Ultra Ukusno

Tjestenina sa lećom i povrćem

Nadamo se da provodiš vrijeme kod kuće i slušaš savjete nadležnih službi. Ako si kod kuće i treba ti inspiracija za ručak, vrijeme je da probaš nove recepte i da se u isto vrijeme hraniš zdravo. Obavezno probaj ovu ukusnu i zdravu tjesteninu sa lećom i povrćem, oduševićeš se!
Instagram/ @earthofmariaa
Sastojci
  • 1 glavica luka srednje veličine
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 srednja mrkva
  • 76 g šampinjona
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 1 kašičica soli
  • 100 g leće
  • 400 g (1 konzerva) isjeckanog paradajza
  • 200 g tjestenine
  • 120 ml kokosovog mlijeka
  • 1 šolja vode
  • 2 kašike tamarija
  • 135 g kelja
Priprema
Dodati sitno nasjeckani luk i bijeli luk u tavu ili šerpu i dinstati 2-3 minute (dok ne omekša). Dodati nasjeckanu mrkvu, šampinjone i crvenu papriku. Dinstati još 2-3 minute, prije nego što dodaš majčinu dušicu, kurkumu, mljevenu papriku i so. Dobro promiješati i dodati leću, paradajz, tjesteninu, kokosovo mlijeko, vodu i tamari. Ostaviti da ključa otprilike 15 minuta, dok tjestenina i leća ne postanu mekane, dodati kelj 10 minuta prije završetka kuhanja. Servirati i uživati!
.

Slični članci

Tortice sa bananama i čokoladom

Ultra magazin

Brze pizza kiflice bez kvasca

Ultra magazin

Domaće tortilje sa ljutkasto dimljenim nadjevom

Ultra magazin