Ultra Popularno

Tom Cruise predstavio najavu za nastavak kultnog filma Top Gun

Više od tri decenije nakon objavljivanja blockbustera Top Gun, ljubitelji filma se mogu radovati novom nastavku.
Paramount Pictures

I dok je sam Tom Cruise potvrdio vijesti prije nekoliko mjeseci, konačno je predstavljena i najava nobog filma. Jon Hamm, Ed Harris i Lewis Pullman će se pridružiti ekipi koja uključuje i Milesa Tellera, Jennifer Connelly i Glena Powella.

Cruise je iznenadio fanove na San Diego Comic-Conu, gdje je predstavio prvu teaser najavu za Paramount film. EW izvještava da je Cruise opisao Top Gun: Maverick kao ljubavno pismo za avijaciju.

Kako se odvijala sva akcija otkako je projekat prvi put objavljen 2017. godine?

“Imaćemo isti ton kao u prvom filmu. Stilski će to biti isto. Imaćemo isti rezultat”, rekao je Tom ranije za Access Hollywood. “Imaćemo velike brze mašine. To će biti takmičarski film, kao i prvi.”

Foto: Chelsea Lauren/Variety/Shutterstock

“To je veoma čudno, ali divno iskustvo”, izjavio je Hamm. “U osnovi cijeli tim se vraća zajedno. Nažalost, [originalni redatelj] Tony Scott nije dostupan, ali su postigli vrlo sličnu energiju u odnosu na prvi film. Mislim da će biti zanimljiv, za ljude koji vole prvi film. Mislim da će biti veoma interesantno gledati. To u velikoj mjeri vodi priču u drugom smjeru, ali mislim da će i za nove fanove to biti nešto jako cool.”

Dok neki mogu očekivati da će se film zvati Top Gun 2, glumac je takođe otkrio da je zvanični naslov Top Gun: Maverick. “Nisam želio broj”, objasnio je Tom.

Instagram

Iako su mnogi detalji još uvijek nepoznati, jedna zvijezda je već izrazila svoje uzbuđenje. Val Kilmer je nedavno objavio na društvenim mrežama: “Spreman je širiti svoja krila i letjeti”.

Prema magazinu Variety, Paramount Studios je predvidio datum objavljivanja za juni 2020. godine, što je 33 godine nakon originala!

Slični članci

“Take Me Somewhere Nice” je najbolji igrani film 25. SFF-a!

Ultra magazin

Nina Badrić i Đurologija za kraj ljeta u Banjaluci!

Ultra magazin

Svjetske i regionalne zvijezde na Sarajevo Film Festivalu!

Ultra magazin