodu žena, njihovih ličnosti, želja i odnosa. Neki su posvećeni priči o ženskom prijateljstvu, sestrinstvu i prirodi podrške, dok drugi filmovi kreću na put samospoznaje i osnaživanja žena. 

Sex and the city

Nije potrebno posebno predstavljati slavne prijateljice koje su kroz planetarno popularnu seriju dokazale žensko prijateljstvo. Najslavije televizijske prijateljice doživjele su jednako velik uspjeh i na filmskom platnu. Priča Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande nastavlja se četiri godine nakon završetka serije, a omiljene modne ikone nastavljaju priče o poslovima, prijateljstvima, vezama i samospoznaji.

Komedija o teškim fazama ženskog prijateljstva. Najbolja drugarica Annie (Kristen Wiig) nezadovoljna je svojim životom, a situacija postaje još gora kad joj najbolja prijateljica Lillian (Maya Rudolph) objavi da se udaje. Iznenada se suočava sa glavnom djeverušom, ženom koja očigledno želi da preuzme njenu ulogu, kao i status najbolje prijateljice. Urnebesno smešan i povremeno dirljiv pogled na značaj ženskih odnosa, podseća nas na šaljivi bol koji nastaje kad shvatimo da naš život ne napreduje onom brzinom kojom napreduju životi naših prijatelja.

Steel Magnolias

Život žena u malom mjestu na jugu Amerike i sve njihove nade, ljubavi i pobjede, dobijaju smisao u salonu ljepote čija vlasnicaje jedna od njih. Taj salon predstavlja njihovo sklonište u kom nalaze utjehu za svoje poraze i radost za svoje pobjede, tu dijele svoje tajne i međusobno pomažu jedna drugoj podrškom i savjetima. Možemo reći da je u pitanju nezaboravan klasik.

Gentlemen Prefer Blondes

Pročitaj

Da li muškarci više vole plavuše ili brinete nebitno je u poređenju sa prijateljstvom između dvije žene. Bezvremenski klasik, koji je doživio veliki komercijalni uspjeh djelo je slavnog američkog reditelja Howarda Hawksa i inače adaptacija nešto starijega broadwayskoga mjuzikla, koji je i sam nastao prema istoimenom romanu.

Girl, Interrupted

Ovaj film se pozabavio pitanjem psiholoških problema kod žena. Nakon što Susanna (Winona Ryder) završi u mentalnoj instituciji, ona i Lisa (Angelina Jolie) u filmu postaju prijateljice, jer se razumiju na potpuno drugačiji način nego što ih razumije okolina. Jedna drugoj su podrška i ohrabruju se, a čak uz obostranu pomoć uspijevaju se izvući iz problema.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum