Ultra Popularno

“The Gilded Age” – nova serija kreatora “Downtown Abbey-a”

Tim koji stoji iza omiljene britanske drame “Downton Abbey”, najavio je izdavanje svog najnovijeg projekta “The Gilded Age”, a mi se možemo samo nadati istim nivoima drame, bogatstva i nevjerovatnih kostima, haljina! Serija je prepuna zvijezda koje bismo očekivali za nastavak Downtona, ali je serija prešla Atlantik do New Yorka iz 19. vijeka, prikazujući viktorijanske tenzije između „starog novca“ i „novog novca“.

Evo sve što znamo do sada o ovoj novoj seriji, koja će uvjereni smo postati veliki hit!

O čemu se radi u “The Gilded Age-u”?

Smještena u godine “procvata” 1880-ih – neposredno prije vremenskog perioda u koji je smještena opatija Downton – “The Gilded Age”, gleda na period promjene i industrijalizacije, koje je ovo doba dovelo sa sobom, kroz oči mlade protagonistice.

serija rge gilded age
Foto: ALISON COHEN ROSA

Službeni sinopsis serije glasi: „Priča počinje 1882. godine kada se mlada Marian Brook, seli iz ruralne Pensilvanije u New York, nakon smrti svog oca, da živi sa svojim starim tetkama Agnes van Rhijn i Adom Brook. U pratnji Peggy Scott, spisateljice koja želi novi početak, Marian se nehotice uvlači u društveni rat između jedne od svojih tetaka, izdanka starog bogatog kruga i njenih nevjerovatno bogatih komšija, nemilosrdnog željezničkog tajkuna i njegove ambiciozne žene, Berthe Russell. Izložena svijetu na rubu modernog doba, hoće li Marian slijediti ustaljena pravila društva ili će iskovati vlastiti put?”

Zvuči poprilično skandalozno, sa možda blagom Bridgerton notom.

serija the gilded age
Foto: ALISON COHEN ROSA
Ko sve igra u “The Gilded Age-u”?

Očekuju se velika imena, kao i velike stvari. Louisa Jacobson (ćerka Meryl Streep, ni manje ni više) igraće Marian, dok će Denée Benton glumiti njenu drugaricu Peggy. Kraljica komedije Christine Baranski i “Seks i grad” zvijezda, Cynthia Nixon, kao dvije tetke „starog novca“. Glumica Carrie Coon će se pojaviti kao Bertha Russell.

Kreativni tim Downton Abbey-a, uključujući pisca i kreatora Juliana Fellowesa, izvršnog producenta Garetha Nima i režisera Michaela Englera, ponovo se ujedinio kako bi napravio “ The Gilded Age”.

Serija će početkom iduće godine, imati svoju premijeru na HBO kanalima.

Izvor: glamourmagazine.co.uk

Slični članci

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Ultra magazin

Noćni pozivi – ekskluzivna premijera policijske serije na Pickbox-u

Ultra magazin

Gledaj sa Monikom: Najbolje serije 2021.

Ultra magazin