• Home
  • Ultra Popularno
  • “The Code” kriminalistička serija oduševiće te inteligentnom misterijom i fenomenalnim likovima
Ultra Popularno

“The Code” kriminalistička serija oduševiće te inteligentnom misterijom i fenomenalnim likovima

IuteCredit
IuteCredit

Dobitnica nagrada za najbolju seriju, nova australijska kriminalistička serija Šifra (The Code) na Pickbox NOW stiže 17. septembra. U dvjema sezonama, koje obje stižu istovremeno, serija prikazuje braću koja se upletu u zataškavanje, a žanrovski se može opisati kao politički triler. 

Glavnu ulogu Jessea Banksa tumači fantastični nagrađivani glumac Ashley Zukerman (Manhattan, Succession), a osim njega, u prvoj sezoni imamo prilike gledati i divnu Lucy Lawless (Xena: Warrior Princess) te u drugoj sezoni glumca Anthonyja LaPagliju kojeg na Pickboxu gledamo u seriji Halifax: Retribution.

IuteCredit
IuteCredit

the code serija

BROJNE NAGRADE

Šifra (The Code) dobitnica je nekoliko nagrada Australijske akademije filmske i televizijske umjetnosti (AACTA), od kojih je važno istaknuti nagradu za najbolju dramsku seriju i najboljeg glavnog glumca, a koja je pripala popularnom glumcu Ashleyju Zukermanu (Manhattan, Succession).

Australijsko udruženje redatelja takođe je nagradilo seriju nagradom za najbolju režiju, a udruženje scenarista seriju je proglasilo najboljom dramskom serijom.

S posebnim pohvalama za australijsku kinematografiju, kritičari hvale The Code ne samo zbog toga što je autentičan i zanimljiv politički triler nego i po zaista fenomenalnoj glumi Ashleyja Zukermana.

the code serija

Inteligentna misterija i fenomenalni likovi

Ned i Jesse Banks su braća – Ned je ambiciozni novinar, a Jesse je mladi, genijalni haker. Ono što se rijetko viđa na televiziji jest da je glavni lik, Jesse, mladi čovjek koji ima autizam. Prikazu mentalnog zdravlja serija pristupa delikatno, ali sirovo. Naime, Jessejev autizam nije prikazan kao hendikep, upravno suprotno – on je genijalac, sposoban za nevjerovatne stvari.

Njih dvojica istražuju novu priču koja će ih odvesti na put koji nisu mogli ni zamisliti. Uključe se u veliki istraživački projekat u kojem istražuju strogo čuvane tajne, a uskoro shvate kako su mnogi uključeni u tu priču ušutkani.

Sumnjive korporacije, nepouzdana vlada, inteligentna misterija i fenomenalni likovi ono su što seriju The Code čini posebnom i vrijednom gledanja.

Obje sezone kriminalističke serije Šifra (The Code) gledajte od 17. septembra samo na Pickbox NOW!

Slični članci

10 razloga zašto moraš doći na THE Weekend!

Ultra magazin

6. sezona serije Line of Duty, ekskluzivna premijera 20. septembra na Pickbox TV

Ultra magazin

Princ Harry i Meghan Markle na listi 100 najuticajnijih ljudi magazina Time

Ultra magazin