Ultra Popularno

Taylor Swift je najbogatija slavna ličnost

Pop pjevačica Taylor Swift je najbogatija slavna ličnost, prema godišnjem izvještaju magazina Forbes, koji je objavio listu 100 najbogatijih slavnih ličnosti.
Foto: Instagram / @taylorswift

Forbes procjenjuje da je 29-godišnja pjevačica zaradila 185 miliona dolara u dobiti prije oporezivanja u godini koja počinje 1. juna 2018. godine.

Swift je i prošle godine bila na vrhu Forbesove slavne top 100 liste, kada je izračunata zarada prije oporezivanja iznosila 170 miliona dolara.

Najveći dio njene zarade 2018/19 najverovatnije proizilazi iz stadionske turneje Reputation, za koju je Forbes ocijenio da je najprodavanija turneja u istoriji SAD.

Novi album Taylor Swift, Lover – njeno prvo izdanje sa svojom novom izdavačkom kućom Republic Records – izlazi u avgustu.

Zvijezda društvenih mreža i reality TV-a, Kylie Jenner zauzela je drugo mjesto na listi s procijenjenom zaradom prije oporezivanja od 170 miliona dolara.

Foto: Facebook / Kylie Jenner

Ranije ove godine, Jenner je zaradila prvo mjesto na Forbesovoj listi najbogatijih žena preduzetnica, zahvaljujući procijenjenoj neto vrijednosti od oko milijardu dolara.

Njeno uključivanje na listu pokazalo se kontroverznim, a mnogi su tvrdili da je njen “milijarderski” status djelimično izveden iz njene poznate porodice. Veći dio njenog bogatstva potiče od njenog kozmetičkog biznisa.

Reper Kanye West zaradio je treće mjesto na ovogodišnjoj listi.

Fudbaleri Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar također se nalaze u top 10 uz rock veterane The Eagles i TV ličnost Dr Phila.

Ed Sheeran, koji je na petom mjestu na listi, je najbogatiji Britanac na listi sa procijenjenom zaradom prije oporezivanja od 110 miliona dolara.

 

Izvor: bbc.com

Slični članci

Nova pjesma Selene Gomez “Lose You To Love Me”

Ultra magazin

Ida Prester nas poziva na samopregled grudi

Ultra magazin

Klub Visokih peta u Banjaluci – za sve ambiciozne i poslovne žene

Ultra magazin