Ultra Popularno

Tom Cruise predstavio najavu za nastavak kultnog filma Top Gun

Više od tri decenije nakon objavljivanja blockbustera Top Gun, ljubitelji filma se mogu radovati novom nastavku.
Paramount Pictures

I dok je sam Tom Cruise potvrdio vijesti prije nekoliko mjeseci, konačno je predstavljena i najava nobog filma. Jon Hamm, Ed Harris i Lewis Pullman će se pridružiti ekipi koja uključuje i Milesa Tellera, Jennifer Connelly i Glena Powella.

Cruise je iznenadio fanove na San Diego Comic-Conu, gdje je predstavio prvu teaser najavu za Paramount film. EW izvještava da je Cruise opisao Top Gun: Maverick kao ljubavno pismo za avijaciju.

Kako se odvijala sva akcija otkako je projekat prvi put objavljen 2017. godine?

“Imaćemo isti ton kao u prvom filmu. Stilski će to biti isto. Imaćemo isti rezultat”, rekao je Tom ranije za Access Hollywood. “Imaćemo velike brze mašine. To će biti takmičarski film, kao i prvi.”

Foto: Chelsea Lauren/Variety/Shutterstock

“To je veoma čudno, ali divno iskustvo”, izjavio je Hamm. “U osnovi cijeli tim se vraća zajedno. Nažalost, [originalni redatelj] Tony Scott nije dostupan, ali su postigli vrlo sličnu energiju u odnosu na prvi film. Mislim da će biti zanimljiv, za ljude koji vole prvi film. Mislim da će biti veoma interesantno gledati. To u velikoj mjeri vodi priču u drugom smjeru, ali mislim da će i za nove fanove to biti nešto jako cool.”

Dok neki mogu očekivati da će se film zvati Top Gun 2, glumac je takođe otkrio da je zvanični naslov Top Gun: Maverick. “Nisam želio broj”, objasnio je Tom.

Instagram

Iako su mnogi detalji još uvijek nepoznati, jedna zvijezda je već izrazila svoje uzbuđenje. Val Kilmer je nedavno objavio na društvenim mrežama: “Spreman je širiti svoja krila i letjeti”.

Prema magazinu Variety, Paramount Studios je predvidio datum objavljivanja za juni 2020. godine, što je 33 godine nakon originala!

Slični članci

Poznati košarkaš Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći

Ultra magazin

Razlog zašto Kate Middleton možda neće nositi novu haljinu na dodjelu nagrada BAFTA

Ultra magazin

Glumac Robert Downey Jr. prelazi na veganski način ishrane

Ultra magazin