Ultra Moderno

„Tečna kosa“ je mega trend koji prate sve slavne žene

Kim Kardashian, Zendaya, Dua Lipa i mnoge druge zvijezde prate trend „tečne kose“, a to rade i mnogi naši omiljeni influenseri. Ultra glatka, sjajna kosa tečnog izgleda dominira našim stranicama Instagram feeda, pružajući nam inspiraciju, kada želimo da se osjećamo malo elegantnije i skladnije.

tečna kosa
Foto: Instagram @chrisappleton1

Zamisli besprijekorno ravnu kosu, ali na višem nivou. Posebno sada, u vrijeme nadolezećih praznika, želimo da izgledamo maksimalno dobro, a ovaj trend nije teško primijeniti.

Nije prvi put da vidimo ovakav trend. “Staklena kosa” je postala planetarno popularna 2018. godine. Po čemu se razlikuju ovi trendovi? Staklena kosa je bila oštro ravna, pa je na njeno mjesto došla „tečna“, koja je i dalje svilenkasta i ravna, samo malo mekša. Izgled karakteriše tečno kretanje sa dosta sjaja, dok se u kosi prelama svjetlost.

Stručnjaci objašnjavaju kako možemo postići izgled „tečne kose“. Za dugotrajnu svilenkastost preporučuje se keratinski tretman u salonu. Proces dubinskog regenerisanja i zaglađivanja omogućava mekši i sjajniji završetak.

Ono što se čini da se može postići samo u salonu, brzo se može učiniti i kod kuće s pravim alatima i proizvodima. Priprema kose je ključna – upotreba idealne kombinacije šampona i regeneratora ključna je za zdravu kosu, posebno tokom zimske sezone. Posao mogu olakšati i hidratantne maske, a obrati pažnju i na to da šampon mora biti bez sulfata.

Da bi dobila ovaj fluidni izgled, koristi ulje za kosu po dužini i očešljaj je. Nakon toga osuši kosu fenom, a zatim ispravi male dijelove kose najmanje 3-4 puta svaki. Ispeglaj ih ravno dok ne postigneš tekuću teksturu. Pazi da koristiš sredstvo za zaštitu kose od toplote jer je zdravlje kose ipak na prvom mjestu. Kada je zdrava, onda je i lijepa.

Ako i dalje nisi uvjerena da možeš postići ovaj izgled sama kod kuće, obrati se profesionalcima, ali obavezno isprobaj ovaj trend!

Slični članci

9 pravila za nošenje mini suknje u 2022.

Ultra magazin

Istraživanje pokazalo koliko godišnje gubimo kolagena

Ultra magazin

Zaboravi svoje klasične farmerke. U modi je jeans u boji!

Ultra magazin